Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Ebédlő ebédlőasztallal és 4 székkel

Hogyan válasszunk étkezőszéket?

Dátum:

Kategória: Lakberendezés

Címkék: Étkező, étkezőszék, útmutató

Amikor új étkezőszéket készülsz vásárolni, van néhány szempont, amelyet érdemes figyelembe venni: nem csak az ülések magassága, szélessége és mélysége fontos, de a te stílusbeli ízlésed, valamint az is, hogy mennyire fontos neked, hogy a bútorok felelősségtudatos gazdaságból származó fából készüljenek.

Ebben a blogbejegyzésben segítünk meghozni a döntést. 

Mekkora az ebédlő?

A dining room bench, half covered in a hide, at a dining table

 

A kisebb helyekhez kisebb bútorok kellenek; mérd fel, mennyi helyet foglalhatnak az ebédlődben a székek. a legtöbb étkezőszék szélessége 45 és 55 cm között van - a különbség nem elhanyagolható, ha limitált a rendelkezésre álló tér. Érdemes lehet megfontolni a székek helyett egy étkezőpad vásárlását; a székek között jó, ha van kb. 15 cm távolság, de erre a pad esetében nincs szükség.

Egy nagyobb étkező esetében azonban érdemes gondoskodni róla, hogy mindenki kényelmesen ülhessen. Válassz étkezőszékeket karfával és kényelmes, nagy háttámlával.

4 dining chairs with armrests at a dining table


Kényelmes étkezőszékek hosszú vacsorákhoz

Comfy dining chairs at a dining table


Szeretitek a hosszú közös vacsorákat? Ez esetben fontos, hogy az étkezőszékek kényelmesek legyenek, puha kárpitozással, kényelmes üléssel és háttámlával. A nagy, kényelmes székeket szépen kiegészítheted egy párnával vagy plédel a stílus és extra kényelem kedvéért.

Gyerekek a családban?

4 dining chairs in wood at a wooden dining table

 

Ha kicsi gyerekek vannak a családban, valószínűleg olyan székeket szeretnél, amelyek könnyen tisztíthatóak. Válassz fa vagy bőr székeket, amelyeket egy nedves ruhával könnyen letörölhetsz. Ha túl kemények az ülések, válassz hozzájuk mosható székpárnákat.

Textil vagy bőr étkezőszékek?

Black dining chairs at a dining table

 

Az étkezőszékek anyaga fontos a helyiség stílusának és légkörének megteremtése szempontjából. A KLARUP székek például a műbőr ülőpárnának köszönhetően extra kényelmesek és könnyen tisztíthatóak. A KLARUP-hoz hasonlóan a KASTRUP székeken is rögzített a párna. A textil borítás kicsivel nehezebben tisztítható, de sokan ezt szeretik jobban, mert melegebb a tapintása.

Four black dining chairs at a dining table

 

Végül, de nem utolsósorban pedig érdemes azokra gondolni, akik mindennap használják majd a székeket. Ha az átlagosnál magasabbak vagy alacsonyabbak, mindenképpen olyan székeket válassz, amelyek kényelmesek a számukra.