Fekvőbetét a matrac védelmére

A matracot érdemes minőségi fekvőbetéttel védeni a kopástól, hogy sok éven át jól szolgáljon. A fekvőbetét rendszerint védőrétegként használatos a fakeretes, rugós és habszivacs matracokon. Segít megőrizni a matrac alakját, és tisztább alvási környezetet biztosít, mivel a fedőmatrac magába szívja az éjszaka során keletkező verejték egy részét. A matrac így nem kerül közvetlen érintkezésbe a verejtékkel, így hosszabb lesz az élettartama. A fekvőbetét vagy fedőmatrac nagyobb kényelmet biztosít, és a matrac túlzott keménységét vagy puhaságát is ki tudja egyenlíteni. Valamelyest az ágyazást is megkönnyíti, mivel a fekvőbetétre egyszerűen ráteríthet egy lepedőt. Lepedőinkkel és használatuk módjával közelebbről is megismerkedhet lepedőkalauzunk segítségével. A matrac védelmére matracvédő is használható: ez a matracvédő vékonyabb a fekvőbetétnél, és rugalmas pántok vannak a sarkain. Ezekkel erősíthető a matracra, de egyszerűen levehető és mosható. A JYSK nagy választékban kínál különféle méretű fekvőbetéteket, fedőmatracokat és matracvédőket.

18 termékek
  18 termékek

  Növelje a kényelmet egy fekvőbetéttel

  A fekvőbetétek nagyobb kényelmet biztosítanak, és kompenzálják, ha a matrac túl kemény vagy túl puha. Úgy tervezték, hogy alkalmazkodjanak a testhez, és megfelelő védelmet és optimális nyomáscsökkentést biztosítsanak. A fekvőbetét meghosszabítja a matrac élettartamát is. 

  Tisztántartás és karbantartás

  Mennyi ideig tart valójában egy matrac? És mit tehetsz te magad az matrac életének meghosszabbításáért?

  Számos tényező, például a minőség, a súly, az izzadság és a matractisztítás befolyásolja, hogy mennyi ideig bírja a matrac. Az éjszakai alváshoz fontos, hogy ne egy régi matracon aludjon, mert az káros a testre és a higiéniára egyaránt. Általános szabály, hogy 10-12 évente javasoljuk a matrac cseréjét.