Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Készfüggönyök, sötétítő függöny
Rolós függönyök az ablakon
Szürke rolós függöny az ablakon

Függönyök, sötétítők, árnyékolók és kiegészítők széles választéka

Otthonunkban a függönyök több célt is szolgálnak: stílusossá, hangulatossá teszik a szobát, de emellett praktikus előnyöket is szolgálnak. A függöny, sötétítő függöny és árnyékoló "öltözteti" az ablakot, és óriási hatással van a szoba megjelenésére. A JYSK-nél készfüggönyöket, sötétítő függönyöket, árnyékoló és sötétítő rolókat, és bármilyen kiegészítőt megvehet, amelyekkel felöltöztetheti ablakait. Függönyeink sokféle színben, méretben és modellben kaphatók megfizethető áron. Találja meg a számára megfelelőt az áruházainkban vagy online.

Amikor süt a nap, választhat – beengedi a fényt, vagy inkább besötétít? Bármelyik döntést is hozza, a JYSK függönyök és redőnyök széles választékát kínálja, amelyek segítenek megfizethető áron stílusos otthont teremteni. A redőnyök segítségével minimalista megjelenést varázsolhat otthonába, és ha szereti a skandináv dekorációt, akkor ezek segítségével kellemes hygge hangulatot teremthet. A függönyök különféle stílusban és mintákkal kaphatók. Az áttetsző függönyök lágy, álmodozó megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek. A nehezebb anyagokból készült, akár sötétítő függönyök ideálisak, ha nem szereti a vakító fényt. 

Az árnyékolás lehetőségei

A függöny a lakástextíliák között az egyik legalapvetőbb fontosságú. Mivel a függöny meghatározhatja a szoba hangulatát, nem mindegy, milyen anyagú, fényzáró képességű és színű függönyöket választunk. A JYSK üzletekben és webáruházában különböző függönyfajták, drapériák, készfüggönyök, sötétítő függönyök, (dimout) és ízléses függönykarnisok között válogathat. Amennyiben nehézségekbe ütközik a világosabb és könnyebb, illetve a sötétebb és nehezebb függönyök választása között, akár ötvözheti is a kettőt. A többrétegű függönyök segítségével egyszerre megkaphatja a megfelelő fényviszonyokat és a szükséges privát szférát. Olvassa el a függönyök rétegezésével kapcsolatos útmutatónkat itt.

Az ideális függöny kiválasztása

Választékunkban különböző méretekben és igényeinek megfelelően találhat gyönyörű és stílusos függönyöket. A könnyű és világos dísz-, csipke-, szalag- és zsinórfüggönyöktől egészen a vastag sötétítő vagy fényzáró függönyig nálunk mindent megtalál. Azonban gyakran kihívást jelenthet rátalálni az otthonunkhoz legjobban passzoló függönyre. Amennyiben kétségei vannak, hogy melyik függöny lenne a legideálisabb az Ön otthonába, olvassa el tippjeinket a függönyválasztáshoz itt.

Függöny felhelyezése gyorsan és egyszerűen

Túl hosszú a függöny az ablakához? Könnyebb otthon megoldani, mint gondolná! A függönyeinket felvasalható szegéllyel szállítjuk, így egyszerűen változtathat függönyei hosszúságán és méretre vághatja azokat, amikor csak szeretné. 

  1. Mérőszalag segítségével mérje le a fal mentén a kívánt hosszúságot az ablakhoz mérve.

  2. Terítse ki a függönyt a padlóra és simítsa el a gyűrődéseket.

  3. A függöny tetejétől mérve jelölje meg a kívánt hosszúságot, majd húzzon egy vonalat az anyagon, a méretet jelölve.

  4. Hajtsa fel a felesleges anyagot, és vasalja le a hajtást úgy, hogy a jelölt vonal mentén egy élt kapjon.

  5. Helyezze a mellékelt felvasalható szegélyt a két szövetdarab közé, egészen a hajtásig. Ügyeljen arra, hogy egyenesen helyezze el, és kerülje at anyag gyűrődését.

  6. Helyezzen egy plusz szövetdarabot a függönyre, és vasalja azt végig a hajtás mentén, rögzítve ezzel a felvasalható szegélyt.

  7. Végül a felesleges függöny anyagot vágja le a szegély aljáig, és a szegély végeit is vágja le.

  8. Új függönye most már tökéletesen illeszkedik otthonához.

Függönyök karbantartása

Ha már felakasztotta a függönyöket, talán nem is gondol arra, hogy karbantartást igényelnek az élettartamuknak meghosszabbításának érdekében Mindig ügyeljen arra, hogy megfelelően kezelje függönyeit és olvassa el figyelmesen a mosási útmutatót. Emellett tekintse meg a függönyök és redőnyök tisztításáról szóló útmutatónkat.