Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres

Függönyök, sötétítők, rolók és kiegészítők

A függönyök több fontos célt is szolgálnak: nem csak stílusossá, hangulatossá és teljessé teszik a szobát, de számos funkcionális előnnyel is járnak. A függönyöknek elengedhetetlen szerepe van a szoba megjelenésének kialakításakor, és segítségükkel könnyen összhangot varázsolhatunk bármely helyiségbe. Az otthonába illő függöny kiválasztásakor számos lehetőség közül választhat: teljesen ki akarja zárni a fényt vagy árnyékolni szeretne, esetleg csak kizárni a kíváncsi tekinteteket? A JYSK kínálatában található készfüggönyök, sötétítők, árnyékolók, rolók és reluxák segítségével bármelyiket megteheti, és könnyen kiválaszthatja az igényeinek megfelelő függönyöket. Tekintse meg választékunkat áruházainkban vagy online, és vásároljon a JYSK.hu-n!

Ha bizonytalan az otthonába illő függöny kiválasztását illetően, olvassa el az ezzel kapcsolatos tippjeinket.

Az árnyékolás lehetőségei

A függöny az egyik legalapvetőbb fontosságú lakástextília. Mivel nagy szerepe van a szoba megjelenésének kialakításában, nem mindegy, hogy milyen anyagú, színű és fényzáró képességű függönyöket választunk. Kínálatukban a készfüggönyöktől, sötétítőktől (dimout) és árnyékolóktól kezdve egészen a rolós függönyökig, függönykarnisokig és egyéb kiegészítőkig mindent megtalál. Amennyiben napközben egy világosabb és könnyebb, éjjel pedig egy nehezebb sötétítő függönyt szeretne használni, akár ötvözheti is a kettőt, kialakítva a megfelelő fényviszonyokat és a szükséges privát szférát éjjel és nappal egyaránt. Olvassa el a függönyök rétegezésével kapcsolatos útmutatónkat itt.

A megfelelő függöny kiválasztása

Választékunkban számos különböző színű, anyagú és funkciójú függöny és roló közül válogathat. A könnyű és világos dísz-, csipke-, szalag- és zsinórfüggönyöktől egészen a vastag sötétítő vagy fényzáró függönyökig mindent megtalálhat, amire otthonában szüksége lehet. Vásárlás előtt gondolja végig, mi lenne az új függöny elsődleges funkciója, hová kerülne az otthonán belül, és milyen a helyiség stílusa és dekorációja. Klasszikus, letisztult tónusú függönyökkel elegáns összhangot teremthet a szobában, míg élénkebb árnyalatokkal friss színt varázsolhat a helyiségbe. Otthona megjelenését nem csak a függöny színe, de anyaga és mintázata is nagyban befolyásolhatja - a vékonyabb, áttetsző anyagú textíliák lágy megjelenést kölcsönöznek a szobának, míg a nehezebb függönyök eleganciát teremtenek a helyiségben. Rolók segítségével a letisztult, skandináv megjelenést egyszerűen beköltöztetheti az otthonába, és kellemes hygge hangulatot teremthet.

Függöny felhelyezése gyorsan és egyszerűen

Túl hosszú az új függönye az ablakához? Könnyebb otthon megoldani, mint gondolná! A függönyeinket felvasalható szegéllyel szállítjuk, így egyszerűen változtathat függönyei hosszúságán és méretre vághatja azokat, amikor csak szeretné. 

  1. Mérőszalag segítségével mérje le a fal mentén a kívánt hosszúságot, az ablakhoz mérve.
  2. Terítse ki a függönyt a padlóra és simítsa el a gyűrődéseket.
  3. A függöny tetejétől mérve jelölje meg a kívánt hosszúságot, majd húzzon egy vonalat az anyagon, ezzel jelölve a méretet.
  4. Hajtsa fel a felesleges anyagot, és vasalja le a hajtást úgy, hogy a jelölt vonal mentén egy élt kapjon.
  5. Helyezze a mellékelt felvasalható szegélyt a két szövetdarab közé, egészen a hajtásig. Ügyeljen arra, hogy egyenesen helyezze el, és kerülje az anyag gyűrődését.
  6. Helyezzen egy plusz szövetdarabot a függönyre, és vasalja azt végig a hajtás mentén, ezzel rögzítve a felvasalható szegélyt.
  7. Végül a felesleges függöny anyagot vágja le a szegély aljáig, és a szegély végeit is vágja le. Új függönye most már tökéletesen illeszkedik otthonához.

Tisztítás és karbantartás

Új függönyök vásárlásakor talán nem is gondol arra, hogy azok karbantartást igényelnének. A függönyök megfelelő tisztításával és karbantartásával azonban egyszerűen meghosszabbíthatja azok élettartamát. Mindig ügyeljen arra, hogy megfelelően kezelje függönyeit és olvassa el figyelmesen a mosási útmutatót. Emellett tekintse meg a függönyök és redőnyök tisztításáról szóló útmutatónkat.