Játszószőnyeg és gyerekszőnyeg a gyerekszobába

Egy megfelelő méretű gyerekszőnyeg vagy játszószőnyeg beszerzése a gyerekszobába nem csak esztétikai okból fontos, hanem számos egyéb szempontból is. Egy gyerekszőnyeg a hagyományos szőnyegekhez hasonlóan befolyásolja a szoba akusztikáját és hőmérsékletét is - utóbbi a gyakran mezítláb vagy zokniban lépkedő és földön mászó babák és kisgyerekek esetében különösen fontos, hiszen segíthet megvédeni őket a felfázástól, és egy puha, védelmező réteget képez a kemény padlón. Ezen felül egy színes, aranyos mintákkal vagy mesefigurákkal díszített gyerek szőnyeg vagy játszószőnyeg segít vidám hangulatot varázsolni a gyerekszobába, és a minták révén a játékhoz is jó alapot teremt. A babák fejlődését elősegítheti egy baba játszószőnyeg, ami érdekes színes mintáival leköti a baba figyelmét, és így hosszabb ideig lefoglalhatja a szőnyegen való játék.

A játszószőnyeg és gyerekszőnyeg tisztítása

A gyerekszoba szőnyeg rendszeres tisztítására folyamatosan ügyeljünk, hiszen ezeken a babák és gyerekek gyakran térden kúszva másznak és közlekednek, így a bőrük közvetlen kontakba kerül a szőnyeggel, és nagyon könnyen belélegezhetik a szőnyegből felverődő port és koszt. Az alábbi tippeket megfogadva gondoskodhatunk róla, hogy a játszószőnyeg és gyerekszőnyeg minél tisztább legyen minden egyes nap:

  • A megelőzés is fontos: sose menjünk be a gyerekszobába utcai cipőben! Csak tiszta otthoni cipőben vagy papucsban lépjünk be, így nem hordunk be kinti szennyeződéseket a gyerek szőnyegre.
  • A gyerek szőnyeget porszívózzuk vagy poroljuk ki hetente többször is, hogy ne gyűljön össze benne nagyobb mennyiségű por.
  • Amikor a gyerekszőnyeg tisztítására kerül sor, lehetőleg ne használjunk durva, erős vegyszereket, mert ezeknek a maradványai irritálhatják a gyermek bőrét. Amennyiben vegyszeres tisztításra kerül sor, biztosítsuk, hogy a vegyszermaradványok maradéktalanul eltávolításra kerülnek a szőnyegből!