Memóriahabos és ergonómikus párnák széles választéka

WELLPUR párnáink különféle formájú és sűrűségű memória habszivacs töltelékkel rendelkeznek. A memóriahab nyomáskiegyenlítő hatású és csökkenti az izmokra és ízületekre nehezedő terhelést. A hagyományos formájú, aprított memory szivacs töltetű párnáktól kezdve az utazáshoz is kiváló nyakpárnákon át az ergonómiai szempontok alapján formázott párnákig mindenféle alvási pozícióhoz és egyéni igényhez talál nálunk párnát. A memóriahabos párnák nagy előnye, hogy kiváló alátámasztást nyújtanak és igazodnak a nyak és a váll formájához, így nyaki fájdalmakkal küzdőknek különösen jó választást jelenthetnek. Az oldal alján további hasznos információkat talál.

A memória habszivacs különböző formái

Minden Wellpur párnánkban ugyanaz a magas minőségű memory habszivacs alkotja a párna töltetét, de több különböző formában is előfordul.

Aprított memory habszivacs
Az aprított töltettel rendelkező párnáink hasonlítanak a hagyományos párnákra mind formájuk, mind pedig érzetük alapján. A töltelék apró darabokra vágott memóriahabból áll, aminek köszönhetően a párna egészen puha, és formázható is, így akik gyakran forgolódnak az éjszaka folyamán, azok az éppen aktuális alvópozíciójukhoz tudják igazítani a párnát. Az ilyen párna magassága állítható a töltet egy részének eltávolításával, így bármilyen pozícióban alvóknak 

Tömör memory habszivacs
Az egy tömbből álló, vagy tömör memóriahab töltettel rendelkező párnáinkban a habszivacs egy lekerekített szélű téglalap formájában található meg. Az ilyen párnák nem hajlíthatóak és nem állítható a magasságuk, de több különböző magasságban érhetőek el, így hason, oldalt és hanyatt fekvők is találnak számukra megfelelő darabot. Előnyük, hogy a tömör memóriahab minden másnál jobban tartja formáját és hosszú éveken át stabil alátámasztást nyújtanak a nyaknak és a fejnek. Néhány tömör memóriahabos párnánk tartalmaz apró szellőzőlyukakat, amely elősegíti a párna szellőzését és ezáltal az alvás közbeni komfortérzetet.

Ergonómikusan formázott memory habszivacs
Az ergonómikus kialakítású memóriahabos párnáink oldalról nézve "hullám" alakúak; a párna felső oldalán ahol ráfekszünk a nyakat alátámasztó rész magasabb, a fejet támasztó rész pedig alacsonyabb. Ezeknek a töltete is tömör, tehát a formájuk és a magasságuk nem állítható, de több különböző magasságban elérhetőek, és nagyon jól tartják a formájukat. Nyak- vagy vállfájdalommal küzdőknek kifejezetten jó választás, mert kiváló alátámasztást nyújt és tehermentesíti a nyakat és a vállat. Oldalt és hanyatt fekvők használhatják, hason fekvőknek azonban egyáltalán nem jó.

Nyakpárnák
Dedikált nyakpárnáink kifejezetten a nyakat támasztják körbe, utazáshoz vagy hosszú ideig tartó üléshez használhatóak. Kínálatunkban megtalálható a klasszikus patkó alakú nyakpárna és a nyakat hátulról megtámasztó, félkörben bemélyesztett téglalap alakú párna is.

Hűsítő zselé
Néhány memóriahabos párnánk tartalmaz egyik oldalán egy vékony hűsítő zselés réteget, amely kellemesen hideg érzetet kelt, ami nagy segítség lehet azoknak, akiknek rendszeresen melegük van éjszaka, illetve a nyári hőségben mindenkinek hozzájárulhat a zavartalan alváshoz. Mivel ez a réteg csak a párna egyik oldalán található meg, ezért a másik oldalát nyugodtan használhatja télen és hidegebb időszakokban.

A memóriahabos párna karbantartása és tisztítása

A memória habszivacs nem mosható, mert a nagy mennyiségű víz nagyon nehezen párolog ki belőle, illetve károsítja a szerkezetét és a test formájához való igazodási képességét. A párna felületi szennyeződései tisztíthatóak enyhén benedvesített szivaccsal, de sajnos az egész párnát nem moshatjuk ki.
Éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelő huzattal védjük a párna tisztaságát. Minden memóriahabos párnánk rendelkezik egy saját minőségi, vastag és lecipzározható huzattal. Amennyiben csak ezt az egy huzatot használja, azt ajánlott hetente kimosni, hogy ne halmozódjanak fel benne elhalt hámsejtek és egyéb szennyeződések, mert az hozzájárulhat a poratkák megjelenéséhez és elszaporodásához.

Érdemes azonban a párna saját huzatán felül külön párnahuzattal is védeni a párna tisztaságát, mert így jobban meg tudjuk óvni a szennyeződésektől. Néhány memóriahabos párnához kapható méretben hozzá illő pamut párnahuzat, azok esetében pedig, amelyekhez pedig nem elérhető, megoldás lehet egy nagyobb méretű huzat használata, vagy egyedi párnahuzat megvarrása.
A huzat nélküli rendszeres szellőztetés fontos, hogy a párna által beszívott nedvesség el tudjon párologni és a párna illata friss maradjon.