Zárja ki a napfényt vastag sötétítő függönyökkel

A vastag sötétítő függönyök ideálisak a napfény és a kíváncsi tekintetek kizárására - a szoba besötítése pedig nagy szerepet játszik az alvásminőség javításában. A sötétítő függönyök azonban nem csak funkcionális előnyökkel járnak, de szép és elegáns megjelenést is biztosítanak a helyiségnek. A JYSK széles színválasztékban kínál sima és mintás sötétítő függönyöket: ha a klasszikus és letisztult stílust kedveli, akkor barna, natúr, szürke és fehér tónusú darabok közül válogathat, ha azonban élénkíteni és színesíteni szeretné otthonát, a kék, piros és zöld árnyalatú sötétítő függönyök lesznek az Önnek megfelelő választás. Függönyeink különböző anyagokból, többek közt bársonyból, kordbársonyból, jacquardból, pamutból és poliészterből készülnek, és 140x175 cm-es, 140x245 cm-es és 140x300 cm-es változatokban elérhetőek. A kínálatunkban található sötétítő függönyök egy része csak függönykarnishoz, míg a többi függönysínhez és -karnishoz is illeszkedik. Tekintse meg választékunkat áruházainkban vagy online, és vásároljon a JYSK.hu-n!

Ha bizonytalan az otthonába illő függöny kiválasztását illetően, olvassa el az ezzel kapcsolatos tippjeinket. 

35 termékek
  35 termékek

  Napfény kizárása sötétítő függönyökkel

  A vastagabb anyagból készült készfüggönyök rendkívül praktikusak a napsütés ellen. Legyen szó erősen beszűrődő fényről vagy melegről, a vastag sötétítő függönyök ideális megoldást nyújthatnak. Amennyiben pedig nehézségekbe ütközik a világosabb és könnyebb, illetve a sötétebb és nehezebb függönyök választása között, akár ötvözheti is a kettőt. Kombinálja vastag sötétítő függönyeit egy rövidebb vagy vékonyabb függönnyel, így pedig egyszerűen kialakíthatja az Ön ízlésének megfelelőt. A többrétegű függönyök segítségével egyszerre megkaphatja a megfelelő fényviszonyokat és a szükséges privát szférát. Olvassa el a függönyök rétegezésével kapcsolatos útmutatónkat itt.

  Függöny felhelyezése gyorsan és egyszerűen

  Túl hosszú az új függönye az ablakához? Könnyebb otthon megoldani, mint gondolná! A függönyeinket felvasalható szegéllyel szállítjuk, így egyszerűen változtathat függönyei hosszúságán és méretre vághatja azokat, amikor csak szeretné. 

  1. Mérőszalag segítségével mérje le a fal mentén a kívánt hosszúságot, az ablakhoz mérve.
  2. Terítse ki a függönyt a padlóra és simítsa el a gyűrődéseket.
  3. A függöny tetejétől mérve jelölje meg a kívánt hosszúságot, majd húzzon egy vonalat az anyagon, ezzel jelölve a méretet.
  4. Hajtsa fel a felesleges anyagot, és vasalja le a hajtást úgy, hogy a jelölt vonal mentén egy élt kapjon.
  5. Helyezze a mellékelt felvasalható szegélyt a két szövetdarab közé, egészen a hajtásig. Ügyeljen arra, hogy egyenesen helyezze el, és kerülje az anyag gyűrődését.
  6. Helyezzen egy plusz szövetdarabot a függönyre, és vasalja azt végig a hajtás mentén, ezzel rögzítve a felvasalható szegélyt.
  7. Végül a felesleges függöny anyagot vágja le a szegély aljáig, és a szegély végeit is vágja le. Új függönye most már tökéletesen illeszkedik otthonához.

  Tisztítás és karbantartás

  Új függönyök vásárlásakor talán nem is gondol arra, hogy azok karbantartást igényelnének. A függönyök megfelelő tisztításával és karbantartásával azonban egyszerűen meghosszabbíthatja azok élettartamát. Mindig ügyeljen arra, hogy megfelelően kezelje függönyeit és olvassa el figyelmesen a mosási útmutatót. Emellett tekintse meg a függönyök és redőnyök tisztításáról szóló útmutatónkat.