Zavartalan álom párnáinkon

A párna rendkívül fontos a pihentető alváshoz, így érdemes jól meggondolni, milyet választ. Ön talán azt gondolná, hogy egy nem megfelelő ágy vagy matrac miatt alszik rosszul, de könnyen lehet, hogy a rossz párna a hibás. Így igazán fontos olyan párnát választani, ami megfelel az Ön egyéni igényeinek. A JYSK különféle méretű és formájú párnáival biztosíthatja, hogy feje és nyaka minden pihenési pozícióban megfelelő, ergonomikus támaszt kapjon. A felnőtteknek szánt modellek mellett baba és gyermek párnákat is kínálunk. A párnák töltete natúr (pehely és toll), poliészter, vagy memóriahab is lehet. Bármilyen alvópozícióban alszik, nálunk megtalálható a legkényelmesebb nyakpárna, hengerpárna, kispárna vagy nagypárna. Az oldal alján megtalálja útmutatónkat a megfelelő párna kiválasztásához valamint kezeléséhez, de érdemes lehet elolvasnia párna kalauzunkat is.

55 termékek
  55 termékek

  A jó párna segít végigaludni az éjszakát

  A jó alvás szempontjából a párna legalább olyan fontos, mint a matrac. A jó matrac összes előnyét tönkreteheti egy olyan párna, amely nem támasztja meg megfelelően a nyakat, ezért mindennapos használatra válasszon egy jó minőségű darabot. Sok párnánkhoz elérhető ugyanolyan néven hozzá illő paplan is.

  Párnáinkat három minőség- és árkategóriába osztottuk, a BASIC, a PLUS és a GOLD kategóriákba. BASIC kategóriás párnáink kényelmes és olcsó megoldást jelentenek, a PLUS kategóriás termékek pedig jó minőséget kínálnak kiváló ár-érték aránnyal. GOLD kategóriás párnáink a legmagasabb minőségű anyagokból készülnek és luxus minőségű kényelmet biztosítanak hosszú távon.

  Párna vásárlásakor érdemes végiggondolni az alábbi kérdéseket:

  • Hogyan alszik a legkényelmesebben: ha a feje magasan vagy alacsonyan van?
  • Oldalán, hátán vagy hasán fekve szokott aludni?
  • Milyen méretű és töltetű párnát szeretne?

  Az emberek igényei az alvás tekintetében sem egyformák, ezért az egyes párnák általában nem nyújtanak mindenki számára tökéletes megoldást. Épp ezért szánjon rá elegendő időt és energiát, hogy megtalálja azt a párnát, amely az Ön számára ideális; látogasson el egy JYSK áruházba és gondosan próbálja ki, hogy valóban azt nyújtja-e, amire szüksége van. Nézze meg speciális párnáinkat is memory habszivacsból. Egy nyakpárna sokat segíthet, ha nyaki fájdalmakkal küzd.

  A párna magassága

  Fontos, hogy alvás közben gerincoszlopa egyenes legyen és ne feszüljön meg a nyaka. Az ön által preferált alváspozíciót figyelembe véve válasszon alacsony, közepes vagy magas párnát.

  • Alacsony párna
   Hason alvóknak mindenképpen egy alacsony párna használata ajánlott, mert hason fekve a nyak sajnos alapból nagyobb mértékű terhelésnek és hajlásnak van kitéve, mint más pozíciókban, és egy magasabb párna alvási diszkomfortot és esetleges nyakfájdalmat okozhat.
  • Közepes párna
   Háton alvóknak közepes párna használata ajánlott, amennyiben azt szeretik, ha a fejük nincs túl magasan alvás közben.
  • Magas párna
   Oldalt alvóknak egy olyan magas párna használata ajánlott, amely kitölti a válluk és a fejük közötti részt, hogy a nyakuk megfelelően alá legyen támasztva. Egy magas párna jó választás az olyan háton alvóknak is, akik szeretik, ha fejük kicsit magasabban van, azonban ügyelniük kell rá, hogy a nyakuk egyenes maradjon.

  A párna mérete

  Számos párnánk több különböző méretben is kapható, memóriahabos párnáink pedig speciális méretekben kaphatóak. A választott párna mérete felnőttek esetében elsősorban személyes preferencia kérdése, kisbabák és gyerekek számára pedig természetesen egy kisebb méretű párna az ideális választás.

  A párnák töltete és karbantartásuk

  A megfelelő párna kiválasztásánál fontos szempont lehet a párna töltete, különösen akkor, ha poratka allergiások vagyunk, vagy ha rendszeres nyakfájdalommal küzdünk.

  Poliészter töltetű párnáink sokféle méretben és magasságban elérhetőek megfizethető áron, így a legtöbb embernek - az allergiásokat is beleértve - jó választás lehet. Poliészter töltetű párnáinkról bővebben ezen az oldalon tájékozódhat.

  Kínálatunkban elérhető több különféle toll és pehely keverékét változó arányban tartalmazó pehelypárna és tollpárna is. Az ilyen natúr töltettel rendelkező párnákat a puha párnák kedvelői általában szeretik, mert szinte utánozhatatlan kényelmet biztosítanak alvás közben. Natúr töltetű párnáinkról bővebben ezen az oldalon tájékozódhat.

  Memóriahabos párnáink sokféle méretben és alakban érhetőek el, például aprított habszivacs töltetű, amelynek hagyományos párna formája van, illetve anatómiailag formázott tömör habszivacsból készült is. Ezek általában specifikus igényeket szolgálnak ki, nyakfájósoknak vagy keményebb, tömörebb párnát kedvelőknek kiváló választást jelentenek. Memóriahabos párnáinkról bővebben ezen az oldalon tájékozódhat.

  A párnák karbantartása
  A párnák élettartamát a minőség és a megfelelő karbantartás egyformán meghatározza. Ébredés után fontos, hogy a párna, a paplan és a matrac is ki tudjon szellőzni, ezért az ágy letakarása előtt várjunk legalább 30-60 percet. Minden párnát érdemes párnavédő huzattal védeni, amely jelentősen meghosszabbíthatja az élettartamukat, mert megvédik a párna töltetét is a nedvességtől és a szennyeződésektől, így kevesebbszer szükséges őket kimosni. Egy minőségi párnahuzat ugyancsak segít megvédeni a párna külsejét a koszolódástól, ezért még a saját cipzáros párnahuzattal rendelkező memóriahabos párnákra is érdemes húzni. Ezen kívül jó ötlet a párnákat rendszeresen felrázni és szellőztetni, hogy az esetlegesen kilapult vagy elmozdult töltetet a helyére igazítsuk.

  A párnák mosása
  Míg a memóriahabos párnáknak kizárólag a huzata mosható, poliészter és toll töltetű párnáink nagy többsége mosható. Az egyes párnákon található mosási instrukciókat mindig alaposan nézze át, és csak a megengedett hőmérsékleten és mosási programon mossa ki őket olyan mosógépben, amelyben a párna kényelmesen elfér. Pehelypárnáinkat szükséges lehet speciális enzimmentes mosószerrel mosni. Öblítőszert semmiképpen se adagoljon a mosáshoz, mert az öblítő bevonatot képez a párna töltetén és elnehezíti azt, valamint könnyebben összecsomósodhat tőle! A töltet károsodásának és csomósodásának elkerülése érdekében minél hamarabb szárítsa meg a párnát. Szárítógépben való szárítás esetén tegyen be a párna mellé néhány szárítólabdát, ami felgyorsítja a szárítást és a párna töltetét is felrázza, eligazgatja. Hagyományos szárítón való szárítás esetén lehetőség szerint rázza fel a párnát néhányszor, amíg az teljesen meg nem szárad.

  A JYSK által forgalmazott párnák mind rendelkeznek OEKO-TEX® tanúsítvánnyal. Az OEKO-TEX® a világ vezető egészség-és környezetkímélő textilmárkája. A márka tanúsítványának jele garantálja a JYSK és a vásárló számára, hogy a termék nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek ismereteink szerint ártalmasak lehetnek az egészségre.