Lámpás | Dekoratív beltéri hangulatvilágítás

A hagyományos vagy LED gyertyával felszerelt lámpás az egyik legnépszerűbb dekoratív világítás. Egy vagy több beltéri lámpás segítségével könnyedén hangulatos atmoszférát teremthet otthona bármelyik helyiségében. A lámpások ideálisak ablakpárkányra, padlóra vagy asztalra helyezve is, és meghitt ragyogást csempésznek minden szobába. A kínálatunkban megtalálható fa, fém és üveg lámpások különböző lakberendezési stílusoknak is megfelelnek, legyen szó akár romantikus, hagyományos, vagy minimalista megjelenésről, így könnyen megtalálhatja az otthonába illő darabot. A JYSK-nél kapható lámpásokba hagyományos mécsest vagy tömbgyertyát is helyezhet, ugyanakkor LED izzós gyertyák használatával teljes biztonságban tudhatja otthonát, mivel nincsen tűzveszély. Bizonyos lámpásaink már alapból hozzájuk méretben illő, beépített LED gyertyával együtt kaphatóak, de számos sima és LED gyertya és mécses közül válogathat honlapunkon.

Hagyományos lámpást vagy LED lámpást válasszak?

A JYSK kínálatában többféle hagyományos gyertyával vagy mécsessel kivilágítható lámpást és LED lámpást is talál, így könnyedén kiválaszthatja a saját igényeinek és elképzeléseinek megfelelőt darabot. Az, hogy a lámpást sima gyertyával vagy LED gyertyával szeretné-e kivilágítani, az a személyes preferencia és a körülmények kérdése. Íme néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni a választás előtt:

  • Amennyiben a családban kisgyermek és/vagy kisállat van, a LED lámpás biztonságos választás, mivel gyermeke vagy házikedvence nem tudja megégetni magát, illetve a lámpás felborulása esetén sem kell attól tartania, hogy valami kigyullad.
  • A hagyományos gyertya fénye természetesen más, mint a LED gyertyáé, így amennyiben elegáns vagy romantikus vacsorát tervez felnőttek számára, akkor jó választás lehet a hagyományos lámpás.
  • A lámpás karbantartása és tisztítása szempontjából sem mindegy, hogy milyet választ: a LED lámpásban időnként elemet kell cserélni, a hagyományos lámpásról viszont viaszt kell takarítani.

A viasz letakarítása a lámpásról

Különösen egy fából vagy üvegből készült lámpás esetén nem mindegy, hogy milyen módon távolítjuk el róla a ráfolyt viaszt. Lehetséges, hogy a kihűlt és megszilárdult viaszt le tudjuk szedni a lámpásról egyben, azonban ha ez nem sikerül teljes mértékben, akkor például hajszárító segítségével leolvaszthatjuk róla a maradékot. Vigyázzunk azonban a melegítéssel és a kapargatással, mert a lámpás felülete megsérülhet vagy deformálódhat!