Stílusos LED izzós lámpa minden szobába

A megfelelő lámpa segítségével könnyedén fényt és meghitt hangulatot teremthet minden szobában. Vásárlás előtt gondolja végig, hová fogja elhelyezni az új lámpát, mivel a szükséges világítás típusa szobánként és funkciónként eltér. Akár mennyezeti lámpa, állólámpa, asztali lámpa, fali lámpa, éjjeli lámpa, olvasólámpa, vagy függőlámpa az, amire szüksége van, a JYSK választékában könnyen találhat az Ön igényeihez és stílusához illőt. Különféle kialakítású fa, fém és üveg lámpatestek közül válogathat. Kínálatunkban van félkör alakú fali lámpa, három izzós mennyezeti lámpa, kerek lámpaernyős függőlámpa, éjjeliszekrényhez illő asztali lámpa, fém olvasólámpa és kerek bambusz állólámpa is. Kiválasztott lámpájához a JYSK-nél hozzá illő, alacsony energiafogyasztású LED izzót is tud vásárolni. Nézze meg lámpáink széles választékát, és válassza ki az otthonába illő darabokat.

Különböző típusú lámpák és elsődleges funkcióik

A JYSK választékában mindenféle lámpát talál, az egyszerű lámpaernyős asztali lámpától kezdve a több izzós mennyezeti lámpáig. Az ideális fényviszonyokhoz egy helyiségben általában legalább 2-3 különféle típusú lámpára is szükség lehet, amelyekkel nem csak a megfelelő mennyiségű fényről, hanem az aktuális tevékenységhez és hangulathoz illő megvilágításról is gondoskodik. Természetesen a lámpáknak esztétikai és dekorációs jelentősége is van, elég, ha eszünkbe jut a klasszikus csillár, ami nem csak beragyogja fénnyel a helyiséget, de az egyik legfőbb éke is. Az alábbi áttekintésben elsősorban a különféle lámpatípusok praktikus felhasználását nézzük át:

 • Mennyezeti lámpa vagy függőlámpa
  A szoba teljes bevilágítására hivatott. A mennyezeti lámpa és a függőlámpa közötti fő különbség a lámpatest kialakítása és annak a hossza, így az, hogy melyiket érdemes választania, függ a szoba belmagasságától is. A helyiség méretétől függően akár több mennyezeti lámpa vagy függőlámpa is szükséges lehet a teljes bevilágításhoz, amelyre leginkább aktív figyelmet igénylő tevékenységek közben lehet szüksége.
 • Fali lámpa
  Hasonlóan helytakarékos világítási opció, mint a mennyezeti lámpa, azonban a fali lámpa árnyaltabb és lágyabb világítást tud biztosítani. Ideális a folyosó, a WC és a fürdőszoba megvilágítására. Az ágy mellett is jól használható olvasólámpaként, ha nincs hely egy éjjeliszekrény számára.
 • Állólámpa
  Egy állólámpa közepesen erős, koncentrált fényt biztosít. A fotel mellé állítva egy lámpaernyővel ellátott állólámpa remek olvasólámpa, míg például egy hosszúkás búrával rendelkező állólámpa a nappali sarkában gondoskodik a hangulatvilágításról, ha a mennyezeti lámpa fénye már túl sok, mert például filmet szeretnénk nézni.
 • Asztali lámpa
  Kisméretű lámpa, általában vászon lámpaernyővel rendelkezik, amely az izzó fényét kellőképpen tompítja. Éjjeliszekrényre helyezve lágy megvilágítást biztosít az esti olvasáshoz, a nappaliban egy sarokasztalon állva pedig kiváló hangulatvilágítást biztosít az éjszakába nyúló baráti beszélgetésekhez.
 • Olvasólámpa vagy íróasztali lámpa
  Az olvasólámpa az egy olyan asztali lámpa, amely általában fémből készül, és állítható a magassága és a lámpabúra pozíciója, így az íróasztalon használva koncentrált megvilágítást tud biztosítani az olvasáshoz és a munkához.