Szőnyegek otthona minden részébe

A szőnyegek bármilyen helyiségbe praktikusak, legyen szó a ház bel- vagy külteréről. Ideális módja a belső tér színesebbé és otthonosabbá varázsolásának, illetve az enteriőr felfrissítésének, függetlenül attól, hogy a szőnyeg kis- vagy nagyméretű. Egy szőnyeg kényelmet és meleget nyújthat a téli hónapok során a hűvös fapadlón vagy csempén, illetve a szoba akusztikáját is javítja. A JYSK széles szőnyeg válaszékot kínál kültéri és beltéri darabokból egyaránt, melyek az otthon bármely szegletébe ideálisak.

Kínálatunkban talál négyszögletes és kerek, nagy- és kisméretű, rongy- és futószőnyegeket is, különféle anyagokból, méretekben és színekben, mintával vagy épp anélkül. Választékunkban talál csúszásgátló szőnyegalátétet is, amely biztosítja, hogy a szőnyeg biztonságosan a helyén maradjon a csúszós fapadlón.

 

37 termékek
  37 termékek

  Szőnyeg, mint dekorációs elem

  A szőnyegek használata a lakberendezésben rendkívül népszerű. Ez lehetővé teszi a nagy választékot különböző típusú, anyagú és méretű termékekből. Több tényezőt is fontos szem előtt tartanunk a számunkra megfelelő szőnyeg kiválasztásakor. Például, hogy milyen és mekkora helyiségben szeretné azt elhelyezni, illetve milyen céllal - például dekorációként, előszobai belépőszőnyegként, vagy a padló hűvösségének felfogásáért? Milyen bútorok vannak a helyiségben, amelyekhez illő szőnyeget szeretnénk? Téglalap alakú vagy kerek, illetve milyen méretű, színű, textúrájú a cél?

  • Konyha / étkező: Ezekben a helyiségekben könnyen előfordulhat, hogy a padlóra ital csöppen, esetleg ételdarab pottyan, így ide érdemes könnyen tisztítható, például mosógépben is mosható szőnyeget választanunk. Ráadásul az étkezőben a székek kihúzásával és betolásával könnyen sérülhet az anyag, így ide egy erősebb, tartósabb anyag az ideális választás. 
  • Nappali: Amennyiben  a családnak nem szokása a nappaliban étkezni, az ott található szőnyeg nagy valószínűséggel sokkal lassabban koszolódik és kopik. Ezért ide bátran választhat egy hosszabb szőrű, puha szőnyeget, amely még hangulatosabbá teszi a szobát.
  • Hálószoba / dolgozószoba: Ezen helyiségekben változó, hogy a szőnyeg milyen mértékben kopik és koszolódik, ezért fontos figyelembe vennünk annak funkcióját is. A szoba közepére szeretnénk, esetleg csak ágy melletti kilépőként? A gyerekszobába pedig érdemes egy könnyebben tisztítható szőnyeget választania. Tekintse meg gyerek szőnyegeinket. 
  • Előszoba / folyosó / háztartási helyiség: Az ilyen közlekedő terekbe egy strapabíróbb anyagú darab lehet a megfelelő választás. Az olyan szőnyegek esetében, amelyeken nem helyezkedik el bútor, viszont gyakran közlekedünk rajta, érdemes egy csúszósgátló hátlappal rendelkezőt választanunk, vagy a hátlapot külön megvásárolni és a szőnyeg alá helyezni.
  • Kert / terasz / erkély: A kültérre tervezett szőnyegek ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Kínálatunkban talál beltéren és kültéren is használható darabokat, valamint lábtörlőket is.

   

  A szőnyegek előnyei

  A szőnyegeknek a dekoratív célon kívül számos praktikai előnye is van:

  • javítja az akusztikát
  • csökkenti a port és javítja a levegő minőségét
  • biztonságosabb padló a csúszásmentességnek köszönhetően
  • könnyen tisztítható és mozgatható
  • kényelmes
  • védi a padlót a karcolásoktól
  • tökéletes játékhoz a gyerekek számára

   

  Milyen méretű szőnyeget válasszak?

  Vásárlás előtt érdemes átgondolnunk, a szőnyeget hová szeretnénk elhelyezni, illetve, hogy milyen módon. Például a nappaliba népszerű választás, ha a szőnyeg beér a kanapé alá is, vagy esetleg csak a dohányzóasztal alatti területet foglalja el. Amennyiben kerek dohányzóasztallal rendelkezik, érdemes szintén kerek szőnyeget választania, ami összhangba hozza a bútort és a dekorácót. 

  A JYSK-nél számos méretben talál szőnyeget - a kisebb méretektől kezdve: 60x90 cm, 65x140 cm, 50x100 cm, 67x140 cm, átm120 cm, 70x140 cm, 70x160 cm, 90x150 cm és 80x200 cm között, a nagy méretűekig: 130x193 cm, 135x190 cm és 140x200 cm.

   

  Milyen anyagú szőnyeget válasszak?

  A JYSK szőnyegei számos különféle anyagból készülnek. Legyen szó természetesebb, vagy épp szintetikus anyagokról, kínálatunkban könnyen megtalálhatja az igényeinek megfelelőt.

  A szintetikus anyagok általában tartósak, jól ellenállnak a nedvességnek, napfénynek és szennyeződésnek, illetve számos színben és mintával gyárthatóak. Ezeknek az anyagoknak rengeteg fajtája létezik, amelyek különböző textúrájú, vastagságú és tapintású szőnyegek gyártásához járnak alapul.

  • Polipropilén: Ez egy rendkívül tartós műanyagtípus, ami jól ellenáll a szennyeződéseknek és nedvességnek. Könnyen tisztítható.
  • Poliészter: Nehezen kopik, illetve szintén jó szennyeződés- és foltálló.
  • Nejlon/poliamid: Rugalmas és tartós anyag, amely emellett rendkívül strapabíró.

  A természetes anyagokból készült szőnyegek egy környezetbarátabb választást jeletenek, mivel megújuló anyagokból készülnek, amelyek növényi vagy állati eredetűek. A természetes anyagok gyakran bizonyos funkciókkal rendelkeznek, például némelyik alapvetően jó hőszigetelő, vagy épp nem igényel sok karbantartást.

  • Pamut: Környezetbarát anyag, amely könnyen festhető. Könnyen tisztítható, mivel mosható, akár kézzel, akár géppel. 
  • Juta: Tartós anyag, amely viszonylag puha és nem igényel karbantartást. A jutaszőnyegek időtlen és természetes megjelenésűek.
  • Gyapjú: Megújuló és környezetbarát anyag, amely meleg, puha és jól szigetel. Segíthet szabályozni a páratartalmat a szobában.  Viszonylag könnyen tisztítható, és ha nagyon elkoszolódott, gyakran szakszerűen is tisztítható.

  A kínálatunkban található szőnyegek egy része csúszásgátló hátlappal rendelkezik, ami biztosítja, hogy a szőnyegek nem mozogjanak használat közben. Alternatívaként csúszásmentes hátlapot is vásárolhat a szőnyeghez, ami akkor jó ötlet, ha azt sima fapadlóra szeretné fektetni. Ez biztosítja, hogy a szőnyeg stabilan a helyén maradjon, Ön pedig ne essen el. Ez például időseknek, vagy épp a házban szaladgáló gyerekeknek nagyon fontos, viszont alapvetően mindenki számára elsődleges biztonsági funkció.

   

  A szőnyegek tisztítása

  A szőnyegek karbantartásáról sok rémhír járja. Amennyiben úgy dönt, vásárolhat kevesebb tisztítást igénylő darabot is, vagy olyat, amely akár mosógépben is mosható. Tisztítási és ápolási tippjeinkkel azonban a szőnyege könnyen karbantartható, legyen szó kiömlött vörösborról vagy az anyagba ragadt rágógumiról. Vásárlás előtt tekintse meg a szőnyeg specifikációit, hogy olyat választhasson, amely az Ön igényeinek a legmegfelelőbb.