Hasznos konyhai eszközök és kiegészítők

A különféle konyhai eszközök és kiegészítők között találunk elengedhetetlen, és "jó ha van" darabokat is. Egy minőségi vágódeszka például mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a húsokat és zöldségeket megfelelő módon tudjuk előkészíteni a főzéshez. Az edényalátét is egy fontos kiegészítő, mert meg szeretnénk óvni az étkezőasztal vagy a pult tetejét a forró lábasok és tálak okozta esetleges sérülésektől. Egy papírtörlő tartó segítségével könnyebb leszedni a szükséges mennyiséget a papírtörlőből, és nem fog elkallódni sem a guriga. Tea tartó dobozban szépen és átláthatóan rendszerezhetjük a különféle filteres teáinkat, és nem kell a sok nyitott papírdobozzal vesződnünk. A hőtartó kulacs nagyon praktikus, ha egész nap szeretnénk meleg kávét vagy teát fogyasztani akár otthon, akár útközben. Könnyítse meg saját életét és vásároljon konyhai kiegészítőket a JYSK-nél!

A konyhai kiegészítők az esztétikus összképhez

Bár a legtöbb főzési folyamat megoldható alap konyhai felszereléssel, néhány praktikus kiegészítő nem csak a munka egyszerűbbé tételéhez járul hozzá, hanem esztétikusabb és szebb környezetet is teremt a konyhában.

  • A vágódeszkát sokan nem teszik el a szekrénybe, hanem folyamatosan a pulton tárolják, így vásárlás esetén a vágódeszka megjelenése is fontos szempont lehet, hiszen nem csak egy konyhai eszköz, hanem dekoráció is.
  • A konyhai papírtörlőt sokszor vizes kézzel szeretnénk letépni, és papírtörlő tartó hiányában kénytelen vagyunk megfogni a teljes gurigát. Egy papírtörlő tartóval kiküszöbölhetjük ezt a problémát, és állandó helyet is biztosít a gurigának, így nem kell állandóan keresgélni, mert máshová raktuk le.
  • Tartsunk az étkezőasztalon és a pulton mindig edényalátétet, így ha főzés közben bármikor odébb kell raknunk egy forró lábast, lesz hová lerakni anélkül, hogy az asztallap vagy pult megkarcolásától vagy megégetésétől kellene tartanunk.
  • Ha előszeretettel fogyasztunk filteres teákat, a félig üres dobozok hamar kaotikussá és átláthatatlanná válhatnak az amúgy is zsúfolt konyhaszekrényben. Helyezzük a filtereket egy átlátszó tetejű teatartó dobozba, amiben azonnal látjuk, hogy van-e még kedvenc gyümölcsteánkból éppen.
  • A hőtartó kulacs remek útitárs, és természetesen nem csak a téli hidegben jön jól, ha forró teára vágyunk menet közben, hanem a nyári forróságban is sokáig hidegen tartja a vizet.
  • Egy szett szalvétagyűrűvel feldobhatjuk a terítéket, ha le szeretnénk nyűgözni a vacsoravendégeket.