Praktikus és stílusos zsinórfüggönyök

A zsinórfüggöny vagy spagetti függöny egy rendkívül stílusos és könnyen felszerelhető függönyfajta, amely ideális nem csak ablaköltöztetőként, de akár térelválasztóként is. A zsinórfüggönyök rendkívül közkedveltek, ugyanis enyhe átmenetet képeznek az egyes helyiségek között, de akár enyhe fényszűrőként is tökéletesek az ablak előtt. Új zsinórfüggönyét más vastagságú és színű függönyökkel is bátran kombinálhatja. A JYSK széles választékban kínál különböző színű zsinórfüggönyöket, többek között törtfehér, bézs, barna, szürke és zöld árnyalatokban. A klasszikus, világosabb tónusú függönyök légies megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek, míg a sötétebb vagy élénkebb színű darabok karakteres díszítőelemként is ideálisak. Kínálatunkban a zsinórfüggönyök mellett pókháló függönyök közül is egyaránt válogathat, amelyek könnyű, légáteresztő ablaköltöztetőként funkcionálnak, mivel bár beengedik a napfényt, biztosítanak némi privát szférát. Tekintse meg választékunkat áruházainkban vagy online, és vásároljon a JYSK.hu-n!

Ha bizonytalan az otthonába illő függöny kiválasztását illetően, olvassa el az ezzel kapcsolatos tippjeinket.

Sokoldalú zsinórfüggönyök

A zsinórfüggönyők elhelyezésének két népszerű módja van: az első a zsinórfüggöny felakasztása az ajtókeret felső gerendájára. Ezáltal a zsinórok a helyiségek közötti térelválasztás illúzióját keltik, miközben a fény és a levegő továbbra is szabadon áramolhat a szobák között. Ez a lehetőség akkor ideális, ha némi magánszférát szeretne a szobájában anélkül, hogy teljesen elzárná azt az otthona többi részétől. A második népszerű felszerelési mód a zsinórfüggöny ablak előtt való elhelyezése. Az ablak elé akasztott zsinórfüggöny átereszti a fényt, és nem zárja ki a külvilágot, de mégis biztosít némi privát szférát. Emellett más készfüggönyökkel is egyszerűen rétegezhető, így az igényeihez igazítva dekorálhatja otthonát. A függönyök rétegezéséről itt olvashat többet.

Tisztítás és karbantartás

Időről időre zsinórfüggönyei egy kis felfrissítésre szorulhatnak. A zsinórfüggönyök tisztítása ijesztő feladatnak tűnhet, ám a megfelelő odafigyeléssel rendkívül egyszerű folyamattá válik. Javasoljuk, hogy a zsinórokat a függöny mentén több helyen kösse össze, mivel ez megakadályozza, hogy a szálak összegabalyodjanak mosás közben. Ezután helyezze a zsinórfüggönyt egy mosózsákba, amely biztosítja, hogy a függöny rojtjai ne csavarodjanak más mosandó tárgyak köré, és a mosógép dobjába se akadjanak bele. Állítsa mosógépét kímélő mosásra, mosás után pedig akassza fel függönyeit egy meleg, száraz helyre, és hagyja azokat a levegőn megszáradni.