Ergonómikus irodaszék és forgószék otthonába

Egy kényelmes irodai szék vagy íróasztali szék fontos az ergonómikus munkakörnyezet vagy a gyerek kényelmes tanulósarkának kialakításához. A megfelelő irodaszék használata azért is fontos, mert amennyiben valaki napi szinten hosszú órákat ül, fontos, hogy odafigyeljen a helyes testtartásra, amellyel többek között megakadályozhatja a nyaki- és hátfájdalmakat. A JYSK-nél stílusos és funkcionális irodaszékek és forgószékek széles választékát találja különféle színekben és méretekben, így biztosan megtalálja az elvárásainak megfelelő darabot. Karfás vagy karfa nélküli gurulós székeink nagy része dönthető és állítható magasságú. Vásárlás előtt mérje fel a szék ülésmagasságát és mélységét, valamint a karfákkal együtt számított szélességét, hogy jól illeszkedjen testmagasságához, illetve a többi bútorhoz. Széles irodaszék választékunk mellett számos különféle méretű, jól rendszerezhető íróasztalt is talál nálunk, amelyekkel teljessé teheti dolgozószobáját.

A megfelelő irodaszék kiválasztása

Fontos, hogy olyan irodai széket válasszunk, amely könnyen igazítható az igényeinkhez. A választékunkban található termékek számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek ez megkönnyítik:

 • Állítható ülés és háttámla
  Irodaszékeink magassága egytől-egyig állítható, valamint a legtöbb modell háttámlája fokozatmentesen dönthető és rögzíthető a kiválasztott pozícióban.
 • Párnázott háttámla és ülés
  Ez biztosítja a maximális kényelmet és az optimális alátámasztást. Bizonyos irodaszékeink nyomáskiegyenlítő hatású memory habszivaccsal párnázottak, amely extra komfortot biztosít.
 • Karfával vagy karfa nélkül
  A kartámasz lazább ülőpozíciót biztosíthat, ha sok időt tölt a számítógép előtt. A karfa nélküli irodaszékek a kar és váll szabadabb mozgását teszik lehetővé, és keskeny íróasztal esetén helytakarékos megoldást jelentenek. Néhány termékünk karfája felemelhető, így igény szerint váltogathatja, hogy hogyan szeretné használni.
 • Fejtámla
  Ha hosszú órákig használja a széket, nem biztos, hogy folyamatosan előrehajolva vagy kiegyenesedve szeretne ülni benne. Egy fejtámlás székben hátradőlve könnyen tehermentesítheti a nyaki izmokat és a vállat. Egyes modelljeink levehető nyaktámasz párnával is rendelkeznek, amely további támaszt nyújt.

Vegye figyelembe, hogy egy nap átlagosan mennyi időt tölt az asztalánál ülve játékkal, munkával vagy tanulással, és ennek megfelelően válassza ki a megfelelő funkciókkal rendelkező irodai széket. Minél több időt szeretne az irodaszékben tölteni, annál fontosabb egy sok beállítási lehetőséggel rendelkező darabot választania.

Tippek a helyes ülőpozícióhoz

Nincsen egyetlen olyan ülőpozíció, amely kivétel nélkül minden egyes ember számára megfelelő. Ez nem csak a testfelépítéstől és -tartástól függ, hanem munkánktól, szokásainktól és egyéni igényeinktől is. 
Egy sok beállítási lehetőséggel rendelkező szék azért is hasznos, mert nem tanácsos az egész napot ugyanabban az ülőhelyzetben tölteni. Természetesen a szék típusától függetlenül is ajánlott a nap folyamán párszor felállni, kinyújtózni, esetleg sétálgatni egy kicsit.
Ajánlott, hogy vagy asztala, vagy irodaszéke állítható magasságú legyen, hogy könnyen a saját testéhez mérten ideális pozícióba igazíthassa azokat. Egy állítható magasságú íróasztal azt is lehetővé teszi, hogy a sok ülésben szünetet tartva egy kicsit állva dolgozzunk. Tekintse meg íróasztal választékunkat ide kattintva.