Táskarugós és bonell rugós matracok nagyszerű áron

Olyan matracot szeretne amelyet hosszú éveken át használhat, és szereti, ha kellemes rugózása van? Akkor egy DREAMZONE rugós matrac jó választás lehet önnek! Ezek az ágymatracok a legtöbb esetben megfordíthatóak, tehát mindkét oldaluk használható. Ha rendszeresen megfordítja a matracot, ezzel meghosszabbíthatja az élettartamát. Vásárlás előtt érdemes átgondolnia, hogy milyen célre szánja a matracot, mert többféle típusú rugóval kaphatóak. Az egyszerű bonell rugós matrac jó lehet egy vendégágyba vagy nyaralóba, míg a komolyabb táskarugós matracok kiválóak mindennapos használatra is. Ha tanácsra van szüksége a megfelelő matrac kiválasztásához, olvassa el az oldal alján található hasznos információkat, vagy olvassa el útmutatónkat.

A rugók különféle típusai

A rugós matracok különféle rugótípusokkal kaphatóak. Egy táskarugós matrac néhány centiméter poliéter habszivaccsal kombinálva tartós kényelmet nyújt. Az, hogy a matrac milyen rugalmas és mennyire alkalmazkodik jól a test formájához, a matracban található rugók méretétől és számától függ. Ennek a jelzőszáma a db/m², ami minél magasabb, annál jobb, mert minél kisebb és minél több rugó található a matracban, az annál precízebb alátámasztást fog nyújtani a teljes testnek. A matrac keménységet a rugók fajtáján kívül még a használt habszivacs betét határozza meg. Rugós matracainkat általában poliéter habszivaccsal és hideghab szivaccsal kombinálják a tökéletes kényelem érdekében. Gyakran keresett termék a kókuszmatrac is, ezért érdemes tudni, hogy rengeteg rugós matracunkban található kókuszréteg is, ami nem csak a matrac stabilitását biztosítja a kemény alap biztosításával, hanem a matrac optimális szellőzését is elősegíti. A rugós szerkezet alapjában véve is jó légáramlást biztosít, gátolva az alvás közbeni túlzott felmelegedést és izzadást.

Bonell rugó
Homokóra alakú rugók, melyek vastag drótból készülnek és össze vannak fűzve egymással. A bonellrugós matrac aránylag stabil és szilárd fekvőfelületet biztosít megfizethető áron. Mivel a rugók össze vannak fűzve egymással, ezért terhelés esetén az egymáshoz közeli rugók is besüppednek, így az ilyen matracok valamivel kevésbé precíz alátámasztást nyújtanak.

Táskarugó vagy zsákrugó
Spirál alakú rugók, amelyel vastag drótból készülnek, és külön-külön be vannak csomagolva vászontáskákba. Az ilyen rugók halkabbak, kevésbé kopnak, és mivel nincsenek összefűzve, ezért külön-külön mozognak, ezáltal sokkal precízebben követik a test formáját. Táskarugók esetében a gyártók meg tudják tenni, hogy a matrac egyes zónáiban más és más ellenállású táskarugókat használnak, így például a matrac deréktájékon keményebb, a csípő és a váll vonalában pedig több süllyedést enged.

Mini táskarugó
A mini táskarugó felépítésében és jellemzőiben megegyezik a sima táskarugóval, az egyetlen különbség, hogy a rugók átmérője kisebb, ezáltal a lehető legprecízebben tudják követni a test vonalát, amivel biztosítják a legmagasabb szintű kényelmet és ergonómiát.

A rugós matracok karbantartása

A matracok élettartama a minőségen kívül a megfelelő kezelésen múlik, amely a matrac megóvásával kezdődik. Egy matrac az élete során rengeteg nedvességet szív magába, amely ha nem tud megfelelően elpárologni, az a matrac penészedéséhez és kellemetlen szagok kialakulásához vezethet. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a matracot mindig egy alulról jól szellőző ágykeretbe és ágyrácsra helyezzük, ne használjuk közvetlenül a padlóra vagy valamilyen tömör felületre helyezve. A JYSK-nél számtalan minőségi és stílusos ágykeret, illetve többféle méretű és típusú ágyrács közül válogathat. A nedvesség távozásának biztosítása érdekében továbbá ébredés után hagyjuk a matracot szellőzni legalább 30-60 percig, tehát addig ne takarjuk le sem a paplannal, sem pedig ágytakaróval.

Egy minőségi, néhány centiméter vastag fekvőbetéttel magasabb szintre emelheti matraca kényelmét, és meghosszabbíthatja vele matraca élettartamát. Az egyéni igényektől függően válogathat memóriahabból és sima habszivacsból készült fekvőbetétek között. Minden matracra ajánlott matracvédőt vásárolni, amely megvédi a matracot a szennyeződésektől és az idő előtti bolyhosodástól illetve kopástól. Amennyiben biztosra szeretnénk menni, vásárolhatunk vízálló lepedőt vagy matracvédőt is.

Mivel a legtöbb ember jellemzően mindig a matrac ugyanazon részén fekszik, illetve váll- és csípőtájékon éri a matracot a legnagyobb súlyterhelés, ezért a matracokat rendszeresen, 3-4 havonta szükséges forgatni, hogy így elkerüljük a matrac kifekvését. A forgatás azt jelenti, hogy a matrac fej- és lábrészét cseréljük meg horizontálisan. Sok matracunknak mindkét oldala használható, így ezek a matracok vertikálisan is megfordíthatóak és felváltva használható mindkét oldaluk, ezáltal még tovább megőrizhető az eredeti formájuk. Természetesen amennyiben a matrac két oldala eltérő szerkezetű és keménységű, abban az esetben azt az oldalát használjuk, amelyik számunkra kényelmes.

BASIC, PLUS és GOLD kategóriák

A kínálatunkban szereplő, többféle méretű rugós matracok között biztosan megtalálja az igényeinek megfelelőt. Rugós matracainkat árfekvés és minőség alapján három kategóriára, BASIC, PLUS és GOLD kategóriára osztottuk.
A JYSK egyes rugós matracokra kiterjesztett szavatosságot ad – a PLUS modellek esetében ez 15 év, a GOLD modelleknél pedig 25 év kiterjesztett szavatosságot jelent.

GOLD kategóriás matracainkra ezen felül 100 napos kipróbálási lehetősége is van: a megvásárlástól számított 100 napon belül kicserélheti GOLD matracát egy másik matracra, amennyiben úgy találja, hogy mégsem megfelelő önnek. Ehhez csupán a matrachoz kapott vásárlási bizonylatra és a matrac kifogástalan, tiszta állapotára van szükség.