Állítható magasságú asztal ülő- és állómunkához

A dolgozószobát elsősorban nem a bútorok stílusa, hanem hasznos funkcióik teszik modernné. A modern íróasztal egyik jellemzője, hogy nem csak kényelmesen elfér rajta a számítógép minden tartozékával együtt, hanem segít megóvni a használó ízületeinek az egészségét is. Az állítható magasságú íróasztal óriási előnye nem csak az, hogy ülő helyzetben is a lehető legoptimálisabb pozícióba tudja emelni vagy süllyeszteni az asztallapot, hanem a hátat és a derekat hosszútávon megterhelő folyamatos üldögélést megszakítva, állva is tud dolgozni. A JYSK kínálatában többféle különböző méretű, fekete és fehér állítható asztal közül válogathat. A magasság könnyű és kényelmes állítását vagy egy manuális gázlift szerkezet, vagy elektromos megoldás teszi lehetővé. Válassza ki az ön elvárásainak megfelelő állítható asztalt a JYSK-nél, és vásároljon hozzá kényelmes irodaszéket vagy gamer széket!

10 termékek
  10 termékek

  Az állítható magasságú íróasztal előnyei

  A folyamatos képernyő előtti ülőmunka - akár az irodában, akár otthon - rendkívül megterhelő lehet a nyak, a hát és a derék számára is. Épp ezért olyan fontos, hogy ergonómiailag helyes testtartással üljön, amely a hátát és a derekát is kíméli. Ajánlott munka közben óránként legalább 10-15 percre felállni, sajnos azonban a legtöbb ember nem teheti meg, hogy rendszeresen hosszabb időre megszakítsa a munkafolyamatot. Éppen ezért az állítható magasságú íróasztaloknak számos előnye van:

  • Könnyen és gyorsan változtathatja testtartását, amely javíthatja vérkeringését és segíthet az éberség fenntartásában
  • A produktivitás megakasztása nélkül akármikor felállhat vagy leülhet munka közben, amikor csak szeretne
  • Saját testéhez igazodva ideális pozícióba állíthatja az íróasztal magasságát ülés és állás közben is

  A megfelelő állítható asztal kiválasztása

  A JYSK kínálatában különböző méretű, fekete és fehér állítható íróasztalok közül válogathat, amelyeknek a magassága 70 és 119 cm között változtatható.  Korlátozott hely esetén választhat kisméretű, 70x40 cm-es vagy 60x120 cm-es asztalt, nagyobb rendelkezésre álló tér esetén pedig 70x140 cm-es és 80x160 cm-es modelleket is talál. Természetesen az ideális asztal méretét nem csak a rendelkezésre álló hely, hanem az egyéni igények is meghatározzák, ezért vásárlás előtt érdemes végiggondolnia, hogy mekkora asztalra van szüksége, amelyen minden holmija elfér, és a monitor is megfelelő távolságban lesz. Amennyiben sok papírt, mappát vagy egyéb tárgyat is el szeretne helyezni, akkor különféle praktikus tárolóbútorokkal is kiegészítheti munkaállomását.

  Elektromos vagy gázliftes állítható íróasztalt válasszon?

  • Az elektromosan állítható íróasztalok rendkívül kényelmes megoldást jelentenek, ha az asztal állításának egyszerű módját szeretné. Ha nagyméretű, állítható magasságú íróasztalt szeretne, akkor az elektromosan állíthatóak mindenképpen jó választásnak bizonyulnak, mivel a kínálatunkban található legnagyobb méretű állítható asztalok mind elektromosak. Ezek közül a legnagyobb méretűek 80 cm mélységűek, és a jó képernyőtávolságnak köszönhetően akár gamer asztalnak is ideálisak.
  • A manuálisan állítható íróasztalok tökéletesek azok számára, akik vezeték nélküli megoldást szeretnének a dolgozószobában. A magasság beállítása gázliftes funkcióval működik, amely hasonló a már jól ismert, állítható irodaszékek működéséhez. A kisebb méretű, manuálisan állítható íróasztalok ideálisak egy kisebb dolgozószobába, vagy akár egy nagyobb méretű helyiségbe plusz asztalként.