Kényelmes és minőségi fotelek a meghitt nappaliért

Egy kényelmes fotel otthonunk fontos része. Legyen szó plusz ülőhelyről a családi estéken, vagy kényelmes olvasókuckóról, esetleg egy kis kávézó sarokról, egy fotel segítségével egyszerűen kialakíthatunk egy hangulatos zugot a nappaliban, hálószobában vagy dolgozószobában. A JYSK fotelek, hintaszékek, bőrfotelek és masszázsfotelek széles választékát kínálja különböző kivitelben, karfával és anélkül, állítható és dönthető háttámlás funkcióval, vagy épp lábtartóval. A JYSK fotelei számos stílusban, színben és anyagból készülnek, hogy egyszerűen megtalálhassa az Ön igényeinek megfelelőt. Legyen szó modern vagy klasszikus, szövet, bőr vagy más anyagú fotelről, kínálatunkban megtalálhatja az Önnek megfelelő bútort. Tekintse meg választékunkat áruházainkban vagy online, és vásároljon a JYSK.hu-n!

35 termékek
  35 termékek

  Kényelem és funkcionalitás

  Nincsen annál jobb, mint az egész napos munkából hazaérve bekuckózni egy fotel kényelmébe, kezünkben egy könyvvel vagy teával. A fotelek ideálisak a pihenésre és kikapcsolódásra, ezért érdemes olyat választania, amely minden igényének megfelel - például újabb szintre emelheti a kényelmet egy lábtartóval, masszázsfotellel vagy karfával rendelkező darabbal. A JYSK választékában számos különböző kialakítású, színű, anyagú és funkciójú fotelt és karosszéket talál, így egyszerűen megtalálhatja az elvárásainak megfelelőt bútort.

  Tippek fotelvásárláshoz

  Egy új bútor megvétele előtt számos kérdés merülhet fel, így előfordulhat, hogy valamit kifelejtünk. Fontos felmérni a saját igényeinket. A megjelenés vagy a praktikusság az első, esetleg egyszerre a kettő? Milyen funkciókkal rendelkezzen a fotel? Mekkora hely áll rendelkezésünkre a bútor elhelyezéséhez? Milyen más bútoraink vannak, amelyekhez illő fotelt kell válasszunk?

  Néhány megfontolandó szempont új fotel vásárlása előtt:

  • Egy magas háttámlájú fotel ideális választás, ha egyenesen szeret ülni - ez jobb a hátának és nyakának.
  • A kisebb méretű és kevesebb funkcióval rendelkező foteleket könnyebb mozgatni, amennyiben szükség van rá.
  • A karfás fotelek kényelmesek, viszont általában szélesebbek, így több helyet is foglalnak.
  • Fontos szem előtt tartanunk a már meglévő bútoraink kialakítását, anyagát és színét. Nem csak a huzatra, de például a fotel lábaira is figyelni kell, hogy ne üssön el a kanapé, dohányzóasztal vagy könyvespolc színétől.
  • A bőrfotelek praktikusak, mivel nedves ruhával gyorsan és egyszerűen megtisztíthatóak. Emellett az anyag még idővel is szép és tartós, így a fotel sokáig díszítheti otthonunk.
  • A textilbőr olyan felületi kezelést kap, amitől úgy néz ki, mint a valódi bőr. A textilbőrnek jó a kopásállósága, de nem olyan tartós, mint a valódi bőr. Tisztításához nem szabad vegyszereket, bőrápolót vagy tisztítószert használni, csak nedves ruhát.
  • A szövet huzatot is el lehet látni folttaszító réteggel, ami így vízlepergető tulajdonsággal is bír majd. Ez függ az anyag sűrűségétől és vastagságától.
  • A sötét árnyalatok bár alapvetően praktikusak, sok napfény hatására idővel a huzat színe kifakulhat. A közepes szürke árnyalatok azonban jobban elfedik a por vagy kisebb foltok okozta nyomokat.
  • A fehér és világos színű fotelek mindig kényesebbek, ezért ezen esetekben érdemes levehető, mosható huzatú, vagy könnyen tisztítható anyagú fotelt választani.

  Ápolás és karbantartás

  Függetlenül attól, hogy milyen anyagú fotelt választ, érdemes előre megfontolnia, hogy az milyen szintű karbantartást igényel. A bőr és műbőr például könnyen tisztíthatóak nedves ruhával, míg a szövet anyagú bútorok több odafigyelést és ápolást igényelnek. Választékunkban levehető és mosható huzatú bútorokat is talál. Emellett érdemes lehet befektetnie egy szövetvédő folttaszítóba, amely vízlepergető hatást ad az anyagnak. A bútor lábaihoz faolajat is vásárolhat, amely védi azt a foltoktól és a fa meggyengülésétől.