Kényelmes fotel, masszázsfotel, relax fotel

Egy komfortos fotel otthona szinte bármely helyiségében kiváló ülőalkalmatosság lesz. A JYSK választékában a hagyományos fotel mellett masszázsfotel, elektromosan állítható, dönthető háttámlás relax fotel, fotel lábtartóval és hintaszék is elérhető. A nappaliban elhelyezve a fotel nem csak plusz ülőhely lehet - egy dönthető háttámlás, lábtartóval felszerelt relax fotelben például kényelmesebb lesz órákon keresztül focimeccset nézni, vagy olvasni, mint a kanapén ülve. A fotel helytakarékos megoldás is lehet, ha nincs elég helye egy kanapé számára. A vibráló masszázsfunkcióval rendelkező masszázsfotel segíthet egy hosszú nap végén kicsit felfrissíteni a fáradt testrészeket, egy hintaszék pedig megkönnyítheti a kisgyermek álomba szenderülését. A JYSK-nél sokféle színű, alacsony és magas háttámlájú, textil, műbőr és fa fotel közül válogathat, így biztosan megtalálja a saját igényeinek és stílusának megfelelő modellt.

A fotel kényelme és funkcionalitása

Nincs is annál jobb, mint egy hosszú munkanapból hazaérve bekuckózni egy fotel kényelmébe, kezünkben egy könyvvel vagy egy csésze teával. A fotelek ideálisak a pihenésre és kikapcsolódásra, ezért érdemes olyat választania, amely minden igényének megfelel - például ha gyakran sajog a lába a nap végén, akkor könnyedén új szintre emelheti kényelmét egy emelhető lábtartóval rendelkező, dönthető háttámlás fotellel. Ha gyakran fáj vagy fáradt a háta és a dereka, jó választás lehet egy masszázsfotel, amely vibráló masszázsfunkcióval kényezteti izmait és ízületeit. A klasszikus, szövet huzatos, mély üléssel rendelkező relax fotel sokak kedvence, de ha csupán plusz ülőhelyre van szüksége a nappaliban a vendégek számára, akkor választhat egyszerű, karfa nélküli, keskenyebb modellek közül. A JYSK választékában számos különböző kialakítású, színű, anyagú és funkciójú fotelt és karosszéket talál, így egyszerűen megtalálhatja az elvárásainak megfelelő bútort.

Hasznos tippek fotel vásárlásához

Egy új bútor megvétele előtt számos kérdés merülhet fel, így előfordulhat, hogy valamit kifelejtünk. Fontos felmérni a saját igényeinket; a megjelenés vagy a kényelem a fontosabb szempont, esetleg egyszerre a kettő? Milyen funkciókkal rendelkezzen a fotel? Mekkora hely áll rendelkezésünkre a bútor elhelyezéséhez? Milyen más bútoraink vannak, amelyekhez hozzáillő fotelt kell választanunk?

Néhány megfontolandó szempont új fotel vásárlása előtt:

  • Egy magas háttámlájú fotel ideális választás, ha teljesen egyenes háttal szeret ülni - ez jobb a hátának és nyakának.
  • A kisebb méretű és kevesebb funkcióval rendelkező foteleket könnyebb mozgatni, amennyiben szükség van rá.
  • A karfás fotelek kényelmesek, viszont általában szélesebbek, így több helyet is foglalnak.
  • Fontos szem előtt tartanunk a már meglévő bútoraink kialakítását, anyagát és színét. Nem csak a huzatra, de például a fotel lábaira is figyelni kell, hogy lehetőleg ne üssön el a kanapé, dohányzóasztal vagy könyvespolc színétől.
  • A textilbőr vagy műbőr olyan felületi kezelést kap, amitől úgy néz ki, mint a valódi bőr. A textilbőrnek jó a kopásállósága, de nem olyan tartós, mint a valódi bőr. Tisztításához nem szabad vegyszereket, bőrápolót vagy tisztítószert használni, csak enyhén nedves takarítókendőt.
  • A legtöbb szövet huzatot is el lehet látni folttaszító réteggel, ami így vízlepergető tulajdonsággal is bír majd. Ez függ az anyag sűrűségétől és vastagságától.
  • A sötét árnyalatok bár alapvetően praktikusak, sok napfény hatására idővel a huzat színe kifakulhat. A közepes szürke árnyalatok azonban jobban elfedik a por vagy kisebb foltok okozta nyomokat.
  • A fehér és világos színű fotelek mindig kényesebbek, ezért ilyen színválasztás esetében érdemes levehető és mosható huzatú, vagy könnyen tisztítható anyagú fotelt választani.

A fotelek tisztítása és karbantartása

Függetlenül attól, hogy milyen huzattal rendelkező fotelt választ, érdemes előre megfontolnia, hogy az milyen szintű karbantartást igényel. A bőr és műbőr például könnyen tisztítható nedves ruhával, míg a szövet huzatos, kárpitozott bútorok több odafigyelést és ápolást igényelnek. Választékunkban levehető és mosható huzatú bútorokat is talál. Érdemes lehet befektetnie egy szövetvédő folttaszítóba, amely vízlepergető hatást ad az anyagnak. A bútor lábaihoz faolajat is vásárolhat, amely védi azt a foltoktól és a fa kiszáradásától.