Kisméretű szőnyegek minden otthonba

A kisebb szőnyegek használata egyre népszerűbb, mert a legtöbb otthonban gond nélkül elfér, ráadásul könnyen mozgatható, amennyiben inkább más szobába helyeznénk át. A JYSK választékában talál különböző rojtos rongyszőnyegeket, puha pamutszőnyegeket, futószőnyegeket és báránybőr utánzatokat is. Kínálatunkban különböző színű, mintájú és formájú szőnyegek közül választhat, hogy könnyen megtalálhassa az Ön otthonába illőt. Amennyiben a kiválasztott szőnyeg nem rendelkezik csúszásgátló hátlappal, érdemes lehet ezt külön megvásárolnia, főként, ha a szőnyeg például csúszós fapadlón vagy járólapon kerül elhelyezésre.

Kisméretű szőnyegek, mint dekorációs elem

A kisméretű szőnyegek az otthon bármely helyiségében használhatók, mivel nem foglalnak sok helyet, ráadásul bármikor áthelyezhetőek. A kis szőnyegek nem csak funkcionális célokat szolgálnak, de hangulatos légkört is teremtenek, így dekorációs elemnek is kiválóak. A rongyszőnyegek például egyre népszerűbbek az előszobákban, mivel tartósak és könnyen tisztíthatók. A pamut és poliészter szőnyegek ideálisak a fürdőszobába, például a mosdókagyló alá, vagy a zuhanyzó vagy kád elé kilépőként. Amennyiben szeretné, az ágya aljához is helyezhet el szőnyeget, hogy reggelente puha felületre lépjen kikeléskor. A szőnyegek felhasználásának csak a képzelet szab határt.

Kisméretű szőnyegek mosása és karbantartása

A kisméretű szőnyegek kínálatának csak néhány darabja mosható gépben. Ezek 30 fokon moshatóak és alacsony hőmérsékleten száríthatóak, esetleg vasalhatóak. A gépben nem mosható szőnyegek esetében kézi mosást vagy vízzel történő folttisztítást javaslunk, így megelőzheti az anyag gépben való károsodását. Tisztítás előtt viszont javasoljuk, hogy feltétlenül ellenőrizze a terméken feltűntetett specifikációkat. Amennyiben a mosás még nem szükséges, nyugodtan rázza fel és porszívózza ki a szőnyeget.

Szőnyegek káros anyag nélkül

A JYSK legtöbb textil terméke OEKO-TEX minősítéssel rendelkezik, amely a világ vezető egészségügyi és környezetvédelmi tanúsítványa textíliák számára. Ez a minősítés garantálja, hogy a termék nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyekről ismert, hogy ártalmasak az egészségre.