Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Karácsonyi asztal és édességes tálca

Csinos, szívmelengető asztaldíszítési ötletek Karácsonyra

A Karácsony a családi és baráti összejövetelek ideje: a vacsoráké, ebédeké, kávézásoké és forraltborozásoké. Idén ez egy kicsit más. De szűk körben is lehet különleges az ünneplés és feldíszítheted az asztalod úgy, hogy lenyűgözd a családodat vagy a világot az Instagramon vagy Facebookon megosztott fotókkal.

Egy szépen díszített asztal nem igényel sok energiabefektetést, de rendkívül hatásos. Itt összegyűjtöttük a mi 7 legjobb asztaldíszítési tippünket.

1. Döntsd el, milyen színeket használsz

Nem kell feltétlenül a hagyományos zöld-piros-arany palettára korlátozni magadat. Válassz ki néhány színt, amelyek neked tetszenek, és használj kiegészítőket ezekben a színekben a karácsonyi asztaldíszítéshez. Ha lekorlátozod a színpalettádat egyetlen szín különböző árnyalataira, sokkal könnyebb egységes hatást teremteni.


2. Használj karácsonyi szalvétát

Egy szép karácsonyi mintás szalvéta felteszi a koronát az asztaldíszítésre. Választhatsz elegáns textilszalvétákat is, amik segítenek megteremteni azt az érzést, hogy a Karácsony különleges alkalom, egy csepp luxust csempésznek az ünnepbe, és minden évben újra felhasználhatók - amikor újra és újra előveszed őket, az elmúlt Karácsonyok örömteli emlékeire fognak emlékeztetni.

3. Jelenjen meg a természet az asztalon

A friss fenyő tökéletes az ünnepi szezonra, de szárított virágokat vagy gallyakat is használhatsz. Elhelyezheted őket egy vázában vagy közvetlenül az asztalon. A gallyak teljesen ingyen hozzáférhetők, csinosak és egy kis életet és az évszak illatát hozzák el az étkeződbe.


4. Apró ajándékok

Készíts a gyerekekkel minden vendéged számára egy kedves kis gyöngydíszt: csillagot, szívet vagy karácsonyfát, amelyet majd hazavihetnek emlékül.


5. Kezdd kint az estét

Ha az időjárás engedi, töltsétek a délutánt a kertben vagy a teraszon. Egy meleg ital és egy kis harapnivaló melegen fog tartani egy ideig, a gyerekek pedig imádni fogják, ha mályvacukrot süthetnek a kerti tűzrakóhelyen. Indítsd el az estét kint a vacsora előtti italokkal és rágcsálnivalóval, mielőtt behúzódtok a házba.


6. Használj egy karácsonyi asztali futót

Az elegáns és dekoratív karácsonyi asztali futó hagyományos, kifinomult hangulatot teremt. A puszta asztallapon vagy az abroszon is jól mutat. Használhatsz egy vagy több asztali futót is, akár egymást keresztezve vagy egymást meghosszabbítva is. Az asztal közepén helyezz el valami díszítést: gyertyatartókat vagy egy hagyományos asztaldíszt.


7. Teremts meleg légkört a világítás segítségével

A kicsi, elszórt fényforrások meghittebb hangulatot árasztanak, mint egy mennyezeti lámpa, de bizonyosodj meg róla, hogy a vendégeid látják, mi van a tányérjukon. Ne felejtsd el kivilágítani a büféasztalt vagy bárpultot sem. Kombináld a világítást és a dekorációt, például a VERDIT LED-es karácsonyfával, vagy cseréld ki az állólámpádat egy fényfára. Voila: a karácsonyi asztalod máris csodás!


Neked milyen ötleteid vannak a karácsonyi asztaldíszítéssel kapcsolatban? Mondd el nekünk egy hozzászólásban!

 

Tudjon meg többet

Nyugalmat árasztó, elegáns skandináv dekoráció

Nyugalmat árasztó, elegáns skandináv dekoráció

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

A beszerző kedvenc lakástextilei

A beszerző kedvenc lakástextilei