Új étkezőszékekkel feldobhatja étkezőjét vagy konyháját

Az étkező az otthonunk egyik központi helyisége, ezért fontos, hogy az kényelmes és hangulatos legyen. Ezért a jó minőségű és ergonomikus étkezőszékek elengedhetetlen kellékei egy szép otthonnak. A kényelem mellett pedig a dizájn is nagy szerepet játszik - attól függetlenül, hogy az étkezőbe vagy a konyhába keresünk széket, fontos, hogy az megfeleljen az igényeinknek, és belesimuljon a már meglévő berendezésbe. A JYSK széles választékában különböző anyagú és kialakítású étkezőszékek közül válogathat, így biztosan megtalálja az elképzeléseinek megfelelőt. Legyen szó tölgy, műanyag, szövet, velúr, műbőr vagy fonott, alacsony vagy magas háttámlás, karfás vagy karfa nélküli székekről, kínálatunkban egyszerűen megtalálhatja az igényeihez illőt. Egészítse ki étkezőszékeit hozzáillő székpárnáink egyikével, hogy új szintre emelhesse otthona kényelmét. Tekintse meg választékunkat áruházainkban vagy online, és vásároljon a JYSK.hu-n!

Hogyan válasszunk étkezőszéket?

Új étkezőszékek segítségével egyszerűen feldobhatja otthonát, színt és változást hozhat a térbe, és a kényelmet is fokozhatja. Székválasztáskor a funkcionális és kényelmi jellemzők mellett azonban az új bútor megjelenése is elsőrendű szempont. A JYSK széles választékot kínál színek és anyagok tekintetében. Attól függetlenül, hogy inkább a letisztult és elegáns színeket kedveli, mint a fekete, szürke és fehér, vagy az élénkebb árnyalatokat részesíti előnyben, mint a kék, zöld, krém és rózsaszín, kínálatunkban könnyedén megtalálhatja, amit keres. Az új étkezőszékek kiválasztásakor vásárolhat olyan darabokat, amelyek beleillenek a már meglévő bútorai közé, és stílusban megegyeznek azokkal, vagy éppen ellenkezőleg, bátran választhat a térből jobban kitűnő székeket is, amelyek a többi bútorával kontrasztot alkotva egy modern enteriőrt hoznak létre.

Kényelem és funkcionalitás

Amikor az új szék kiválasztásakor annak paraméterei kerülnek sorra, van néhány szempont, amit érdemes szem előtt tartani:

  • Ülésmagasság: Meg kell győződnie róla, hogy a szék megfelel-e az asztal magasságának. A széken ülve a térdeinek derékszögben kell állniuk.
  • Háttámla: A háttámla esetében számos eldöntendő tényező van. Inkább a magas vagy alacsony háttámlát kedveli? A keskenyebb kialakításút nagyobb mozgási szabadsággal, vagy a körbeölelő ívelt támlát? Ezek eldöntéséhez feltételnül ki kell próbálja a széket megvásárlás előtt, hogy az kényelmes-e, és megfelel-e az Ön igényeinek és ülési szokásainak.
  • Karfa: Vásárlás előtt fontolja meg, a karfák fontosak-e az Ön számára. Azt fontos megjegyezni, hogy a karfával ellátott székek általában valamivel több helyet foglalnak a kartámasz nélkülieknél, illetve lehetséges, hogy nem teljesen tolhatóak be az asztal alá.
  • Kárpitozott ülés: A kárpitozott ülőrész általában nagy előnyt jelent, mivel nem csak stílusos, de a kényelmet is tovább növeli. Amennyiben kárpitozott ülőrész nélküli széket választ, akkor sem kell aggódnia, ugyanis külön is vásárolhat székpárnákat, amelyek egyszerűen és gazdaságosan lecserélhetőek, amennyiben fel szeretné frissíteni étkezőszékei megjelenését.

További segítséget a megfelelő étkezőszék kiválasztásához itt találhat.

Az étkezőszékek számos lehetősége

Az étkezőszékek számos felhasználási lehetősége rendkívül sokszínű bútordarabbá teszi azt. Például érdemes megfontolnia egy hangulatos zug kialakítását a nappaliban egy étkezőszék segítségével. Ehhez érdemes olyan széket vásárolnia, amely beleillik a nappali stílusába, és összhangot alakít ki azzal. Egy étkezőszék a nappaliban ráadásul remek plusz ülőhelyként is, ha vendégek jönnek látogatóba. Az étkezőszék emellett a dolgozószobába is ideális irodai székként, amennyiben egy kényelmes, de letisztultabb darabot szeretne az otthoni munkához. Az étkezőszék előszobai ülőalkalmatosságként is megfelelő a cipő le- és felvételéhez, illetve gardróbszekrényhez vagy sminkasztal elé. Az étkezőszékek felhasználási lehetőségeinek csak a képzelet szab határt.