Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Házigazda és vendégek koccintanak

Így fogjunk hozzá a parti szervezésének

Akár egy fontos évfordulót vagy születésnapot szeretnél ünnepelni a barátokkal és a családdal, egy parti megszervezéséhez gondos tervezés kell, amit jó idejekorán elkezdeni.

Ha költséghatékonyan szeretnél egy egyedi és elegáns partit szervezni, mi összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segíthetnek.

Igazítsd a dekorációt a személyiségedhez

Egy kis leleményességgel a partidekorációt egészen a személyes ízlésedhez igazíthatod. Ha lelkes kertész vagy, a meghívókat és a köszönőleveleket díszítheted virággal, ha a divat a szenvedélyed, az ültetési rendet közszemlére teheted egy ruhaállványon vagy csíptetős vállfán. A párodal mindketten a fotózás szerelmesei vagytok? Tedd képkeretbe az asztalszámokat. Az egyedi dekoráció emlékezetessé teszi az összejövetelt.

Clothes hanger with a place card


Ülésrend és asztalszámok

Ha sok vendéget vársz, érdemes előre elkészíteni az ülésrendet, hogy mindenki könnyen és gyorsan helyet tudjon foglalni a vacsoraasztalnál és biztosan azok üljenek egymáshoz közel, akik jól ki fognak jönni egymással. Eredeti és jópofa ötlet az ülésrendet egy dekorlétrára vagy ruhállványra erősíteni, de képkeretben is kiteheted, vagy mágnesfilctollal egy nagy tükörre is írhatod.

 

Jó, ha az ültetési rend és az asztalszámok illenek egymáshoz: ha például egy tükörre írtad fel az ülésrendet, érdemes az asztalszámokat kisebb tükrökre írni az egységes hatás kedvéért. Ugyanez érvényes, ha az ülésrendet képkeretben állítod ki, az asztalszámoknak válassz hozzáillő, kisebb kereteket.


A szépen megterített asztal az ünnep fénypontja

Decorative table setting with plate, cloth napkin, glass and knife and fork


A textilszalvéták fényűző, elegáns hatást kölcsönöznek a terített asztalnak. A csinosan összehajtogatott szalvétába az étlap mellett tűzz egy szál virágot vagy szép gallyat dísznek.


Díszíts elegáns, könnyed virágvázákkal

Az ünnepi asztalról nem maradhat el a virág. A nagy központi csokor nem biztos, hogy jó ötlet: ha kisebb vázákat helyezel el az aztal több pontján, a hatás is frissebb, és a vendégeid is jobban látják egymást. Így kezelni is könnyebb őket, és változatosabban is variálhatók.

Tipp: Az ivópoharak tökéletes apró vázákká avanzsálhatnak az összejövetel idejére, mivel általában olcsók és alacsonyak.


Teremts varázslatos légkört hangulatvilágítással

Collection of vases with light strings and artificial flowers


Ha kellemes, bensőséges hangulatban szeretnéd tölteni az estét, érdemes kerülni a mennyezeti világítást, amely túlságosan éles fényt ad, és inkább kisebb fényforrásokat használni a helyiség különböző pontjain. Fényfüzéreket, lámpásokat és elemes lámpákat kombinálva szép, könnyed hatást kelthetsz. Ha LED-es teamécseseket használsz, a lámpásaidat virággal díszítve igazán varázslatossá teheted a helyiséget.


Díszíts textilekkel

Ha az esemény nagy helyszínen kerül megrendezésre és bensőségesebbé szeretnéd tenni a teret, használhatsz függönyöket térelválasztóként agy mennyezeti drapériaként (erősítsd őket egy gyűrűhöz a mennyezet közepén, a végeket pedig rögzítsd a mennyezethez úgy, hogy a végeredmény virágot formázzon). Használhatod őket egy fotófülke keretezéséhez is.

Bónusz: ha a tér túl visszhangos, a textilek segítenek kellemesebb akusztikát létrehozni.

Ha a bárasztalok nem illenek össze, rejtsd el őket egy csinos abrosszal. Az össze nem illő székeknek is egységesebb külsőt adhatsz egy rögtönzött székruhával; így még az összecsukható székeket is ünnepivé teheted.

 

Neked milyen partiszervezési tippjeid vannak? Oszd meg őket velünk egy hozzászólásban!

 

Tudjon meg többet

Gyönyörű strand kiegészítők

Gyönyörű strand kiegészítők

Dán húsvéti hagyományok

Dán húsvéti hagyományok

 Ötletek hétvégi utakhoz a szabadban

Ötletek hétvégi utakhoz a szabadban

A bennszülött, a hedonista és az ingázó - A fesztiválozók 3 fajtája

A bennszülött, a hedonista és az ingázó - A fesztiválozók 3 fajtája