Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres

Szuper Napok | Akár 60% kedvezmény

Összecsukható kerti szék, rakásolható kerti szék, hátradönthető kerti szék és kerti szék napsütötte verandán

Hogyan válasszunk kerti széket

A különböző kerti székeknek más és más tulajdonságai vannak: van köztük rakásolható és összecsukható, karfával vagy magas háttámlával. De melyik a legjobb neked? Ebben a blogbejegyzésben segítünk meghozni a megfelelő döntést.

Aprócska erkély vagy nagy terasz?

Egy kicsi erkély vagy terasz helytakarékos bútorokat igényel. A legtöbb kerti szék szélessége általában 40 és 70 cm között van; ha kevés hely áll rendelkezésedre, ajánlatos keskenyebb székeket választani. Ülőhelynek egy kerti pad is jó választás lehet. Az ökölszabály szerint érdemes a székek között nagyjából 15 cm-es távolságot kihagyni a kényelem érdekében, de ez a kerti padra nem vonatkozik.


Ha azonban nagy erkélyed vagy teraszod van, nyugodtan válogathatsz a különféle széles, karfával ellátott, kényelmes kerti székek között.


Magas vagy alacsony legyen a háttámla? 

Szereted kiélvezni a hosszú vacsorákat a teraszon a családdal? Ez esetben különösen fontos, hogy kényelmesek legyenek a kerti székek. A magas háttámla teljes támogatást nyújt és védelmet is ad neked és a vendégeidnek a hideg huzattól.

 

Azt is érdemes meggondolni, hogy milyen anyagú széket szeretnél a legjobban. A különböző alapanyagok tulajdonságairól ebben az útmutatóban olvashatsz. Hogyan válasszunk kerti bútort

Az alacsonyabb háttámlájú kerti székek elegánsabban mutathatnak és könnyebben mozdíthatóak.

 

Rakásolható vagy hátradönthető kerti szék?

Azt is fontos számításba venni, hogy hol fogod tárolni a székeket, amikor épp nem használod őket. Van egy kerti tárolód vagy sufnid, ahol védve vannak az elemektől? Ez esetben a rakásolható székek ideálisak, mivel ezek egymásra tornyozva nem foglalnak sok helyet.  

 

A hátradönthető székek is helytakarékosak, mivel több funkciót is betölthetnek: ebédidőben étkezőszékként, utána pedig hátradöntve nyugszékként is használhatók. A falnak vagy kerti asztalnak döntve ezek is kis helyet foglalnak, és könnyen kinyithatók, amikor újra használni szeretnéd őket. 

Védd meg a kültéri bútorokat egy huzattal

Ha használat után kint hagyod a kerti székeket, érdemes letakarni őket egy huzattal vagy ponyvával. Ez meghosszabbítja az élettartamukat és így kevesebb időt kell áldozni a tisztításukra és fenntartásukra. És így nem is kell vesződni a kinyitható kerti székek összecsukásával és kinyitásával.


Ne feledkezz meg a kerti párnákról sem

Végül, de nem utolsósorban, bizonyosodj meg róla, hogy az új kerti székek mindig kényelmesek lesznek neked és a vendégeidnek. A kerti párnák meleg és puha ülőfelületet kínálnak, és egy-két pléddel kiegészítve tökéletesen kényelmessé tehetik a hűvösebb tavaszi és nyári estéket is.

Tudjon meg többet

Alakíts ki egy trambulin parkot a kertben

Élvezd a nyarat egy otthoni tűzrakóval

Pihentető tér a medenceparton

Dobd fel a kertedet gyönyörű pavilon dekorral