Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Kerti függőágy és kültéri függőszék

Kerti függőágy vagy függőfotel? Melyiket válaszd?

Egy függőágy vagy függőfotel érdekes és igazán kényelmes alternatívája az átlagos kinti ülőbútoroknak, mint például a kerti székeknek, padoknak vagy a kültéri kanapéknak. Néhány párna és pléd segítségével egyszerűen kiegészítheted és még komfortosabbá varázsolhatod – így ideális kávézó vagy olvasó kuckóvá alakíthatod.

Azonban számos különböző típusú függőágy, függőszék és hasonló kerti ülőbútor létezik, ami megnehezítheti a számodra megfelelő darab kiválasztását. Ebben az útmutatónkban bemutatjuk a különféle függőbútorokat, megkönnyítve ezzel a vásárlás előtti fejtörést.

A klasszikus, fára vagy oszlopra rögzíthető függőágy

Ha a kertedben akad néhány erős és stabil fa vagy oszlop, akkor egy könnyen rögzíthető, klasszikus függőágy lehet a számodra megfelelő választás, mint a BERGFINK. Ez a típusú függőágy már kiállta az idő próbáját, és napjainkban is nagy népszerűségnek örvend.

Felhelyezés és rögzítés

Ha magadnak vásárolsz függőágyat, akkor azt érdemes a kert egy csendesebb sarkába elhelyezned, ahol békében pihenhetsz délután a napsütésben vagy árnyékban. Azonban ha a függőágyat inkább a gyermekeid fogják használni, akkor ajánlott egy központi helyre felszerelni, ahol rájuk látsz napközben.

A függőágy felfüggesztésekor vedd figyelembe az alábbi szempontokat:

Távolság: A két felfüggesztési pont (fák vagy oszlopok) közötti távolság ideálisan 4-4,5 méter.

Felfüggesztési pontok: A függőágyat akár két fa, két oszlop vagy egy-egy fa és oszlop közé is rögzítheted. Felfüggesztéskor győződj meg arról, hogy a fák vagy oszlopok elég stabilak és erősek ahhoz, hogy elbírják a súlyodat. Rögzítéskor ügyelj arra, hogy olyan köteleket vagy hevedereket használj, amik nem sértik meg a fa törzsét.

Magasság: Az üres függőágy legalacsonyabb pontjának ideális magassága a térded és a csípőd közötti magasságban van. Amikor belefekszel, a függőágy 10-20 centimétert fog süllyedni.

A függőágyat olyan magasságba helyezd, hogy biztonságosan és könnyen rá tudj feküdni és kiszállni belőle, az egyensúlyod elvesztése nélkül. Ugyanakkor arra is figyelj oda, hogy belefekvéskor ne érjen le a hátad a földre.

Kültéri pihenés függőfotelben

Nem kell lemondanod a függő bútorok kényelméről akkor sem, ha nincs kerted, vagy nem találhatóak benne megfelelő fák és oszlopok. Egy saját állvánnyal rendelkező függőfotel vagy függőszék remek választás lehet a kisebb kertekbe vagy teraszokra is.

Az állványos függőfotel egyik előnye, hogy nincsen szükséged hozzá felfüggesztési pontokra és nem kell fúrni és faragni. Egy függőfotel izgalmas eleme lesz otthonod külterének, és igazán kellemes helyszíne a kikapcsolódásnak és pihenésnek.

A GJERN függőfotelben kényelmesen hátradőlhetsz, miközben zenét vagy podcastot hallgatsz, esetleg éppen a kedvenc könyvedet olvasod. A GJERN függőfotel két változatban érhető el: világos, enyhe natúr színben és minimalista, klasszikus fekete árnyalatban.

Amint kényelmesen elhelyezkedtél egy kényelmes függőfotelbe, nem akarsz majd többé felkelni belőle. A GUNGERNE függőszék stílusos szürke árnyalata tökéletesen kiegészíti a kültér többi bútor- és dekorelemét. Ha maximális kényelemre vágysz, egészítsd ki egy plusz párnával és egy puha pléddel.

Győződj meg róla, hogy elegendő hely áll rendelkezésre egy függőfotel felállításához. Némelyik modell eléggé magas – ezt is vedd figyelembe vásárlás előtt. A GJERN és GUNGERNE függőfotelek magasabbak 180 cm-nél, ezért kihívást jelenthet összeszerelni őket szűkebb helyeken.

Akkor sem kell lemondanod a hangulatos kültéri pihenésről, ha éppen nem áll rendelkezésedre elegendő hely egy függőágyhoz vagy függőfotelhez. Egy olyan hintaszékben, mint a DANNEMARE, kényelmesen el tudsz ringatózni, miközben a bútor stabilan áll a földön. A DANNEMARE strapabíró huzattal bevont ülőpárnával és hátpárnával is rendelkezik, így megfelelő alátámasztást és maximális kényelmet biztosít.

Ha inkább a stabil és mozdulatlan ülőalkalmatosságokat kedveled, de szeretsz bekuckózni, akkor a HALVREBENE kerti fotel lehet a számodra megfelelő választás. A félkörben zárt kialakítással és nagy, puha párnáival igazán kényelmes, privát elvonulásra alkalmas bútordarab.

Egy hintaágy párban is kényelmes

Míg a függőágyak, függőfotelek és egyéb kerti ülőalkalmatosságok többsége csak egyszemélyes, egy hintaágy ideális hely, ha társaságban szeretnél pihenni a kertben vagy a teraszon.

A közös pillanatok megéléséhez a JUELSMINDE hintaágy ideális választást jelenthet. A tetőponyvának köszönhetően akár a nyári nagy melegben is árnyékos pihenőhelyet biztosít – így nincs szükség a hintaágy gyakori áthelyezésére. A nagy méretének köszönhetően feltűnő és szép központi darabja lehet otthonod külterének, és vendégek fogadására is szuper. A meghitt hangulat megteremtéséhez ne felejtsd el kidekorálni a kerted ragyogó fényű kültéri lámpákkal és lámpásokkal.

Tudjon meg többet

Útmutató: Az ideális napernyő kiválasztása

Útmutató: Az ideális napernyő kiválasztása

Az ideális kerti ülőgarnitúra kiválasztása

Az ideális kerti ülőgarnitúra kiválasztása

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása

Útmutató: Hogyan válaszd ki a megfelelő kerti széket

Útmutató: Hogyan válaszd ki a megfelelő kerti széket