Függőágy, függőszék, hintaágy a kerti pihenéshez

Egy függő kerti bútor talán a legkényelmesebb pihenőhely a kertben, amelyben hátradőlve egy jó könyvvel vagy zenével órák hosszat is ringatózhat. Egy hintaágyban egyszerre akár hárman is elférnek, így hosszú baráti beszélgetések helyszíne is lehet, és a leégéstől sem kell tartani a hintaágy árnyékot nyújtó tetővásznának köszönhetően. Egy függőszék vagy függőfotel kényelmében ön is könnyedén ellazulhat, és élvezheti a friss levegőt és madárcsicsergést. A JYSK-nél kapható acélvázas műrattan függőszékek saját állvánnyal és puha, vastag párnákkal együtt kaphatóak, így a teraszon, kertben, vagy akár az erkélyen is bárhol elhelyezhetőek. A felnőttek és gyerekek egyik nagy kedvence, a vászon függőágy helye kötött, mivel két erős fa, vagy tartórúd, esetleg fal közé szükséges felfüggeszteni. A JYSK-nél stílusos és kényelmes függőbútorokat talál nagyszerű áron.

A függő kerti bútorok típusai

Hagyományos felakasztható függőágy
A klasszikus fakeretes vászon függőágy a test formájához maximálisan alkalmazkodik, így rendkívül kényelmes pihenőhelyet biztosít. Általában egy fő számára ideális, és legfeljebb 110 kg-os terhelést bír el. A függőágy beltéren és kültéren egyaránt használható, ám kinti használat esetén érdemes éjszakára behozni, hogy esőzés esetén a függőágy ne ázzon el, így megakadályozva a koszolódását vagy elszíneződését.

Függőszék
A függőszék vagy függőfotel egy igazán modern és kényelmes bútordarab, melyben a pihenés stabil, ülő pozícióban történik, és közben lehetőség van hintázni vagy ringatózni, amely nyugtató, relaxáló hatással rendelkezik. A JYSK-nél kapható függőszékek saját acél tartóvázzal kaphatóak, így kültéren és beltéren is egyszerűen összeszerelhetőek és szinte bárhol elhelyezhetőek, mivel a függőággyal ellentétben nincsen szükség két ideális távolságban lévő fára. Függőszékeink saját kényelmes és puha hát- és ülőpárnákkal rendelkeznek, amelyeket óvni kell a megázástól, ezért lehetőség szerint esőtől védett helyre pakolja, vagy használaton kívül takarja le vízálló védőhuzattal.

Hintaágy
A hintaágy egy stabil és széles ülőalkalmatosság, amin akár 3 személy is elfér. Nem szükséges felakasztani, mivel saját kerettel rendelkezik és lábakon áll, így igény szerint elhelyezhető a kertben vagy a teraszon bárhol. A tetővászonnak köszönhetően védi a rajta ülőket a közvetlen napsütéstől, így hosszabb ideig pihenhetnek a kertben a leégés veszélye nélkül.

A maximális kényelem érdekében kerti függő bútorait különféle színes és puha párnákkal és plédekkel teheti még otthonosabbá.

Milyen függő bútort válasszon?

Vásárlás előtt érdemes átgondolnia az alábbi szempontokat:

  • Hány fő szeretné használni a bútort?
  • Elsősorban gyermekeknek vagy felnőtteknek vásárolja?
  • Hová szeretné tenni a bútort? Egy árnyékos és esővédett helyre a teraszon, vagy a kert egyik szélére, napos helyre?
  • Ha függőágyat szeretne, van-e megfelelő hely, ahová fel tudja szerelni? A függőágy felszereléséhez erős tartókötélre és akasztóra is szüksége lesz.