Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Kerek kerti asztal és négy kerti szék egy pázsiton

Válaszd ki a megfelelő kerti asztalt

A kerti asztal a középponti eleme az al fresco, azaz a szabadtéri étkezésnek, legyen szó nyári koktélokról a barátokkal vagy egy kellemes reggeliről a családdal. Ezért elengedhetetlen olyan asztalt választani, amely megfelelő a kertedbe, teraszodra, vagy erkélyedre. Olvasd el útmutatónkat, amelyben segítünk neked döntést hozni.

A forma kiválasztása

Kerek vagy szögletes? Mindegyik alaknak megvannak a maga előnyei, elsősorban azonban azt fontos szem előtt tartanod, mekkora helyed van az asztal számára, így eldöntheted, melyik asztal lenne számodra a legjobb választás.

Egy szögletes vagy négyzet alakú kerti asztalt könnyű a fal mellé helyezni, így helyet spórolhatsz a teraszodon vagy erkélyeden. Amennyiben pedig plusz ülőhelyre lenne szükséged egy vendég számára, egyszerűen csak kijjebb húzhatod a bútort. Egy szögletes asztal ideális például egy kültéri társasesthez is - megalapozva a jó hangulatot.

Szögletes kerti asztal és négy rakásolható szék egy napos teraszon


Ha térre van szükséged a vendégeid számára, egy szögletes kerti asztal biztonságos választásnak számít. Az asztal mellé fontos megfelelő kerti székeket is választanunk. Amennyiben a kényelem az elsőszámú szempont, egy karfával és puha ülőpárnával felszerelt szék lehet az ideáls döntés. A vendégek számára pedig bármikor kihelyezhetsz néhány kevésbé széles kerti széket, hogy mindannyian elférjetek az asztal körül.

Szögletes kerti asztal és négy fonott kerti szék


Egy kerek kerti asztal lehet a számodra megfelelő választás, ha a teraszod vagy erkélyed viszonylag kisebb méretű. Így sokkal könnyebb mozogni az asztal körül, ráadásul egy plusz ülőhely is könnyebben a többi mellé helyezhető. Olvass többet a kerek kerti asztalok előnyeiről itt.

Kerek kerti asztal és négy összecsukható szék

A kerti asztal váza

A hagyományos kerti asztaloknak négy lába van, így miért ne jöhetne szóba egy fémvázas keretlábas darab? A fémből készült váz stabil alátámasztást ad az asztallapnak, mégis letisztult és modern megjelenést kölcsönöz annak, ráadásul könnyebb mozgatni is, mint egy négy lábon álló változatot.

Fekete kerti asztal kerti székekkel egy teraszon


Néhány kerek kerti asztalnak egy középre helyezett váza van négy láb helyett. Ez modern megjelenést kölcsönöz a bútornak, ráadásul az asztallábakra sem kell figyelned, amikor székeket szeretnél helyezni az asztal köré.

Kerek kerti asztal középső vázzal és négy kerti szék a pázsiton

Kerti asztalok kis tér és sok ember számára

Nem kell feladnod akkor sem, ha kis erkéllyel rendelkezel. Egy erkély asztal egyszerűen összecsukható, amennyiben éppen nem használod, így ideális kisebb helyekre is.

Erkély korlátra szerelt erkély asztallal


Egy másik lehetőség egy bárasztal székekkel, amely egy városi kávézó érzetét nyújtja a teraszod vagy erkélyed számára.

Bárasztal és bárszékek egy napfényes teraszon


Általában csak a közeli családod számára szükséges helyet biztosítanod az asztal körül, viszont olyan ünneplések alkalmával, mint például egy szülinap, több vendég érkezik, mint ahány férőhely van. Ilyenkor jól jöhet egy bővíthető asztal, amelynek bármikor megnagyobbíthatod a méretét, hogy mindenki könnyen elférjen.

Bővíthető kerti asztal nyolc fő számára


Nem csak a négyszögletű asztalok bővíthetőek. Néhány kerek kerti asztal is könnyen megnagyobbítható, amelyek a vendéglap segítségével ovális formát vesznek fel, így a vendégeidnek is jut hely.

Kerek bővíthető kerti asztal egy teraszon az óceán mellett

 

Anyag, szín és stílus

A kerti asztalok elérhetőek fa, műfa, fém és műanyag változatokban, illetve különböző árnyalatokban, így a választás csak az ízlésedtől függ. A világosabb színű kerti asztalok például a nyár hangulatát sugározzák egész évben.

Kerti asztal fehér vázzal, fa asztallappal és négy rakásolható székkel


Amennyiben modernebb és feszesebb megjelenésre vágysz, egy sötétebb árnyalatú asztal lehet a megfelelő választás, ami ideális kerti partikhoz és estékhez a teraszon.

Kerek kerti asztal fémből és rostcementből, négy kerti székkel


A JYSK kellemes nyarat kíván.

Tudjon meg többet

Hogyan válasszuk ki a legjobb napozóágyat

Terasz és erkély dekoráció tetőtéri hangulattal

Reflektorfényben az UGILT sorozat

Kültéri karácsonyi világítás biztonsági tippek

Keresse meg az Önhöz legközelebb eső JYSK áruházat

Kérjen tanácsot és segítséget a JYSK munkatársaitól, és fedezze fel áruházaink széles választékát.