Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Ebédlő étkezőasztallal és 4 étkezőszékkel

Hogyan válasszunk étkezőszéket?

Új étkezőszékek vásárlása előtt érdemes figyelembe venni néhány szempontot: nem csak a szék ülésének magassága, szélessége és mélysége fontos, hanem a te ízlésed, az étkezőasztal stílusa, valamint az is, hogy mekkora igénybevételnek lesznek kitéve a székek.

Ebben a blogbejegyzésben segítünk meghozni a döntést.

Mekkora az étkező?

Vásárlás előtt mindenképpen mérd fel, hogy mennyi helyet foglalhatnak az étkezőben a székek. A legtöbb étkezőszék szélessége 45 és 55 cm között van - a különbség nem elhanyagolható, ha limitált a rendelkezésre álló hely.
Ha kisebb az étkező akkor válassz egyszerű, karfa nélküli, keskenyebb székeket.

Egy nagyobb étkező esetében azonban érdemes kihasználni a helyet, és gondoskodni róla, hogy mindenki kényelmesen ülhessen egy hosszabb vacsoraparti közben is. Ilyenkor bátran válassz szélesebb, karfás étkezőszékeket nagy háttámlával.

Kényelmes étkezőszékek hosszú vacsorákhoz

Szeretitek a hosszú közös vacsorákat? Ez esetben fontos, hogy a székek puhák és kényelmesek legyenek. Válassz olyan étkezőszéket, amelynek az ülése és a háttámlája habszivaccsal van kipárnázva és valamilyen puha szövettel van bevonva. A nagy, kényelmes székeket szépen kiegészítheted egy párnával vagy pléddel az igazán stílusos megjelenés és extra kényelem kedvéért.

Gyerekek a családban?

Ha kicsi gyerekek vannak a családban, valószínűleg olyan székeket szeretnél, amelyek könnyen tisztíthatóak és nehezebb bennük kárt tenni. Válassz tömör fa vagy műbőr huzattal bevont székeket, amelyeket egy nedves ruhával könnyedén letörölhetsz. Ha túl kemények az ülések, válassz hozzájuk mosható székpárnákat.

Sima fa, textilbőr vagy szövet huzatos?

Az étkezőszékek anyaga fontos a szoba stílusának és légkörének megteremtése szempontjából. A huzat nélküli fa székek letisztult, egyszerű összképet alkotnak, és könnyen tisztíthatóak, azonban a teljes kényelemhez érdemes székpárnát vásárolni hozzájuk. A műbőr huzattal rendelkező székek klasszikus eleganciát sugároznak, de ha nem szeretnél teljesen műbőr széket, választhatsz olyat, amin műbőr huzattal ellátott rögzített ülőpárna van. A szövet huzatos székek modern kinézetüknek és sokszínűségüknek köszönhetően egyre népszerűbbek. A habszivacs párnázás miatt az ilyen székek puhák és kényelmesek, azonban a szövet huzatot nehezebb tisztítani, mint a sima fa vagy műbőr felületet, és jobban kell óvni a kopástól.

Kényelmes székpárnák széles választéka

Ezekkel a puha ülőpárnákkal könnyen maximális komfortot érhetsz el. A kényelem mellett a stílus az első, és a JYSK párnáival egyszerre teheted kényelmessé és ízlésessé otthonod ülőalkalmatosságait.

Tudjon meg többet

Útmutató: A megfelelő méretű étkezőasztal kiválasztása

Útmutató: A megfelelő méretű étkezőasztal kiválasztása

Színes étkezőszékek modern otthonokba

Színes étkezőszékek modern otthonokba

Dobd fel a konyhádat

Dobd fel a konyhádat

Új Nordic Mood kollekció: színes és derűs

Új Nordic Mood kollekció: színes és derűs