Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Gyorsan száradó homokszínű és szürke árnyalatú kávézó bútorok

Útmutató: gyorsan száradó és időjárásálló kerti bútorok

Kevés az időd vagy a tárolóhelyed? Könnyítsd meg a dolgod időjárásálló vagy gyorsan száradó kerti bútorok segítségével, amelyek párnáit akkor sem kell elpakolnod, ha elered az eső vagy párás lesz az idő.

A vízlepergető kerti bútoroknak két típusa van: a gyorsan száradó és időjárásálló kültéri ülőgarnitúrák.

Egyszerű karbantartás, maximális kényelem

A JYSK gyorsan száradó kerti bútorait rövidebb időtartamokra akár kint is hagyhatod az esőben, mivel azok pár óra alatt megszáradnak a széltől és hőmérséklettől függően. Ennek köszönhetően könnyen karbantarthatóak a teljes kültéri szezon alatt.

Az időjárásálló kerti bútorok még ennél is strapabíróbbak. Ezek úgy lettek tervezve, hogy ellenálljanak az időjárás viszontagságainak, és ne kelljen őket zárt helyre elpakolni még télen se. A kerti kanapék akril huzatát és habszivacs töltetét úgy gyártják, hogy a vizet áteresszék ahelyett, hogy felszívnák. A párnák néhány óra alatt megszáradnak a szél és a hőmérséklet függvényében.

Gyorsan száradó vagy időjárásálló – melyik a számodra megfelelő választás? Vásárlás előtt fontos, hogy átgondold, mik az elvárásaid, mennyi hely áll rendelkezésre, és milyen éghajlatú térségben élsz. Ebben az útmutatóban segítünk megkönnyíteni a döntést, és részletesebben is bemutatjuk a különböző választási lehetőségeket.

Milyen gyakran esik az eső és mennyit?

Gyakran esős az idő, vagy csak rövid, de gyakori záporok jönnek mennek? Esetleg csak ritkán esik, azonban szeretnéd megvédeni a kerti bútoraidat a harmattól és a párától?

Amennyiben gyakori az eső a lakóhelyeden, és szeretnéd a kerti bútoraidat hamar használni az eső elállta után, akkor egy időjárásálló kültéri garnitúra lehet a számodra megfelelő választás. A bútor huzata vízlepergető hatású és gyorsan száradó anyagú, illetve az ilyen szövetek külsején és belsején a penész vagy a gombák megjelenésének is jóval kisebb az esélye.

Az UHRE időjárásálló kerti bútor kollekciónk ideális a kültéri relaxáláshoz, és nem igényel karbantartást, legyen szó bármilyen időjárásról – eső vagy erős napsütés esetén is kint maradhat a szabadban.

Ha csak rövid záporok jellemzőek a lakóhelyedre, amelyek idejére zárt helyre pakolod a kerti bútor párnáit, akkor a gyorsan száradó kategória éppen neked való. A párnák speciális anyagból készült, membrán szálakkal kevert huzata megakadályozza a párnabelső átázását, amelynek köszönhetően a gyorsan száradó kerti bútor ellenáll az esőnek.

Rendelkezésre álló tárolóhely

Rendelkezel párnatartóval, padlással vagy egy pincével, ahol egyszerűen tárolhatod a kerti párnákat? Akkor a gyorsan száradó kerti bútor lehet a számodra megfelelő választás. Bár jól viselik a rövidebb záporokat és a harmatot, a párnák védett, zárt helyen történő tárolása a hidegebb hónapok alatt hatékonyan meghosszabbíthatja azok élettartamát.

A natúr árnyalatú polyrattan és a törtfehér párnák szolid, de ugyanakkor feltűnő megjelenésével a DYVIG gyorsan száradó kerti ülőgarnitúra teraszod elegáns darabjává válhat.

Amennyiben azonban problémákba ütközöl a kerti párnák tárolását illetően, egy időjárásálló kültéri bútor lehet az ideális választás – akár egész évben kint hagyhatod, ugyanis nem igényel karbantartást, az időjárástól függetlenül.

Kíváncsi vagy a kerti bútoraink többi anyagát illetően? Olvasd el az ezzel kapcsolatos részletes útmutatónkat.

Azonban tartsd szem előtt, hogy az időjárásálló kerti bútorok beltéren való tárolása a hideg hónapok alatt jelentősen meghosszabbíthatja azok élettartamát. Az időjárásálló kültéri ülőgarnitúrákat könnyen tisztíthatod egy kis víz, szappan és egy puha kefe segítségével. Az időjárásálló anyag ezek mellett véd a sár, a kosz, a fagyi és a bor ellen is, így aggodalom nélkül hátradőlhetsz és lazíthatsz egész évben.

Az időjárásálló anyag emellett UV-védett, aminek köszönhetően a VEDBY kerti kanapé és az UHRE sorozat darabjai is sokáig megőrzik színüket.

Az időjárás akadályoz a kültéri kikapcsolódásban?

Bár meleg és enyhe az idő, néhány viharfelhő záport ígér - ha a kerti párnák ki-be hurcolása teljesen elveszi a kedved a szabadtéri pihenéstől, akkor egy gyorsan száradó kültéri ülőgarnitúra vagy egy időjárásálló kerti kanapé épp neked való. Egy rövid zivatar nem szabad, hogy megakadályozza a kertben vagy teraszon való nyári pihenést és időtöltést.

A kerti ülőgarnitúrák akár a nagyobb létszámú összejöveteleket is lehetővé teszik: a VONGE 5-személyes gyorsan száradó garnitúra egy kényelmes kanapéból, két kerti fotelből és egy kávézó asztalból áll.

A stílusos megjelenésű VONGE sorozat egy praktikus, gyorsan száradó anyagú napozóágyat is tartalmaz. A vastag párnázat és az állítható háttámla maximális kényelmet biztosít.

A gyorsan száradó és időjárásálló kerti bútorok előnyei

Mindkét típusú kerti bútor ideális választás, ha szeretsz szabadtéren időt tölteni, legyen szó pihenésről, vagy épp családi és baráti összejövetelekről. Egy gyorsan száradó kerti bútor remek választás, ha a környékeden inkább az enyhe záporok jellemzőek, és tárolóhellyel is rendelkezel a párnák elpakolására. Az időjárásálló kültéri ülőgarnitúrák mindenkinek szólnak, akik nagy hangsúlyt fektetnek a funkcionalitásra és a tartósságra.

A gyorsan száradó kerti bútorok előnyei

Az időjárásálló kerti bútorok előnyei

  • Rövid záporok erejéig kint hagyható
  • Gyorsan megszárad
  • Vastag és kényelmes párnák
  • Kevesebb időt kell töltenie a párnák ki-be pakolgatásával
  • Több időd marad a pihenésre és szórakozásra
  • Egész évben kint hagyható a szabadban
  • Az eső elállta után hamar használható
  • Időt spórol neked, mivel a huzat foltálló és könnyen tisztítható
  • Évekig szép marad - a huzata UV-védett, így sokáig megőrzi eredeti színét
  • Több időd marad a pihenésre és kikapcsolódásra

Egészítsd ki kerti bútoraidat dekoratív virágkaspókkal, lámpásokkal, díszpárnákkal és plédekkel, és varázsold a kertet vagy a teraszt a nyár és a pihenés tökéletes helyszínévé.

Tudjon meg többet

Útmutató: Az ideális napernyő kiválasztása

Útmutató: Az ideális napernyő kiválasztása

Az ideális kerti ülőgarnitúra kiválasztása

Az ideális kerti ülőgarnitúra kiválasztása

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása

Útmutató: Hogyan válaszd ki a megfelelő kerti széket

Útmutató: Hogyan válaszd ki a megfelelő kerti széket