Kaspók, virágládák és virágcserepek a szép kerthez

A kaspók, virágtartók és virágládák a kültéri dekoráció alapelemei, mert színt és nyugalmas zöld környezetet teremtenek a teraszon és az erkélyen is. Számos különféle funkciót láthatnak el; nem csak szép virágokat és növényeket ültethet beléjük, hanem fűszernövényeket is növeszthet bennük, vagy akár egy kisebb veteményeskertet is kialakíthat. A JYSK sokféle virágtartót kínál; akár virágcserép, virágláda, függő kaspó, balkonláda vagy kaspótartó állvány az, amire szüksége van, nálunk megtalálhatja, amit keres. Széles választékunkban acél, újrahasznosított műanyag, polyrattan, rostagyag és FSC® tanúsítvánnyal rendelkező keményfa kaspókat és virágládákat is talál. Különböző színekben elérhetőek, mint a fehér, fekete, barna, szürke, és natúr. Számos modell fagyálló, így ezeket egész évben kint hagyhatja. Kombinálhatja az egyforma stílusú darabokat, vagy az igazán egyedi összhatás kedvéért keverheti egymással a különféle színeket és méreteket.

52 termékek
  52 termékek

  A virágtartók különféle típusai

  • Korlátra akasztható kaspó és balkonláda: Erkély vagy terasz korlátjára, esetleg kerítésre akasztható, kisebb méretű virágtartó, amely könnyen mozgatható.
  • Hagyományos kaspó: Számos különféle méretben érhető el, kerek és szögletes formában is. Méretétől függően az egészen kicsi virágoktól kezdve az akár ember nagyságú növényekig is lehet bele ültetni szinte bármit. A JYSK-nél kapható egyes modelleken fül is található, amelynek köszönhetően könnyebben mozgathatóak.
  • Függő kaspó: 20-40 cm átmérőjű, többnyire kerek kaspó, amit a terasz vagy az erkély tetejéről lelógatva lehet használni.
  • Virágláda: Nagy méretű, szögletes virágtartó egy nagyobb, vagy több kisebb különálló kaspóbetéttel. Egyes modellek magas rácsos hátlappal rendelkeznek, amelyekre futónövényeket is fel lehet futtatni, vagy kisebb kaspókat akasztani, esetleg dekoratív kültéri fényfüzérrel díszíteni.
  • Virágtartó állvány: Általában 2-3 vagy több kaspó elhelyezésére alkalmas, lépcsőzetes kialakítású polcokkal felszerelt állvány. Egyes modellek gurulós kialakításúak.

  A kaspók és virágládák használatának előnyei

  A legtöbb ember tart az otthonában kaspóban vagy cserépben különféle szobanövényeket, azonban a kültéri növényeket általában a földbe ültetik, pedig a kaspók és cserepek használata számos előnnyel jár, különösen akkor, ha a virágágyások gyomlálása helyett inkább mással töltené az idejét:

  • Könnyen gondozhatóak
  • Tetszés szerint áthelyezhetőek a kert vagy terasz bármelyik részére
  • Térelválasztóként is funkcionálhatnak
  • A hideget nem tűrő, azonban egész évben zöldellő növényeket beviheti otthonába

  Milyen színű és anyagú virágtartót válasszon?

  A JYSK-nél kapható kerti kaspók sokféle anyagból készülhetnek. Többségük karbantartást nem igényel, azonban egyes darabok kezelésére külön figyelmet kell fordítani, hogy hosszú évekig szépek maradjanak.

  A minimális karbantartást igénylő anyagok között megtalálhatók acélból, műanyagból, fonott rattanból, polyrattanból, műkőből és rostagyagból készült kaspók. Ezek mind olyan színekben elérhetőek, amelyek szépen belesimulnak a természetbe, pl. fekete, fehér, rozsdavörös, valamint a barna, szürke és natúr különböző árnyalatai. Tömör keményfából készült kaspót és virágládát is talál kínálatunkban, ami nagyon szépen harmonizál a természettel, azonban évente néhány alkalommal szükséges keményfa olajjal kezelni, valamint télen védett helyen kell tárolni. A JYSK kerti kaspói és virágládái közül sok modell fagyálló, így ezeket egész évben a szabadban hagyhatja.

  Borítsa otthonát zöldbe...

  ...és dekorálja a kertet, teraszt vagy erkélyt különféle virágokkal és növényekkel beültetett cserepekkel és kaspókkal. A virágok és zöld növények mellett használhatók zöldségek vagy fűszernövények ültetésére is, így konyhakertet is könnyedén teremthet. Helyezzen kaspókat az ajtó elé is, és alakítson ki egy hívogató bejáratot vendégeinek gyönyörű virágokkal. A kisméretű virágcserepek ideálisak dekorációként a kerti asztalon, míg egy nagy kerti cserép és virágtartó elválasztóként is szolgálhat a teraszon.