Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Kettő kerti ülőgarnitúra szett – egy rattanból és egy fémből és fából

Találd meg a tökéletes kerti ülőgarnitúrát

Szükséged van egy új ülőgarnitúrára, amit egyaránt a kertben és a teraszon is tudsz használni? Egy ülőgarnitúrával még jobban ki tudod használni a szabad tereket és a nyári estéket. Azonban nehéz lehet megtalálni a számodra megfelelő szettet. 

Az asztalok, székek és kanapék megszámlálhatatlan kombinációja létezik. Ezen kívül a minőségre és a karbantartásra is gondolnod kell. Útmutatónkkal segítünk megtalálni a számodra megfelelőt. 

Tekints meg az ülőgarnitúra választékunkat

Mire használhatod a kerti ülőgarnitúrákat? 

Az ülőgarnitúrákat egyaránt használhatod a kertben vagy a teraszon is. Különleges, pihentető légkört alakíthatunk ki vele. Nem csak étkezésre alkalmas, hanem egy olyan helyet is kialakíthatunk vele, ahol pihenhetsz és minőségi időt tölthetsz a családdal, barátokkal. 


Gondold át, hogy miként szeretnéd kihasználni a rendelkezésre álló kültéri helyed. Elsősorban a fák alatt, a kertben szeretnéd élvezni a nyári estéket egy pohár borral? Vagy olyan alkalmakkor szeretnéd igénybevenni, amikor vendégek jönnek át, vagy akár napozóágyként a teraszon? 

Kerti ülőgarnitúra - mire figyeljünk? 

Amikor új kerti bútorokat keresel, a választás nehéz lehet a hatalmas választék miatt. Azt tanácsoljuk, hogy először nézd meg az ár, funkcionalitás és az igényeid közötti kapcsolatot. Ha ezeket a tényezőket veszed alapul, akkor meg fogod találni a számodra legmegfelelőbbet. A JYSK-ben minden pénztárcának és igénynek megfelelő ülőgarnitúrákat kinálunk. Hogy megkönnyítsük a választást, kiválasztottunk 3 fontos tényezőt, melyet érdemes figyelembe venni új bútorok, ülőgarnitúrák vásárlása során.  

1. Hely és méret

Először megfontolandó tényező a rendelkezésre álló tér. Erkélyed vagy egy hatalmas teraszod van? Bármelyikkel is rendelkezel, biztosan megtalálod az igényeidnek megfelelőt. 

A kisebb kültéri térnél problémát jelenthet egy sarokkanapé, de ellenben egy 2 székkel és asztallal rendelkező szett jó megoldás lehet. Tekintsd meg a kisebb ülőgarnitúra szettjeinket itt:  


Ha kültéri rendelkezésre álló helyed nagyobb, mint egy kis terasz vagy erkély, de mégse a legnagyobb, akkor megfelelő lehet számodra egy kerti szett és egy kisebb ülőgarnitúra vagy akár egy közepes méretű ülőgarnitúra:   


Ha a helyhiány nem jelent problémát, akkor abban az előnyben vagy, hogy szabadon választhatsz a szettek közül. Ekkor azonban az a probléma merülhet fel, hogy "kitöltsd" az összes helyet, és egységes legyen. Jó megoldás lehet egy nagy ülőgarnitúra szett sarokkanapéval:  

2. Anyagok és karbantartás

A kevés karbantartást igénylő kerti ülőgarnitúrák ideálisak különösen akkor, ha az a típus vagy, aki a nyarat a hosszú, pihentető napokkal azonosítja, és nem szeretne időt tölteni a kerti ülőgarnitúra karbantartásával.

A legtöbb ülőgarnitúra műfából, rattanból és alumíniumból készül, amelyek szinte karbantartásmentesek és időjárásállóak. Könnyen tisztíthatók szappannal és vízzel. A rattan és az alumínium ráadásul könnyű, ezért könnyen mozgatható is.

Kerti ülőgarnitúrák fémből és fából

A fából és fémből készült ülőgarnitúrák gyakran nagyon modern és egyszerű megjelenésűek. Ez a stílus legjobban az új építésű otthonokhoz illik. Te milyen ülőgarnitúrát részesítesz előnyben? 

Fa és fém ülőgarnitúra

Rattan kerti ülőgarnitúra

Rattan ülőgarnitúra elérhető különböző színekben- ezeken belül is fekete, szürke és natúr színben. A rattan különlegesen hangulatos megjelenést kölcsönöz a terasznak. Mind a színek, mind a bútorok összetétele befolyásolja a vizuális megjelenést. Te melyik ülőgarnitúrát kedveled?

Rattan kerti ülőgarnitúra szett sarokkanapéval

Könnyen száradó és időjárástálló ülőgarnitúrák 

Válassz a könnyen száradó és időjárástálló ülőgarnitúrák közül, ha nagyon alacsony karbantartási igényüknek kell lennie - anélkül, hogy kompromisszumot kelljen kötnöd a design és a kényelem terén. 


Tudj meg többet az esőálló kerti garnitúrákról és a minden évszakban kinthagyható kerti bútorokról.

3. Kényelem és design

Fontos a kényelem, de a stílus sem elengedhetetlen!

Mi valóban hiszünk abban, hogy a kerti bútoroknak az otthonod stílusát kell tükröznie. Bent is vannak kényelmes kanapéink és ülőhelyeink, miért ne lehetne ezt a luxust a szabadban is élvezni. 


A stílus és a kényelem egyéni választás. Ha kétségeid vannak afelől, hogy milyen stílusú ülőgarnitúrát válassz, akkor nézd meg a beltéri bútorválasztékot. Stílusos és egységes megjelenést kölcsönöz, ha a beltéri és a kültéri bútorok egymáshoz passzolnak.

Tudjon meg többet

A kert igazi dísze: a függőszék és függőágy

Esőálló kerti ülőgarnitúrák

Hogyan dekoráld a teraszod vagy erkélyed

Hogyan válasszuk ki a legjobb napozóágyat