Kényelmes terasz bútor és kerti ülőgarnitúra

Egy modern terasz bútor, kerti ülőgarnitúra vagy sarokgarnitúra segítségével ideális környezetet teremthet a szabadtéri pihenéshez – remek hely kávézáshoz, beszélgetéshez, vagy egyszerűen egy kis délutáni ejtőzéshez. Egy kerti ülőgarnitúra egy kültéri kanapé, egy vagy több kültéri fotel, a hozzájuk tartozó kényelmes hát-és ülőpárna, valamint egy kültéri asztal kombinációja. Egy kültéri szett minden darabja tökéletesen illeszkedik egymáshoz, így garantáltan stílusos és praktikus bútort vásárol. A JYSK választékában szereplő legtöbb terasz bútor négyszemélyes vagy ötszemélyes, de talál ennél nagyobb, sőt, bármennyi elemmel kiegészíthető kerti ülőgarnitúra szettet is. Kültéri ülőbútor választékunk a legkülönfélébb anyagú szetteket tartalmazza: rattan, fém, műanyag és keményfa szettet is talál. A garnitúrákhoz tartozó párnák strapabíróak és kültéri használatra készültek, de néhány párna belül vízálló réteggel rendelkezik, tehát extra gyorsan száradnak és az esőnek is ellenállnak.

Milyen típusú kerti ülőgarnitúrát válasszon?

Vigye ki nappalija kényelmét a teraszra egy kényelmes kerti ülőgarnitúra formájában - de melyiket válassza a sok közül? A megfelelő kerti ülőbútor kiválasztásakor döntő tényező a garnitúra mérete és az ülőhelyek száma.
A JYSK választékában minden kültéri ülőgarnitúra legalább 4 személy számára biztosít elegendő helyet, de számos modellünk 5-személyes, és elérhető akár 9-személyes szett is. A legtöbb terasz bútor felépítése a következő: egy kerti kanapé vagy kerti sarokkanapé, egy-két darab kerti fotel és egy alacsony kerti kisasztal vagy egy magasabb kerti étkezőasztal. Az alacsony asztallal kiegészített garnitúrák leginkább kávézáshoz és beszélgetéshez ideálisak, a magas asztal étkezéshez is tökéletes. Egyes kerti garnitúrák állítható magasságú asztalt tartalmaznak, amit így igény szerint felemelhet vagy leengedhet. Számos garnitúrához tud vásárolni hozzáillő plusz székeket vagy fotelt, illetve napozóágyat is. Ha egy maximálisan rugalmas kialakítású, átrendezhető ülőgarnitúrára vágyik, akkor válasszon elemes vagy moduláris kerti ülőgarnitúráink közül, melyeket tetszés szerint, bármennyi elemből összeállíthat, és bármikor bővítheti újabb elemekkel.

Milyen anyagból készült terasz bútor a legjobb?

A kerti ülőgarnitúra nagyobb darab bútorokból áll, ezért gyakran egész évben a szabadban van, hacsak nincs elegendő hely télen száraz és meleg helyen tárolni. Éppen ezért vásárlás előtt mérlegelnie kell, milyen anyagból készült terasz bútor az ideális az ön számára, mert a különféle anyagok különféle mértékben igényelnek karbantartást, és nem mindegyik bírja jól a téli időjárás viszontagságait. Természetesen anyagtól függetlenül még a karbantartást nem igénylő kerti ülőgarnitúra és terasz bútor is hosszabb éllettartamú lesz, ha télen kerti bútor huzattal védi a fagytól és a csapadéktól.

  • Fonott polyrattan vagy műrattan - A hagyományos rattan műanyag változata, amely szinte nem igényel karbantartást. Időnként szükséges enyhén szappanos vízbe mártott törlőronggyal letakarítani. Érdemes árnyékos helyen tartani, mert a folyamatos közvetlen napfény az évek folyamán gyengítheti a műrattan fonalakat.
  • Műfa - Az igazi fa tömör műanyagból készült változata, időjárásálló és egész évben kint hagyható. 
  • Alumínium vagy acél - Mindkettő strapabíró és rozsdamentes anyag, amely karbantartást nem igényel.
  • Műanyag  - Időjárásálló anyag, azonban nagy hidegben törékennyé válhat, ezért télen le kell takarni, vagy beltéren kell tárolni.
  • Keményfa - A fából készült kerti bútorokat rendszeresen kezelni kell faápoló olajjal, hogy megőrizzék a szép megjelenésüket és egyben megakadályozzák a fa kiszáradását és megrepedezését. A fából készült bútoroknak a rendszeres megázás és a téli nyirkos időjárás sem tesz jót, ezért a hideg évszakokban zárt helyen szükséges őket tárolni.

Attól függően, hogy milyen anyagú terasz bútort választ, a JYSK kerti ülőgarnitúrái fekete, szürke, barna és natúr színben kaphatóak. Ha hatékonyan szeretné védeni az ülőgarnitúrák ülőpárnáit a megázástól, vásároljon egy párnatároló ládát.