Kerti ülőgarnitúra - kültéri kényelem felsőfokon

Egy kerti ülőgarnitúra vagy sarokgarnitúra segítségével ideális környezetet teremthet a szabadtéri pihenéshez – remek hely kávézáshoz, beszélgetéshez, vagy egyszerűen egy kis délutáni ejtőzéshez. Egy kerti ülőgarnitúra általában egy kanapéból vagy sarokkanapéból, egy vagy két fotelből, a hozzájuk tartozó kényelmes hát-és ülőpárnákból, valamint egy asztalból áll. Egy szett minden darabja tökéletesen illeszkedik egymáshoz, így garantáltan stílusos és praktikus bútort vásárol. A JYSK választékában szereplő legtöbb ülőgarnitúra négyszemélyes vagy ötszemélyes, de talál ennél nagyobb, sőt, bármennyi elemmel kiegészíthető elemes ülőgarnitúrát is. Válasszon időjárásálló anyagokból készült garnitúrát, amely minimális karbantartást igényel, vagy gyönyörű természetes anyagokból, például FSC® keményfából készült darabot. A garnitúrákhoz tartozó párnák strapabíróak és kültéri használatra készültek, de néhány párna belül vízálló réteggel rendelkezik, tehát extra gyorsan száradnak és az esőnek is ellenállnak. Vásárolja meg új kerti ülőgarnitúráját a JYSK-ben!

Milyen típusú kerti ülőgarnitúrát válasszon?

Vigye ki nappalija kényelmét a teraszra egy kényelmes ülőgarnitúra formájában - de melyiket válassza a sok közül? A megfelelő bútor kiválasztásakor döntő tényező a garnitúra mérete és az ülőhelyek száma.
Minden ülőgarnitúránk legalább 4 személy számára biztosít elegendő helyet, de számos modellünk 5-személyes, és elérhető akár 9-személyes típus is. Hagyományos kanapés, sarokkanapés és fekvőfoteles garnitúrát is talál. Az alacsony asztallal kiegészített garnitúrák leginkább kávézáshoz és beszélgetéshez ideálisak, a magas asztal étkezéshez is tökéletes. Bizonyos modelleink asztala állítható magasságú, így igény szerint átalakíthatja az asztalt. Számos garnitúrához tud vásárolni hozzáillő plusz székeket vagy fotelt, illetve napozóágyat is.
Ha pedig egy maximálisan rugalmas kialakítású, átrendezhető ülőgarnitúrára vágyik, akkor válasszon elemes vagy moduláris kerti ülőgarnitúráink közül, melyeket tetszés szerint, bármennyi elemből összeállíthat, és bármikor bővítheti újabb elemekkel.

Milyen anyagból készült ülőgarnitúrát válasszon?

A kerti ülőgarnitúra nagyobb darab bútorokból áll, ezért gyakran egész évben a szabadban van, hacsak nincs elegendő hely télen száraz és meleg helyen tárolni. Éppen ezért vásárlás előtt mérlegelnie kell, milyen anyagból készült ülőgarnitúrát választ, mert a különféle anyagok különféle mértékben igényelnek karbantartást, és nem mindegyik bírja jól a téli időjárás viszontagságait. Természetesen anyagtól függetlenül még a karbantartást nem igénylő kerti bútort és ülőgarnitúrát is érdemes letakarni védőhuzattal, az élettartam meghosszabbítása végett.

  • Fonott polyrattan vagy műrattan - A hagyományos rattan műanyag változata, amely szinte nem igényel karbantartást. Időnként szükséges enyhén szappanos vízbe mártott törlőronggyal letakarítani.
  • Műfa - Az igazi fa tömör műanyagból készült változata, időjárásálló és egész évben kint hagyható. 
  • Alumínium vagy acél - Mindkettő rozsdamentes anyag, amely karbantartást nem igényel.
  • Műanyag  - Időjárásálló anyag, azonban nagy hidegben törékennyé válhat, ezért télen le kell takarni, vagy beltéren kell tárolni.
  • Keményfa - A fából készült kerti bútorokat rendszeresen kezelni kell faápoló olajjal, hogy megőrizzék a szép megjelenésüket és egyben megakadályozzák a fa kiszáradását és megrepedezését. A fából készült bútoroknak a rendszeres megázás és a téli nyirkos időjárás sem tesz jót, ezért a hideg évszakokban zárt helyen szükséges őket tárolni.

Attól függően, hogy milyen anyagú garnitúrát választ, a JYSK ülőgarnitúrái fekete, szürke, barna és natúr színben kaphatóak. Ha hatékonyan szeretné védeni az ülőgarnitúrák ülőpárnáit a megázástól, vásároljon egy párnatároló ládát.