Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Elemes kerti ülőgarnitúra egy nagy teraszon

Útmutató: Építs egyedi elemes kerti ülőgarnitúrát a teraszon

Az elemes vagy más néven moduláris kerti bútorok lehetővé teszik, hogy a számodra tökéletes ülőgarnitúrát hozd létre, ami illik az erkélyedre vagy teraszodra. Kialakíthatsz belőlük sarokkanapét, több különálló kerti fotelt, vagy bármit, amit csak szeretnél.

Ebben az útmutatóban többet megtudhatsz az elemes kerti ülőgarnitúra előnyeiről és lehetőségeiről, és inspirációt gyűjthetsz az erkélyed vagy teraszod berendezéséhez.

Számtalan kombináció 

Ötletek a kanapéelemek elrendezéséhez egy kisebb teraszon

Az elemes vagy moduláris ülőgarnitúrák általában sarok modulokból, középső modulokból, vég/záró modulokból, illetve puff modulokból épülnek fel. Ezen modulok felhasználásával számos különféle, egyedi ülőalkalmatosságot hozhatsz létre:

 • U-alakú kanapék
 • Sarokkanapék / L-alakú kanapék
 • Kanapék fekvőfotellel
 • Nyitott végű kanapék
 • Kerti fotelek
 • Puffok

Kerti ülőgarnitúrád megtervezése

Mielőtt teljesen belemerülsz az elemes kanapék világába és a modulokból álló ülőgarnitúrák nyújtotta számtalan lehetőségbe, érdemes végiggondolnod, mennyi hely áll rendelkezésedre. Kezdd azzal, hogy leméred a terasz vagy az erkély méretét, és győződj meg róla, hogy jut-e elegendő hely álmaid kanapéja számára. Emellett az alábbiakat is érdemes figyelembe venned:

1. Közlekedő folyosók meghagyása

Elemes sarokkanapé és kerti kisasztal
Elemes ülőgarnitúra szett EG 6-személyes fekete
275000 Ft/szett
399900 /szett
Nagyszerű ajánlat
Megtakarítás 31%
Csak online
Két moduláris kanapé és kisasztal
Elemes ülőgarnitúra szett EG 6-személyes fekete
275000 Ft/szett
399900 /szett
Nagyszerű ajánlat
Megtakarítás 31%
Csak online
Moduláris kanapék és kisasztal
Elemes ülőgarnitúra szett EG 6-személyes fekete
275000 Ft/szett
399900 /szett
Nagyszerű ajánlat
Megtakarítás 31%
Csak online

A kerti ülőgarnitúrád tervezésekor nézd át, mennyi hely áll rendelkezésre az erkélyen vagy a teraszon, és gondold végig az utat az ajtótól az ülőgarnitúráig, az étkezőasztalig, a kertig vagy a virágágyásig. Vedd figyelembe ezeket az útvonalakat az elemes ülőgarnitúra kialakításának és elhelyezkedésének megválasztásakor. Ezeknek az útvonalaknak érdemes körülbelül 1 méter szélességűnek lenniük.

2. Hagyj elegendő helyet

Általánosságban elmondható, hogy érdemes úgy kialakítani a szettet, hogy 30 cm plusz teret hagyj az ülőgarnitúra körül, így egy nagy és tágas terasz vagy erkély érzetét kelted. Ezt érdemes szem előtt tartanod, bármilyen elrendezést is szeretnél.

3. Mennyi ülőhelyre van szükéged?

Több generációnyi családtagot szeretnél leültetni, vagy inkább csak a te és a partnered számára szeretnél összeállítani egy meghitt kerti kávézó sarkot? Sokféle elrendezés létezik, amelyek különböző létszámú vendégséghez és különféle kialakítású teraszokhoz ideálisak:

Egy U-alakú kültéri kanapé sok helyet foglal. Amennyiben rendelkezésedre áll elegendő tér, egy U-alakú ülőgarnitúra remek választás lehet. Egy vagy két darab középre helyezett, szép kisasztal segítségével tökéletes környezetet teremtesz az önfeledt beszélgetéshez és italozáshoz egy nagy társaság számára is.

Az U-alakú kanapé kialakításához két sarok, két középső és két vég elemre van szükséged.

Egy sarokkanapé vagy L-alakú kanapé hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint egy U alakú ülőgarnitúra, de általában kevesebb helyet foglal, ideálissá téve azt egy vagy két személy számára is, akik szeretnek hanyatt dőlni a kanapén. Emellett természetesen tökéletes család és barátok fogadásakor is, akikkel kényelmesen leülhetsz hideg üdítőt iszogatni.

A sarokkanapé építéséhez egy sarok, két középső és két vég elemre lesz szükséged.

A fekvőfoteles kanapé egy olyan sarokkanapé, ami nyitott véggel rendelkezik, ezáltal egy kerti kanapé és napozóágy ideális kombinációja, amelyre ledőlhetsz relaxálni.

A fekvőfoteles kanapé létrehozásához egy záró modulra, egy vagy több középső modulra és egy puff modulra van szükséged.

Egyetlen nagy méretű kanapé, esetleg néhány fotellel vagy egy puffal kiegészítve remek megoldás lehet kisebb helyekre, rendkívül rugalmas kialakítást eredményezve: bármikor könnyen megváltoztathatod, hogy milyen irányba nézzen a kanapé, egy kényelmes puff pedig lábtartóként és plusz ülőhelyként is tökéletes.

Egy nagy kanapéhoz két záró elemre és középső elemekre lesz szükséged.

Emellett érdemes megfontolnod egy szimmetrikus elrendezést két egymással szemben elhelyezkedő kanapéval, közöttük egy kisasztallal. Ez a kialakítás ideális a barátokkal való kávézáshoz és társalgáshoz.

Egy csak fotelekből álló megoldás nagymértékű rugalmasságot biztosít. Négy fotel elhelyezése egy kisasztal körül elegáns és fényűző megoldás, és bármikor könnyen átrendezhető a mindennapokban és a különleges alkalmakkor egyaránt.

A foteles elrendezés kialakításához mindössze középső elemekre van szükséged.

Egyedi ötletek az elemes ülőgarnitúrádhoz

Az EG egy 7 modulból álló ülőgarnitúra, ami négy középső és két sarok/vég elemet, illetve egy kisasztalt tartalmaz. Ez lehetővé teszi többféle elrendezés kialakítását, amelyek illenek otthonod külterébe – így könnyen létrehozhatsz egy olyan ülőgarnitúrát, amely ideális a teraszodra vagy az erkélyedre.

Fekete elemes ülőgarnitúra, két egymással szemben elhelyezkedő kanapéval, középen egy kisasztallal
Elemes ülőgarnitúra szett EG 6-személyes fekete
275000 Ft/szett
399900 /szett
Nagyszerű ajánlat
Megtakarítás 31%
Csak online

Míg az EG egy ülőgarnitúra szett, a RAVNDRUP szettként és különálló elemekként is megvásárolható, lehetővé téve, hogy az igényeidnek megfelelően teljes mértékben személyre szabhasd új ülőgarnitúrád.

A RAVNDRUP három különféle modulja érhető el:

 • Középső modul 
 • Sarok/záró modul
 • Kerti kisasztal modul

A RAVNDRUP teljes szabadságot és rugalmasságot nyújt a teraszod személyre szabásához: lehet belőle egy nyitott végű kanapé egy 2-személyes kanapéval a kisasztal körül, egy nagy méretű U alakú kanapé kisasztallal – vagy bármilyen más kialakítás, amely illik a teraszodhoz és megfelel az igényeidnek. A RAVNDRUP szett a lehetőségek végtelen tárháza, és bármit is alkotsz belőle, biztosan kényelmes alapja lesz a családokkal és barátokkal eltöltött felejthetetlen nyári estéknek.

kisebb teraszokra vagy erkélyekre az ABED ülőgarnitúra szett ideális választás. Két sarok elemet, két puffot és egy kisasztalt tartalmaz, amelyekből számos különböző elrendezést alakíthatsz ki. Többek között például egy 2-személyes napozóágyat, egy fekvőrésszel ellátott kanapét, vagy egy kisasztallal és dupla puffal kiegészített kanapét is létrehozhatsz.

Lehetséges elrendezések kanapéelemekkel egy kis erkélyen

A moduláris kerti bútorok előnyei

 • Egy rugalmas lehetőségeket kínáló bútordarab, amit kedved szerint alakíthatsz
 • Egy elemekből álló kerti ülőgarnitúrát egyszerűen átrendezhetsz, ha az igényeid vagy az elképzeléseid megváltoznak
 • Az elemekből álló kerti bútorok lehetővé teszik az optimális helykihasználást, mivel segítségükkel a lehető legtöbbet kihozhatod a rendelkezésre álló térből
 • Különleges – az ülőgarnitúrád jó eséllyel egyedi, mivel személyre szabtad a teraszod kialakításához és az igényeidhez 
 • Egy átlagos kanapé fekvőrésze a bal vagy jobb oldalon helyezkedik el, egy elemes ülőgarnitúrával azonban ezt nem kell előre eldöntened, mert bármikor átrendezheted

Tudjon meg többet

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása

Útmutató: Hogyan válaszd ki a megfelelő kerti széket

Útmutató: Hogyan válaszd ki a megfelelő kerti széket

Átfogó útmutató a különféle kerti bútor anyagokról

Átfogó útmutató a különféle kerti bútor anyagokról

Az FSC® tanúsítvány a felelősségteljes forrásból származó fa biztosítéka

Az FSC® tanúsítvány a felelősségteljes forrásból származó fa biztosítéka