Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Boldog gyerekek és galériaágy

Gyerekszoba berendezése könnyedén

A kaotikus és rendetlen gyerekszoba rendkívüli stresszt okozhat a család minden tagja számára. Nem csak a szülőknek, akik belépve fáradtan sóhajtanak egyet, hogy minden szétszórva hever, de a gyermekek számára is, akik egy vidám, rendezett és a saját érdeklődési körükhöz illő szobát szeretnének. A kisiskolásodnak már nincsen szüksége a sarokban álló, használatlan pelenkázóasztalra, a tizenéves gyermekednek pedig nincs elég tárolóhelye a videójátékai elpakolására. Olyan hamar lesz a csecsemőkből tipegő kisgyermek, a kisiskolásból pedig tinédzser! Az újradekorálás puszta gondolata is fárasztónak tűnhet, amikor a gyermeked olyan sokat változik az évek során - neked pedig kétségbeesetten valami olyanra van szükséged, ami együtt nő a gyermekeiddel.

Azonban nincs miért aggódnod, egy gyönyörű gyerekszoba kialakítása ugyanis puszta gyerekjáték. A következő 3 tippünk segít neked egy szuper és funkcionális szobát létrehozni, ami minden korosztálynak és életszakaszban ideális.

Remek gyerekszoba ötletek

Amikor a gyerekszoba berendezéséről van szó, fontos végiggondolnunk, gyermekünknek mire van szüksége. Ide tartoznak az olyan alapvető bútorok, mint az ágy és a komód, illetve egy hely játékok tárolására. Egyszerűen megfogalmazva: teremts helyet a szükséges dolgoknak, a szükségteleneket pedig hagyd a szobán kívül.

A gyerekszoba jellemzően a ház egy kisebb helyisége, azonban szükséged lesz térre, ahol a gyermekek játszhatnak (és nem kerülnek láb alá). Erre remek megoldást jelenthet egy galériaágy, amelynek funkcionalitása az ágy alatti térben rejlik. A gyerkőcök itt nyugodtan játszhatnak - legyen szó párnabunker vagy pokrócerőd építéséről - néhány párna, paplan és játék segítségével pedig otthonos kuckót alakíthatsz ki az ágy alatt.

Ha a gyermekek idősödnek, és már nem játszanak a párnabunkerben, akkor sem kell aggódnod. Másra is használhatják a teret, sőt egyes ágyak alatt bőven van hely egy íróasztal és szék számára is, ahol a gyerekeid tanulhatnak és házi feladatot írhatnak. A galériaágyak rendkívül sokoldalúak, és az ilyesfajta funkcionális bútorok ráadásul költséghatékonyak is. 

Színes vagy klasszikus fehér?

Ha sűrű a napirended, és nincs időd állandóan bevásárló körutakra menni, már a kezdetekkor válassz klasszikus árnyalatokat - például fehéret. A gyerekek szeretik a vidám, játékos színeket, azonban a sárga ágy vagy piros asztal helyett válaszd a letisztult bútorokat és a színes kiegészítőket. Dekoráció segítségével vidámmá és sokszínűvé alakíthatod a gyerekszobát, kreatív és örömteli légkört létrehozva. Egy mintás díszpárnát vagy játékszőnyeget könnyen lecserélhetsz, ahogy gyermekeid idősödnek, és az ízlésük és érdeklődési körük is változik. Jóval egyszerűbb ezeket a kiegészítőket, mintsem például az ágyat vagy az asztalt lecserélni.

Tedd személyessé

Ideges leszel, ha a fehér bútorokra és a gyerekekre gondolsz? Aggodalomra semmi ok! A kréta a legtöbb bútorról lejön, de egyébként is, miért ne tedd személyessé bútoradat már az első perctől kezdve? Bátorítsd a gyerekeket arra, hogy nyugodtan gondoljanak ezekre a bútorokra úgy, mintha a sajátjuk lenne, és fogadd el, ha matricákat ragasztgatnak rá. Ellenkező esetben elszívja az energiádat, ha állandóan a bútorokon aggódsz, elrontva otthonod légkörét. Nyugodtan takard el a krétanyomokat egy poszter segítségével, a régi matricákat pedig újakkal.

Kis erőfeszítéssel is egy hosszú életű gyerekszobát hozhatsz létre, amely alkalmazkodik gyermekeid igényeihez, és velük együtt formálódik - akik pedig olyannyira fogják szeretni a saját, személyes kis kuckójukat, mint te a kevés gonddal és költséggel járó lakberendezési megoldásokat.

Tudjon meg többet

10 módszer amivel világosabbá tehetsz egy sötét szobát

Karácsonyi ajándék ötletek mindenkinek

Útmutató beltéri és kültéri karácsonyi fények kiválasztásához

Újítsd meg az otthonod függönyökkel