Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Minőségi törölközők a fürdőszobában több színben

Törülköző útmutató

Egy hosszú és fárasztó nap után nincs is jobb annál, mint venni egy frissítő zuhanyt vagy relaxálni a kádban egy jó könyvvel. Főként, ha utána beburkolózhatunk egy puha és meleg törölközőbe, amely nem csak segít nekünk megszárítkozni, de a megfázástól is megvéd. De vajon mire kell odafigyelnünk, amikor új törölközőket vásárolunk?

Törölközők egy ülőkén egy fürdőszobában
Törülköző KARLSTAD 40x60 mályva
2 db: 2300 Ft
1590 /db
Megtakarítás 27%
gold
Törülköző TORSBY 50x90 világosszürke
2 db: 4000 Ft
2690 /db
Megtakarítás 25%
plus

A törölközők funkcionális és esztétikai célokat is ellátnak egyszerre. Segítségükkel kíméletesen száríthatjuk a bőrünket és hajunkat, és megóvhatjuk magunkat a megfázástól. Emellett pedig dekorációs elemként is kiválóak; néhány színes vagy mintás darabbal felfrissíthetjük fürdőszobánkat, és színt csempészhetünk a térbe anélkül, hogy megzavarnánk az összhangot. 

A törölközők különböző fajtái számos méretben, minőségben, színben és mintázattal kaphatóak, így van néhány szempont, amelyet érdemes megfontolnunk a vásárlás előtt:

 • Méret
 • Típus
 • Anyag
 • Dizájn: szín és minta
 • Minőség

A törölköző mérete

A törölközők számos különböző méretben kaphatóak, amely döntő szerepet játszik azok felhasználási módját illetően. A kisebb törölközők ideálisak arc- vagy kéztörlőként, míg a nagyobb méretűek zuhanyzás vagy kádazás után szárítkozáshoz. Azonban a törölközőket számos más célra is használhatjuk; például leterítve a tengerparton, a medence szélén vagy a szaunában. Kínálatunk az olyan kisméretű törölközőktől, mint 14x20 cm, egészen a 100x150 cm-es darabokig terjed. Alábbi táblázatunk felsorol néhány gyakori törölközőméretet és típust:

A törölköző típusa

A törölközőket felhasználási módjuk alapján típusokba soroljuk.

 • Törölköző - A hagyományos törölközők minden otthon fontos kellékei. 
 • Fürdőlepedő - A fürdőlepedők nagyobb méretűek a hagyományos törölközőknél. Ennek köszönhetően nedvszívó képességük is jobb, ráadásul hatékonyabban melegen tartanak. A tengerpartra vagy a medence partjára is ideális választás; méretének köszönhetően leterítve biztos, hogy kényelmesen elférsz majd rajta.
 • Vendégtörölköző - a vendégtörölközők valamivel kisebbek, mint a hagyományos törölközők, így rendkívül helytakarékosak, mégis praktikusak, ha vendégek érkeznek az otthonodba.
 • Gyerek törölköző - A gyerekek a színes, pua törölközőket részesítik előnyben kedvenc mesefigurájukkal, focistájukkal vagy aranyos mintákkal.
 • Strandtörölköző - A strandtörölközők általában több célt szolgálnak; nem csak szárítkozásra használjuk őket, de plédként is a partra leterítve. A strandtörölközők vidám színekkel és mintákkal járulnak hozzá a kirándulásunkhoz, és könnyen beférnek a bőröndbe.
 • Arctörlő kendő - Az arctörlő kendőknek két típusa van: mosdókesztyű, amely könnyen a kézre húzható, vagy pedig mosdókendő, amely egy kisméretű, puha törölköző. Az arctörlő kendők arc- vagy késmosáshoz is ideálisak, könnyen hordozhatóak és rendkívül praktikusak a fürdőszobában.
Különböző színű csíkos strandtörölközők egy medence szélén
Strandtörülköző BACKA 80x160 vegyes
3000 Ft/db
plus
A készlet erejéig
Csak az áruházban

A törölköző anyaga

Törölközőnk pamutból készülnek, és egy-két termékünk 30% újrahasznosított pamutot is tartalmaz. A pamut rendkívül puha, jó nedvszívó képességű anyag, amely könnyen szárad és kíméletesen bánik a bőrrel. A SCANDINAVIAN SENSE márka törölközői mind a Global Organic Textile Standard (GOTS) igazolásával rendelkeznek, ami biztosítja, hogy a környezetvédelmi korlátozásoknak megfelelő, környezetbarát gazdálkodásból származnak az alapanyagok.

Dizájn: szín és minta

Amennyiben már eldöntöttük, milyen méretű és típusú törölközőt szeretnénk, nem maradt más hátra, mint a dizájn kiválasztása. Ez nagyban függ a már meglévő törölközőinktől; hozzájuk illő színt és mintát szeretnénk, esetleg más árnyalatot? Milyen a fürdőszoba stílusa, és mely színek jelennek meg már benne? Természetesen amennyiben például letisztult fürdőszobával rendelkezünk, nem kell ezen a vonalon maradnunk a törölközők esetében is, bátran színt varázsolhatunk otthonunkba, vidám textíliákkal feldobva teret. 

Minőség

A törölközők minősége elsőszámú szempont azok megvásárlásakor. A JYSK-nél három különböző kategóriába soroljuk a törölközőket: BASIC, PLUS és GOLD. Ezen kategóriák segíthetnek nekünk megtalálni az igényeinknek megfelelő törölközőt, és a költségvetésünknek megfelelően választanunk.

A törölköző súlya is a minőséghez köthető - minél nehezebb egy törölköző, annál jobb a nedvszívó képessége, mivel vastagabb az anyag, és/vagy a törölköző mérete is nagyobb. Ez azonban attól is függ, a törölközőt mire szeretnénk használni; utazáskor például egy vékonyabb törölköző könnyebben elfér a poggyászban, és hamarabb is szárad meg.

Olvasd el itt, hogyan moshatod ki új törölközőidet, hogy azok puhák maradjanak.

Tudjon meg többet

Teremts nyárias hangulatot a fürdőszobádban

Hogyan mossuk ki új törülközőinket

A legjobb Valentin-napi ötleteink otthonra

Tartsd magad melegen zuhanyzás után