Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Kiváló minőségű törölközők a falra akasztva, többféle színben

A törölköző kiválasztása: Teljeskörű útmutató

Új törölköző vásárlása előtt többféle szempontot is érdemes figyelembe venned. Törölközőink sokféle méretben, anyagban, színben és árkategóriában érhetőek el, így a választás elsőre talán egy kicsit nehéz lehet. Akár pénztárcabarát, megfizethető és jó ár-érték arányú törölközőket keresel, vagy luxus minőségű, prémium anyagokból készült darabokat, az ideális végeredményhez jól tájékozott döntést kell hoznod.

Ez az útmutató arra szolgál, hogy megkönnyítse a törölköző vásárlás folyamatát, hogy egész biztosan a személyes igényeidnek és preferenciáidnak megfelelő törölközőt vihesd haza. A felsorolt szempontokat figyelembe véve magabiztosan ki tudod majd választani azokat a törölközőket, amelyek puhák, strapabíróak és stílusosak.

  1. Minőség és biztonság

  Amikor olyan mindennapi használatra tervezett tárgyakról van szó, mint a törölköző, akkor bizonyos szempontok jóval fontosabbak lehetnek a többinél. Törölköző vásárlásakor a legfontosabb, hogy olyan minőséget válassz, amely megfelel az igényeidnek, és jó ár-érték arányt képvisel. A JYSK-nél a törölközőket három minőségi kategóriába soroljuk: BASIC, PLUS, és GOLD. A BASIC kategóriába sorolt törölközők megfizethető és strapabíró modellek kiváló ár-érték aránnyal, míg a GOLD kategóriában a legjobb minőségű alapanyagokból készült luxus minőségű törölközőket találod megfizethető áron. A PLUS kategóriában számos különféle jó minőségű törölközőből válogathatsz remek áron.

  Válaszd azt a legjobb minőségű törölközőt, amely megfelel a költségvetésednek és a személyes ízlésednek, hogy biztosan olyan puha, jó nedvszívó képességű és strapabíró törölköződ legyen, amit sok évig használhatsz.

  A JYSK kínálatában megtalálható minden törölköző rendelkezik STANDARD 100 by OEKO-TEX® tanúsítvánnyal. Ez azt jelenti, hogy bármelyik törölközőt is választod, típusától, anyagától, színétől és árkategóriájától függetlenül biztosan káros vegyianyagoktól mentes, és így te és a családod is teljesen biztonságosan használhatjátok.

  2. A törölközők méretei és típusai

  Számos különféle típusú törölköző közül válogathatsz, amelyek mind sajátos célra lettek tervezve. Jó ötlet, ha otthonodban a különböző szükségletekre különböző típusú törölközőket használsz. A kisméretű mosdókendőtől kezdve az óriási fürdőlepedőkig mindenféle törölközőről olvashatsz bővebb a továbbiakban, az alábbi táblázatban pedig áttekinthető módon összegyűjtöttük az összes elérhető méretet.

  Olyan törölközőt keresel, amit elvihetsz magaddal a strandra? Olvasd el a a legjobb strandtörülközők és plédek a nyárra blogbejegyzésünket.

  Áttekintés: Törölköző típusok és méreteik

  Törölköző típusa

  Törölköző mérete

  28x30 cm / 28 x 30 cm
  30x30 cm / 30 x 30 cm

  40x60 cm / 40 x 60 cm
  30x50 cm / 30 x 50 cm

  50x100 cm / 50 x 100 cm
  50x90 cm / 50 x 90 cm

  70x140 cm / 70 x 140 cm
  65x130 cm / 65 x 130 cm

  100x150 cm / 100 x 150 cm

  Mosdókendő

  A mosdókendő, vagy más nevén arctörlő kendő egy kicsi és sokoldalú törölköző, amit sokféleképpen lehet felhasználni. Használhatod arra, hogy megtöröld vele az arcod, megszárítsd vele a kezed, vagy akár egy kisbaba érzékeny bőrének lemosására is. Kompakt 28x30 cm vagy 30x30 cm méretének köszönhetően könnyen használható mindennapos feladatokra.

  Vendégtörölköző

  Méretben a mosdókendő és a kéztörlő között elhelyezkedő opció a vendégtörölköző, amely ugyancsak sokféleképpen felhasználható, például arctörlésre, vagy akár kéztörlésre egy vendég fürdőszobában vagy vendégszobában. A vendégtörölköző mérete általában 40x60 cm vagy 30x50 cm.

  Kéztörlő

  Ahogy a neve is mutatja, a kéztörlőt főleg kéztörlésre használják a fürdőszobában, de méretéből adódan akár a test szárítására is alkalmas. Mivel a kéztörlőt nagyon gyakran használják, ezért erre a célra érdemes befektetned kiváló minőségű, strapabíró törölközőkbe, amelyek hosszútávon is jól bírják a gyakori mosást.