Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
különböző méretű és keménységű fehér párnák

Párna kalauz

A tökéletes párna úgy támasztja alá a nyakát, hogy a nyakcsigolyák a gerince természetes vonalát követve tökéletesen meg tudjanak pihenni. Egyáltalán nem biztos, hogy a jelenlegi párnája ezt biztosítani tudja önnek, bármennyire is szereti. A megszokásnak nagy hatalma van, ezért előfordulhat, hogy már hozzászokott, hogy egy vastag tollpárnán alszik, annak ellenére, hogy az nem biztosítja önnek a megfelelő alátámasztást. Nehéz lehet átszokni egy bizonyos párnatípusról valami újra, ezért segíthet, ha átmenetileg vagy akár a későbbiekben is két párnával alszik, így váltogathatja őket az éjszaka folyamán. Nézze meg videónkat a megfelelő párna kiválasztásáról.

 

A párna magassága

Egy megfelelő alátámasztást nyújtó párna kulcsfontosságú a minőségi alváshoz. A JYSK-ben két különböző magasságú párna típust talál: magas és alacsony. Amikor a párna magasságát figyelembe véve választ, gondoljon arra, hogy melyik az az alvás pozíció, amelyben a gerincoszlopa teljesen egyenes. Az ön által preferált alvás pozíciónak kell meghatároznia a párna magasságát.

Oldalt fekve alvás

Ha az oldalán fekve alszik, különösen fontos, hogy a megfelelő párnát válassza ki ahhoz, hogy a nyakcsigolyái ne legyenek természetellenes pozícióban. Amikor az oldalán alszik, a megfelelő párna óvja a hátát és a nyakát. Ez jó alvási pozíció lehet horkolás ellen, mivel ez a testhelyzet csökkenti az erre való hajlamot.

Az önnek megfelelő párna, ha az oldalán fekve szeret aludni:

  • Magas párna, mely megfelelő alátámasztást ad a fejnek.
  • Kemény párna, mivel a töltetnek a helyén kell maradnia, hogy a feje a megfelelő pozícióban maradjon.

Hanyatt fekve alvás

Háton fekve szeret aludni? Ebben az esetben a párnája legyen alacsony, ami elsődlegesen a nyakát támasztja. Ennek az elvárásnak egy ergonomikus, speciális habszivacs vagy természetes latex párna felel meg, mely további alátámasztást nyújt a nyak számára.

Hason fekve alvás

Ha hason fekve szeret aludni, akkor az első tanácsunk, hogy próbáljon meg oldalt vagy hanyatt fekve aludni. Hason fekve a nyak gyakorlatilag természetellenesen visszahajlik. Ha azonban csakis hason fekve tud aludni, akkor minél puhább és alacsonyabb párnát válasszon, hogy a lehető legkisebb legyen a nyakára eső terhelés.

Párna töltet

3 különböző töltet közül választhat:

Természetes töltet

A természetes töltetű párnák elsősorban pehelyből vagy tollból készülnek, de előfordulhat még selyem vagy gyapjú töltet is. A természetes töltetű párna puha tapintású és könnyen formálható. Ez előnyt jelent, ha háton és oldalt fekve is szokott aludni és ezért igazítania kell a töltet elrendezésén.

Poliészter töltet

A poliészter párna mesterséges töltetből áll. A mesterséges töltetű párnák rugalmasabbak, mint a természetes töltetűek. Személyes preferencia kérdése, hogy természetes vagy poliészter töltetű párnát részesít-e előnyben.

Speciális töltet

A speciális töltet memory habszivacsból vagy latexből áll. Az ilyen típusú töltet maximális alátámasztást nyújt, mivel tömörebb anyagokból készül.

A memory habszivacs precízen igazodik a nyak és a fej formájához. Egy memory habszivacs párna biztosítja az ergonómiailag megfelelő testhelyzetet, mivel a habszivacs igazodik a testéhez és az alvás pozíciójához. A párna alátámasztást ad a vállától egészen a nyakáig, így a vér szabadon és könnyedén áramlik, ezzel csökkenti a feszültséget és a fejfájás lehetőségét. A memory habszivacs párnák széles forma és méret választékban kaphatók.

A párna formája és szerkezete

Végül figyelembe kell venni a párna formáját és felépítését. Ha egy igényeihez formálható párnát részesít előnyben, akkor válasszon egy hagyományos egy kamrás párnát.

A több kamrás párnák különböző igényeknek felelnek meg a szerkezetüktől függően. 2, 3 vagy 4 kamrájuk van, többféle toll és pehely kombinációval, valamint puhább külsővel és keményebb, nagyobb alátámasztást nyújtó maggal rendelkeznek.

Ha tudja melyik az ön által legkedveltebb alvási pozíció, akkor egy formázott párnára lehet a legjobb választás. Ez a típus általában memory habszivacsból készül és a párna gyakran egy jellegzetes alvás pozícióhoz van tervezve és megformázva.

Tudjon meg többet

A megfelelő paplan és párna hatása az alvásra

Válassz paplant és párnát okosan!

Milyen méretű paplant válasszunk?