Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
FALKETIND paplan

Hogyan gondoskodj a paplanodról

Fontos hangsúlyozni, hogy mint minden mással, a paplannal is foglalkozni kell. A paplanok ápolása nem igényel hosszú időt, de hosszú távú hatása van, mert a megfelelő odafigyeléssel a paplan sokkal tovább használható, mint gondolnánk.

Három tippet szedtünk össze Neked, hogy tovább élvezhesd a paplanod adta előnyöket. Ha megfelelő állapotban és tisztaságban tartod, akkor a paplan a törődést az éjszakai alvás során köszöni meg: sokkal jobban és kényelmesebben fogod érezni magad egy ápolt paplan társaságában. 

1. A friss levegő fontossága 

Teljesen normális, ha izzadsz éjszaka, de pont ez jelzi azt, hogy mennyire fontos a szellőztetés. A higiénia elengedhetetlen tényezője egy hálószobának, főleg ha az izzadás is szerepet játszik esténként. Ideális esetben naponta háromszor kellene szellőztess, minimum 5-10 percig, így a paplanod is felfrissülhet egy kicsit.

Tipp: Ha van ágytakaród, nem árt, ha csak a felkelés után 2 órával teríted rá a paplanra.
 

2. Őrizd meg a paplan rugalmasságát és töltetét

Naponta rázd fel a paplant annak érdekében, hogy megfelelő töltése és rugalmassága legyen. Ha úgy gondolod, hogy a paplan nem annyira tömött, mint korábban, lehetséges, hogy nedvesség töltötte be a benne lévő levegőt. 

Ha szeretnéd, hogy olyan legyen mint új korában, használj szárítólabdákat mosásnál! Nem nehéz: csak helyezd be a labdákat a paplan mellé a mosógépben. Így a tollak egyenletesebben lesznek elosztva és helyreáll a paplan tömöttsége, vastagsága is. 

3. Tartsd higiénikus körülmények között

Évente kétszer-négyszer meg kell mosd a paplanodat és havonta egyszer levegőztesd meg kint a szabadban. Ettől sokkal nagyobb és levegővel dúsabb lesz, ezáltal kényelmesebb is.

Rázd fel jól a paplanodat! Ez megkönnyíti a poratkák és a baktériumok eltávolítását. Nem szabad ütögetni sem porszívózni a paplant, mivel több kárt okozol ezzel mint hasznot.

 

Tudjon meg többet

Beszerzőnk kedvenc ágyneműi

Tudod miért fontos az alvás?

Tippek a hálószobád rendben tartásához

Osztozkodás az ágyon

Keresse meg az Önhöz legközelebb eső JYSK áruházat

Kérjen tanácsot és segítséget a JYSK munkatársaitól, és fedezze fel áruházaink széles választékát.