Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
FALKETIND paplan

Hogyan gondoskodj a paplanodról

Fontos hangsúlyozni, hogy mint minden mással, a paplannal is foglalkozni kell. A paplanok ápolása nem igényel hosszú időt, de hosszú távú hatása van, mert a megfelelő odafigyeléssel a paplan sokkal tovább használható, mint gondolnánk.

Három tippet szedtünk össze Neked, hogy tovább élvezhesd a paplanod adta előnyöket. Ha megfelelő állapotban és tisztaságban tartod, akkor a paplan a törődést az éjszakai alvás során köszöni meg: sokkal jobban és kényelmesebben fogod érezni magad egy ápolt paplan társaságában. 

1. A friss levegő fontossága 

Teljesen normális, ha izzadsz éjszaka, de pont ez jelzi azt, hogy mennyire fontos a szellőztetés. A higiénia elengedhetetlen tényezője egy hálószobának, főleg ha az izzadás is szerepet játszik esténként. Ideális esetben naponta háromszor kellene szellőztess, minimum 5-10 percig, így a paplanod is felfrissülhet egy kicsit.

Tipp: Ha van ágytakaród, nem árt, ha csak a felkelés után 2 órával teríted rá a paplanra.
 

2. Őrizd meg a paplan rugalmasságát és töltetét

Naponta rázd fel a paplant annak érdekében, hogy megfelelő töltése és rugalmassága legyen. Ha úgy gondolod, hogy a paplan nem annyira tömött, mint korábban, lehetséges, hogy nedvesség töltötte be a benne lévő levegőt. 

Ha szeretnéd, hogy olyan legyen mint új korában, használj szárítólabdákat mosásnál! Nem nehéz: csak helyezd be a labdákat a paplan mellé a mosógépben. Így a tollak egyenletesebben lesznek elosztva és helyreáll a paplan tömöttsége, vastagsága is. 

3. Tartsd higiénikus körülmények között

Évente kétszer-négyszer meg kell mosd a paplanodat és havonta egyszer levegőztesd meg kint a szabadban. Ettől sokkal nagyobb és levegővel dúsabb lesz, ezáltal kényelmesebb is.

Rázd fel jól a paplanodat! Ez megkönnyíti a poratkák és a baktériumok eltávolítását. Nem szabad ütögetni sem porszívózni a paplant, mivel több kárt okozol ezzel mint hasznot.

 

Tudjon meg többet

Miért takarjuk le az ágyat? Érvek és ellenérvek

Beszerzőnk kedvenc ágyneműi

Hűsítő hálószoba termékek és tippek

Tudod miért fontos az alvás?