Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Szürke ágy paplannal és párnákkal

Hálószoba dekorációs ötletek

A hálószobákat gyakran elég kórházi stílusban rendezik be, melyet fehér vagy világos árnyalatok uralnak, ahol az egyéni vonások nem érvényesülnek eléggé. De nem feltétlenül kell kompromisszumot kötnünk a hálószoba berendezésében. Végtére is itt kezdjük és itt is fejezzük be minden napunkat. 

Olvass el pár hálószoba dekorációs ötletet és alakítsd át a szobát igazi hálószobává, ami a szobát a nyugalom és jó hagulat szentélyévé teszi.

Legyen az ágy a szoba középpontja

Természetesen az ágy dominálja a hálószobát. Ezért ne told be a sarokba, hogy elrejtsd az útból. Helyette helyezd az ágyat a szoba középpontjába, és próbálj meg szimmetrikusan dekorálni.  A szimmetria nyugodt megjelenést biztosít a szobában és hozzájárul az elegáns, fényűző légkör kialakításához.

Tipp: Helyezz egy éjjeliszekrényt az ágy mindkét oldalára egy-egy kis éjjeli lámpával, amely hangulatos, meghitt világítást biztosít a szobában.

 

Csinálj helyet egy gyönyörű fotelnek

 

Ha a hálószobában több hely van az ágy és az éjjeliszekrények mellett, akkor még szebbé teheted egy bájos fotellel. Egy nagyszerű fotel egy dekoratív pléddel megadja azt a kis extra luxus érzést a hálószobádhoz.

A vizuális hatás mellett praktikus is, ha van egy hely a hálószobában, ahová leülhetsz. Jól jön reggel, amikor felveszed a zoknidat vagy harisnyádat, de akár egy csendes, meghitt hely lehet olvasáshoz is.

 


Használj hosszú függönyöket

Ez egy praktikus és elegáns megoldás, ami keretbe foglalja  a szobát és összeköti az egész teret. Szintén díszítheted hálószobádat egy pár vastag sötétítő függönnyel, ami kizárja az összes fényt a szobából.
 

A hosszú függönyök esztétikai és funkcionális megoldásként is használhatók számos más helyiségben.  Például a nappalidat is csinosíthatod hosszú függönyökkel.Bed with curtains

A fejtámla fokozza a kényelmet

A fejtámlát vagy fejvéget gyakran figyelmen kívül hagyjuk, de ez fontos része a hálószobának. Sok előnye van, igazán kiemeli az ágyat és emellett egyesíti a szoba többi részével. A fejtámla nagyszerű kényelmet nyújt, mikor éppen olvasol vagy az ágyban reggelizel a hétvégén.

Kényelmes díszpárnák 

Gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kicsit stílusosabbá tedd a hálószobát, ha az ágyneműt elrejted egy ágytakaró alá és elhelyezel néhány díszpárnát a tetején. A párnák számát annak függvényében variálhatod, hogy milyen hatást szeretnél elérni. Ha mindent bele akarsz adni a hálószoba stílusának alakításába, akár 10 díszpárnát is használhatsz.

 

Tudjon meg többet

Beszerzőnk kedvenc ágyneműi

Beszerzőnk kedvenc ágyneműi

Újítsd meg a hálószobád ágyneműhuzatokkal

Újítsd meg a hálószobád ágyneműhuzatokkal

Alakítsd át a hálószobád költséghatékonyan

Alakítsd át a hálószobád költséghatékonyan

Hogyan gondoskodj a paplanodról

Hogyan gondoskodj a paplanodról