Fényzáró sötétítő függöny a pihentető alvásért

Ha a hálószoba besötítéséről van szó, egy fényzáró sötétítő (dimout) függöny jelentheti a leghatékonyabb megoldást. A fényzáró függönyök nem csak a stílust és eleganciát sugárzó megjelenésükkel frissítik fel a helyiséget, de nagyban hozzájárulhatnak az alvásminőség javításához is. A JYSK dimout függönyök széles választékát kínálja különböző színekben, méretekben és anyagokból, többek között például poliészterből és kordbársonyból. Kínálatunkban letisztult és klasszikus szürke és natúr árnyalatú, esetleg élénkebb zöld és kék függönyök közül válogathat. Fényzáró függönyeink függönysínhez és -karnishoz és egyaránt illeszkednek, és 140x175 cm-es, illetve 140x300 cm-es szabványméretekben kaphatók. Fedezze fel választékunkat áruházainkban vagy online, és vásároljon a JYSK.hu-n!

Itt olvashat többet arról, hogyan befolyásolja a fény a pihentető éjszakai alvást.

Amennyiben kétségei vannak, hogy melyik függöny lenne a legideálisabb az Ön otthonába, olvassa el tippjeinket a függönyválasztáshoz itt.

9 termékek
  9 termékek

  Napfény kizárása dimout függönyökkel

  A vastagabb anyagból készült készfüggönyök rendkívül praktikusak a napsütés ellen. Legyen szó erősen beszűrődő fényről vagy melegről, a fényzáró sötétítő függönyök ideális megoldást nyújthatnak. Amennyiben pedig nehézségekbe ütközik a világosabb és könnyebb, illetve a sötétebb és nehezebb függönyök választása között, akár ötvözheti is a kettőt. Kombinálja vastag fényzáró függönyeit egy rövidebb vagy vékonyabb függönnyel, így pedig egyszerűen kialakíthatja az Ön ízlésének megfelelőt. A többrétegű függönyök segítségével egyszerre megkaphatja a megfelelő fényviszonyokat és a szükséges privát szférát. Olvassa el a függönyök rétegezésével kapcsolatos útmutatónkat itt.

  Függöny felhelyezése gyorsan és egyszerűen

  Túl hosszú az új függönye az ablakához? Könnyebb otthon megoldani, mint gondolná! A függönyeinket felvasalható szegéllyel szállítjuk, így egyszerűen változtathat függönyei hosszúságán és méretre vághatja azokat, amikor csak szeretné. 

  1. Mérőszalag segítségével mérje le a fal mentén a kívánt hosszúságot, az ablakhoz mérve.
  2. Terítse ki a függönyt a padlóra és simítsa el a gyűrődéseket.
  3. A függöny tetejétől mérve jelölje meg a kívánt hosszúságot, majd húzzon egy vonalat az anyagon, ezzel jelölve a méretet.
  4. Hajtsa fel a felesleges anyagot, és vasalja le a hajtást úgy, hogy a jelölt vonal mentén egy élt kapjon.
  5. Helyezze a mellékelt felvasalható szegélyt a két szövetdarab közé, egészen a hajtásig. Ügyeljen arra, hogy egyenesen helyezze el, és kerülje az anyag gyűrődését.
  6. Helyezzen egy plusz szövetdarabot a függönyre, és vasalja azt végig a hajtás mentén, ezzel rögzítve a felvasalható szegélyt.
  7. Végül a felesleges függöny anyagot vágja le a szegély aljáig, és a szegély végeit is vágja le. Új függönye most már tökéletesen illeszkedik otthonához.

  Tisztítás és karbantartás

  Új függönyök vásárlásakor talán nem is gondol arra, hogy azok karbantartást igényelnének. A függönyök megfelelő tisztításával és karbantartásával azonban egyszerűen meghosszabbíthatja azok élettartamát. Mindig ügyeljen arra, hogy megfelelően kezelje függönyeit és olvassa el figyelmesen a mosási útmutatót. Emellett tekintse meg a függönyök és redőnyök tisztításáról szóló útmutatónkat.