Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
FSC® = felelősségtudatos erdőgazdálkodás, minősített kerti bútorok

Az FSC® környezetvédelmi és egészségügyi bizonyítvány a kerti bútorok felelősségtudatos minőségének garanciája

A globális felmelegedés egyik fő tényezője az erdőirtás. Az üvegházhatású gázkibocsátásnak mintegy 20 százaléka az erdők kivágásának és égetésének következménye.

A kerti bútorok fontosak a JYSK számára, mivel Európa egyik legnagyobb kerti bútor kiskereskedője vagyunk. Ezért aktívan dolgozunk a tarthatatlan és illegális fakitermelés és égetés elleni küzdelemben. 1990 óta a JYSK azon dolgozik, hogy növelje az FSC® N001715 minősítésű fából készült bútorok arányát. Mára az összes fa kerti bútorunk FSC bizonyítvánnyal rendelkezik.

FSC – minősítésű bútorok

Az FSC (magyarul Erdő Gondnoksági Tanács) egy nemzetközileg elismert nonprofit szervezet. Az FSC minősítés a biztosítéka a felelősségtudatos fakitermelésnek és a helyi lakosság életkörülményeinek javításának a világ legszegényebb országaiban. Az FSC minősítés a világ bármely pontjáról származó fán rajta lehet – a trópusi esőerdőktől egészen a szibériai fenyvesekig. Azon felül, hogy az FSC környezetvédelmi felelősségtudatot vállal, a társadalmi és pénzügyi felelősségért is dolgozik. A társadalmi felelősségvállalás többek között azt foglalja magába, hogy az FSC kiáll az erdőkben élő őslakosok és a helyi lakosság mellett. Eközben az erdőkben dolgozóknak oktatást, biztonsági felszerelést és tisztességes béreket biztosít. A gazdasági felelősség azt jelenti, hogy az FSC minősítésű erdők tulajdonosai tisztességes árat kapnak a fájukért.

Ez például azt jelenti, hogy:

  • Egy FSC erdőben nem vágnak ki több fát, mint amit az erdő magától újra tud termelni
  • Egy FSC erdőben szigorú előfeltételei vannak a rovarirtó és a vegyszer használatának
  • Egy FSC erdőben a dolgozóknak tisztességes fizetést és munkakörülményeket biztosítanak
  • Egy FSC erdőben az embereket és állatokat tiszteletben tartják

Tudjon meg többet

A kert igazi dísze: a függőszék és függőágy

Esőálló kerti ülőgarnitúrák

Hogyan dekoráld a teraszod vagy erkélyed

Hogyan válasszuk ki a legjobb napozóágyat