Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres

Szuper Napok | Akár 60% kedvezmény

6 egyszerű ötlet kis lakások berendezéséhez

6 egyszerű ötlet kis lakások berendezéséhez

Ebben az írásunkban 6 egyszerű lakberendezési tippet adunk arra, hogyan tehetsz egy kis teret is vizuálisan nagyobbá otthonodban.
 

1. ötlet: Helyezz el egy tükröt az ablakkal szemben

A tükröket gyakran alkalmazzák kis helyeken, mert könnyen nagyobb tér hatását kelthetjük velük. A trükk még hatásosabb ha az ablakkal szemben helyezzük el. Így visszaverve a természetes fényt, egy másik ablak hatását kelti.
 

2. ötlet: Helyezz el egy tükröt a lámpa mögött

Egy újabb tipp ha tükrökkel díszíted a szobát, hogy a lámpa vagy valamilyen fényforrás mögé helyezd. A visszavert fény szétszóródik a térben és tágasabbnak fog hatni. A fényforrás lehet függő vagy asztali lámpa is.

 További tippeket találsz a tükrök felhasználásáról ebben a blog bejegyzésünkben.

3. ötlet: Válassz többfunkciós bútorokat

Szeretnéd minél jobban kihasználni a rendelkezésedre álló teret? Többfunkciós bútorokkal sokkal több lehetőség nyílik meg előtted. Egy kényelmes kanapéágy az egyik legjobb példa arra, hogyan használhatsz egy bútort több funkcióra.
 


A puff egy másik jó példa a többfunkciós kihasználásra. Nem csak kényelmes lábtartónak de extra ülőhelynek vagy akár tárolónak is használhatod.
 

4. ötlet: Válassz légies bútorokat és dekorációkat

Amikor egy kis lakásba keresel bútort, válassz légies kialakítású darabokat. Ez nem azt jelenti, hogy a legkönnyebb anyagból készült bútorokra van szükséged, hanem azt hogy a formaterv és szín alapján hogyan érzékeled azokat. Légies dekorációkkal pedig még nagyobb érzetűvé alakíthatod a teret, és összhangot alakíthatsz ki otthonodban. Mutatunk pár példát:
 

 

5. ötlet: Korlátozd a színeket és anyagokat

Ha néhány négyzetméteren nyugodt hangulatot szeretnél teremteni, akkor kerüld el a túl sok szín és anyag keverését. Válassz hasonló színeket és tónusokat. Az alábbi étkezőben a fehér és natúr fa árnyalatokat használtuk az étkezőszékek, étkezőasztal, tálaló és a dekorációk, mint például a képkeretek esetében is. A mellé társuló bézs és halványszürke tónusok pedig mintegy átmenetet képeznek a bútorok között, összhangot létrehozva a térben.
 

 

6. ötlet: Hozz létre kis tereket

Gondold csak végig hány különböző térre osztod fel a lakásodat: alvásra, étkezésre, tévézésre vagy éppen munkára. Próbálj meg külön zónákat kialakítani ezeknek a funkcióknak. Egy hosszú függönnyel vagy térelválasztóval könnyedén le tudod választani ezeket a zónákat. Akár növényeket is használhatsz erre  célra.
 

Oszd meg velünk, te milyen dekorációs megoldásokkal hoztál létre nagyobb teret.

Tudjon meg többet

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

A beszerző kedvenc lakástextilei

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül

Hol szárítsunk ruhát télen?