Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
6 egyszerű ötlet kis lakások berendezéséhez

6 egyszerű ötlet kis lakások berendezéséhez

Ebben az írásunkban 6 egyszerű lakberendezési tippet adunk arra, hogyan tehetsz egy kis teret is vizuálisan nagyobbá otthonodban.
 

1. ötlet: Helyezz el egy tükröt az ablakkal szemben

A tükröket gyakran alkalmazzák kis helyeken, mert könnyen nagyobb tér hatását kelthetjük velük. A trükk még hatásosabb ha az ablakkal szemben helyezzük el. Így visszaverve a természetes fényt, egy másik ablak hatását kelti.
 

2. ötlet: Helyezz el egy tükröt a lámpa mögött

Egy újabb tipp ha tükrökkel díszíted a szobát, hogy a lámpa vagy valamilyen fényforrás mögé helyezd. A visszavert fény szétszóródik a térben és tágasabbnak fog hatni. A fényforrás lehet függő vagy asztali lámpa is.

 További tippeket találsz a tükrök felhasználásáról ebben a blog bejegyzésünkben.

3. ötlet: Válassz többfunkciós bútorokat

Szeretnéd minél jobban kihasználni a rendelkezésedre álló teret? Többfunkciós bútorokkal sokkal több lehetőség nyílik meg előtted. Egy kényelmes kanapéágy az egyik legjobb példa arra, hogyan használhatsz egy bútort több funkcióra.
 

Homokszínű kanapéágy és dohányzóasztal egy nappaliban


A puff egy másik jó példa a többfunkciós kihasználásra. Nem csak kényelmes lábtartónak de extra ülőhelynek vagy akár tárolónak is használhatod.
 

4. ötlet: Válassz légies bútorokat és dekorációkat

Amikor egy kis lakásba keresel bútort, válassz légies kialakítású darabokat. Ez nem azt jelenti, hogy a legkönnyebb anyagból készült bútorokra van szükséged, hanem azt hogy a formaterv és szín alapján hogyan érzékeled azokat. Légies dekorációkkal pedig még nagyobb érzetűvé alakíthatod a teret, és összhangot alakíthatsz ki otthonodban. Mutatunk pár példát:
 

 

5. ötlet: Korlátozd a színeket és anyagokat

Ha néhány négyzetméteren nyugodt hangulatot szeretnél teremteni, akkor kerüld el a túl sok szín és anyag keverését. Válassz hasonló színeket és tónusokat. Az alábbi étkezőben a fehér és natúr fa árnyalatokat használtuk az étkezőszékek, étkezőasztal, tálaló és a dekorációk, mint például a képkeretek esetében is. A mellé társuló bézs és halványszürke tónusok pedig mintegy átmenetet képeznek a bútorok között, összhangot létrehozva a térben.
 

 

6. ötlet: Hozz létre kis tereket

Gondold csak végig hány különböző térre osztod fel a lakásodat: alvásra, étkezésre, tévézésre vagy éppen munkára. Próbálj meg külön zónákat kialakítani ezeknek a funkcióknak. Egy hosszú függönnyel vagy térelválasztóval könnyedén le tudod választani ezeket a zónákat. Akár növényeket is használhatsz erre  célra.
 

Oszd meg velünk, te milyen dekorációs megoldásokkal hoztál létre nagyobb teret.

Tudjon meg többet

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

A beszerző kedvenc lakástextilei

A beszerző kedvenc lakástextilei

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül