Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Fesztivál kemping ellenörző lista: tippek a fesztivál felszereléshez

Készülj fel a fesztivál kempingezésre

Fesztiválozni mész, és már izgatott vagy! De pontosan mit is kéne bepakolnod a kempingezéshez, hogy a lehető legjobb fesztivál élményben legyen részed? A lehetőségek végtelenek. Olvasd el a fesztivál ellenőrző listánkat, és tudd meg, milyen felszerelés nélkül nem boldogulsz a nyári fesztiválokon.

Nincs fesztivál sátor nélkül

Egy jó sátor az alfa és az omega, amikor a fesztiválozásod tervezed. Nem számít milyen lesz az idő, mindig jó érzés, ha visszavonulhatsz a saját sátradba. De hogyan választod ki a tökéletes fesztivál sátrat?

Fontos, hogy az elejétől tudd, hány ember fog aludni a sátorban, és mekkora térre van szükségetek. Még ha csak egy barátoddal osztod is meg a sátrat, akkor is szükséged lehet külön hálórészre, hogy mindkettőtöknek megmaradjon a privát szférája? Vagy lehet, hogy jobban kedveled az egymás mellett alvást, és csak kisebb sátorra van szükséged a fesztivál kempingezéshez? A legfontosabb dolog, hogy olyan sátrat válassz, ami pontosan megfelel az igényeidnek.

Néhány plusz sátorcöveket is érdemes vinni, így nem okoz problémát, ha megsérül, amit eredetileg a földbe szúrtatok.

 

Aludj jól a fesztiválon

Amikor megfelelő fesztivál felszerelést választunk, egy jó hálózsák és egy kényelmes felfújható matrac, vagy önfelfújós fekvőalátét elengedhetetlen. Valószínűleg nem sokat fogsz aludni, így fontos, hogy amikor sikerül, akkor tényleg pihentető legyen az alvásod.

Ha hálózsákot választasz, fontos, hogy számításba vedd az időjárást.  Még egy meleg nyári napon is hűvösek lehetnek az éjszakák, szóval ne becsüld alá egy meleg hálózsák fontosságát.

Kellemes kempingezés minőségi felszereléssel

Ritkán mész csupán a zene miatt fesztiválozni. A legendás “kemping-buliknak” is megvan a vonzereje. Ezért fontos, hogy a kempingetek úgy legyen kialakítva, hogy szívesen töltsd ott az időt, időjárástól függetlenül – ezt pedig megfelelő fesztivál felszereléssel érheted el.

Ahhoz, hogy megvédd magad az erős napsütéstől, esőtől, jó ötlet beszerezni néhány napernyőt, vagy pavilont. Így árnyékhoz jutsz, ha napközben túl erős a napsütés, vagy menedékhez, ha esik az eső. Ezért már megéri, mindenkinek magával vinni egyet.

Az összecsukható székek is elengedhetetlenek fesztiválozáskor. Ha van kemping széked, nem kell állandóan a földön ülnöd, illetve van a karfán egy italtartó, hogy a söröd, vagy egyéb italod mindig kartávolságban lehessen.

Szórakozás a fesztivál kempingben

A fesztivál a szórakozásról és játékról is szól. Pakolj be pár játékot is a cókmókodba! Labdák, felfújható medencék, vízipisztolyok – minden, ami örömet okoz a gyermeki énednek. Azon túl, hogy jó időtöltés, valószínűleg a kempingetekbe fog vonzani pár fesztivál arcot.  

Tisztasági csomag a fesztiválon

A megfelelő piperecikkek elengedhetetlen kellékei a fesztiválozásnak. Nem túl nagy szórakozás még egy fesztivál sem feleslegesen sajgó sebekkel, mert a sebtapasz elveszett valahol a táska alján. Ezért érdemes vinni egy, vagy akár több tisztasági tasakot is.

Jó ötlet lehet a naponta használt cikkeket, – mint fogkefe, fogkrém, kézfertőtlenítő, naptej, szúnyogriasztó, gyógyszerek - egy tisztasági tasakba helyezni, az egyéb fontos, de nem mindennap használt cikkeket, - mint sebtapasz, fájdalomcsillapító, sampon, biztosítótű, ragasztószalag - pedig egy másikba

Ne feledd a törülköződet

Bár preferenciafüggő, de könnyen lehet, hogy a zuhanyzás nem mindennapi tevékenység egy fesztiválon. :) (Azért reméljük, hogy mégis.) Ettől függetlenül mindenképp legyen nálad egy törülköző a felszerelésed részeként. Néhány fesztiválon tóban vagy folyóban fürdőzésre is van lehetőség, viszont még akkor is, ha nincs nyílt víz a közelben, zuhanyozni valószínűleg tudsz a fesztivál területén.

Olyan törülközőt érdemes választanod, ami nem túl nagy, tehát nem foglalja el az egész helyet a táskádban, de jó nedvszívó képessége van. 

Pár utolsó kiegészítő a listádra

Van még néhány fontos és praktikus kiegészítő. A fesztivál felszerelésen túl, ne feledkezz meg az alábbiakról sem:

  • Napszemüveg és kalap, nehogy leégjen a fejbőröd, vagy a szemedbe süssön a nap.
  • Kényelmes cipők és szandálok, melyekben a legnagyobbakat bulizhatsz.
  • Egy kis táska, amiben mindig magaddal hordhatod a legfontosabb dolgaidat.

Ha a fentebb olvasottakat alaposan a fejedbe vésted, akkor már készen állsz a nyarad legjobb fesztivál kempingezésére. 

Tudjon meg többet

Gyönyörű strand kiegészítők

Gyönyörű strand kiegészítők

Dán húsvéti hagyományok

Dán húsvéti hagyományok

 Ötletek hétvégi utakhoz a szabadban

Ötletek hétvégi utakhoz a szabadban

Így fogjunk hozzá a parti szervezésének

Így fogjunk hozzá a parti szervezésének