Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Raklap kanapé szürke raklappárnákkal

Hogyan építs raklapokból kerti bútort

A raklapos ülőgarnitúra ideális pihenéshez és baráti összejövetelekhez. A raklapos kerti bútorok nyers és csiszolatlan megjelenése a legtöbb kerthez és teraszhoz illik – ráadásul gyorsan és egyszerűen megépíthető. Kövesd az alábbi lépéseket saját raklapos kanapéd és székeid elkészítéséhez.

Ha neked is tetszik ez a fesztelen atmoszféra, miért ne teremtenéd meg egy street food udvar hangulatát a saját teraszodon? 

Raklap sarokkanapé raklappárnákkal a teraszon

1. Készíts tervet

Először mérd fel mekkora terület áll rendelkezésedre. A raklapos ülőgarnitúrádat teljesen a saját ifényeidhez igazíthatod. Az EUR raklapok szabványos méretei 1200 mm x 800 mm. Fogj egy m mérőszalagot, és kezdd el megálmodni a tervet: készíthet egy kanapét két egymás mellé helyezett raklappal, egy L alakú sarokkanapét vagy egy sima széket is. Használj függőlegesen álló raklapot háttámlaként, hogy ne kelljen a falnak dőlnötök.

Nagy raklap sarokkanapé nyitott véggel a teraszon

2. Tedd extra kényelmessé a raklapos szetted

Természetesen fontos szempont a kényelem. Ha szeretnéd, hogy könnyű legyen leülni és felállni a raklapos pihenőgarnitúráról, az ülésrésznek két egymáson lévő raklapból kell állnia.

3. Raklapok beszerzése

Miután megálmodtad a tervet, neki is indulhatsz beszerezni a szükséges raklapokat. Győződj meg róla, hogy a raklapokat nem kezelték semmilyen káros vegyszerrel, illetve korábbi felhasználásuk során nem érintkeztek pl. festékkel.

4. Találd meg a megfelelő párnákat

Szerezz be néhány ülő- és hátpárnát. Nem csak az tervezett raklapbútor méreteihez kell igazodniuk. Elég nagyoknak kell lenniük ahhoz, hogy ne érezd a réseket az üléshez használt raklapok deszkái között és hogy a hátad se nyomják a deszkák. Az anyag legyen erős, de puha..

Raklap kanapé vastag raklappárnákkal


Tipp: A raklappárnákat közvetlenül a padlón vagy a falnál is használhatod.

5. Készülj a hidegebb napokra

A raklapokat egész évben kint hagyhatod, főleg ha a megfelelő védelemmel is ellátod és kezeled a fát, de ne felejtsd el bevinni a párnákat, ha esik és/vagy beköszönt az ősz. Jó megoldás lehet a tárolásra egy új párnatartó amiben egyszerűen és biztonságosan tarthatod párnáidat.

6. Az utolsó lépés: a részletek finomhangolása

Néhány díszpárna és egy pléd még kényelmesebbé teszi a raklapos ülőgarnitúrádat, és ha ezt még kiegészíted pár csinos lámpással és kaspóval akkor nemcsak pihentető és kényelmes de igazán hangulatos és menő is lesz a teraszod.

 

Tudjon meg többet

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása

Útmutató: Hogyan válaszd ki a megfelelő kerti széket

Útmutató: Hogyan válaszd ki a megfelelő kerti széket

Útmutató: Építs egyedi elemes kerti ülőgarnitúrát a teraszon

Útmutató: Építs egyedi elemes kerti ülőgarnitúrát a teraszon

Átfogó útmutató a különféle kerti bútor anyagokról

Átfogó útmutató a különféle kerti bútor anyagokról