Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Minőségi törölközők a fürdőszobában több színben

Törölköző útmutató

Egy hosszú és fárasztó nap után nincs is jobb annál, mint venni egy frissítő zuhanyt vagy relaxálni a kádban egy jó könyvvel. Főként, ha utána beburkolózhatunk egy puha és meleg törölközőbe, amely nem csak segít nekünk megszárítkozni, de a megfázástól is megvéd. De vajon mire kell odafigyelnünk, amikor új törölközőket vásárolunk?

Törölközők egy ülőkén egy fürdőszobában
Törölköző KARLSTAD 70x140 mályva
2 db: 9000 Ft
5990 /db
Megtakarítás 24%
gold
Törölköző TORSBY 50x90 világosszürke
2 db: 3700 Ft
2490 /db
Megtakarítás 25%
plus

A törölközők funkcionális és esztétikai célokat is ellátnak egyszerre. Segítségükkel kíméletesen száríthatjuk a bőrünket és hajunkat, és megóvhatjuk magunkat a megfázástól. Emellett pedig dekorációs elemként is kiválóak; néhány színes vagy mintás darabbal felfrissíthetjük fürdőszobánkat, és színt csempészhetünk a térbe anélkül, hogy megzavarnánk az összhangot. 

A törölközők különböző fajtái számos méretben, minőségben, színben és mintázattal kaphatóak, így van néhány szempont, amelyet érdemes megfontolnunk a vásárlás előtt:

 • Méret
 • Típus
 • Anyag
 • Dizájn: szín és minta
 • Minőség

A törölköző mérete

A törölközők számos különböző méretben kaphatóak, amely döntő szerepet játszik azok felhasználási módját illetően. A kisebb törölközők ideálisak arc- vagy kéztörlőként, míg a nagyobb méretűek zuhanyzás vagy fürdés utáni szárítkozáshoz. Azonban a törölközőket számos más célra is használhatjuk; például leterítve a tengerparton, a medence szélén vagy a szaunában. Kínálatunk a 14x20 cm-es kis mosdókesztyűktől egészen a 100x150 cm-es fürdőlepedőkig terjed.

A leggyakoribb törölköző méretek a következőek:

 • 15x20 cm: A hagyományos mosdókesztyű mérete, amely zuhanyzás és fürdés közben használható tisztálkodáshoz
 • 28x30 cm vagy 30x30 cm: Mosdókendő méret, arctörlő kendőnek, illetve smink lemosáshoz és arcmosáshoz tökéletes. Egyes éttermekben ilyen méretű törölközőket helyeznek ki a vendégek számára, amelybe bele tudják törölni a kezüket, és minden használat után kimossák.
 • 30x50 cm vagy 40x60 cm: Kisméretű törölköző, ideális kéztörlőnek
 • 50x90 cm vagy 50x100 cm: Közepes méretű törölköző, amely már alkalmas fürdés utáni törölközéshez, de nagyobb méretű kéztörlőként is remekül használható.
 • 65x130 cm vagy 70x140 cm: A hagyományos méretű fürdőlepedő, amellyel fürdés vagy zuhanyzás után kényelmesen meg lehet törölközni, illetve magadra is tudod tekerni, hogy melegen tartson.
 • 100x150 cm: Nagy méretű fürdőlepedő, amellyel nem csak megtörölközni lehet, de kényelmesen bele is tudod bugyolálni magad.
Csíkos törölköző pultra terítve és jacquard szövésű törölközők egymás mellé felakasztva
Törölköző SEGERSTA 50x100 lila
2 db: 6500 Ft
4490 /db
Megtakarítás 27%
gold
Törölköző STIDSVIG 50x100 szürke KRONBORG
1450 Ft/db
3690 /db
Megtakarítás 60%
gold
Törölköző STIDSVIG 50x100 világosbarna KRONBORG
1450 Ft/db
3690 /db
Megtakarítás 60%
gold

A törölköző anyaga

Törölközőink pamutból készülnek, és néhány termékünk újrahasznosított pamutot is tartalmaz. A pamut rendkívül puha, jó nedvszívó képességű anyag, amely könnyen szárad és kíméletesen bánik a bőrrel. A SCANDINAVIAN SENSE márka törölközői mind a Global Organic Textile Standard (GOTS) igazolásával rendelkeznek, ami biztosítja, hogy a környezetvédelmi korlátozásoknak megfelelő, környezetbarát gazdálkodásból származnak az alapanyagok.

Dizájn: szín és minta

Amennyiben már eldöntöttük, milyen méretű és típusú törölközőt szeretnénk, nem maradt más hátra, mint a dizájn kiválasztása. Ez nagyban függ a már meglévő törölközőinktől; hozzájuk illő színt és mintát szeretnénk, esetleg más árnyalatot? Milyen a fürdőszoba stílusa, és mely színek jelennek meg már benne? Természetesen amennyiben például letisztult fürdőszobával rendelkezünk, nem kell ezen a vonalon maradnunk a törölközők esetében is, bátran színt varázsolhatunk otthonunkba, vidám textíliákkal feldobva teret. 

Minőség

A törölközők minősége elsőszámú szempont azok megvásárlásakor. A JYSK-nél három különböző kategóriába soroljuk a törölközőket: BASIC, PLUS és GOLD. Ezen kategóriák segíthetnek nekünk megtalálni az igényeinknek megfelelő törölközőt, és a költségvetésünknek megfelelően választanunk.

A törölköző súlya is a minőséghez köthető - minél nehezebb egy törölköző, annál jobb a nedvszívó képessége, mivel vastagabb az anyag, és/vagy a törölköző mérete is nagyobb. Ez azonban attól is függ, a törölközőt mire szeretnénk használni; utazáskor például egy vékonyabb törölköző könnyebben elfér a poggyászban, és hamarabb is szárad meg.

Olvasd el itt, hogyan moshatod ki új törölközőidet, hogy azok puhák maradjanak.

Különböző színű törölközők egymás mellé felakasztva
Fürdőlepedő KARLSTAD 70x140 zöld
2 db: 9000 Ft
5990 /db
Megtakarítás 24%
gold
Törölköző KARLSTAD 70x140 mályva
2 db: 9000 Ft
5990 /db
Megtakarítás 24%
gold
Törölköző KARLSTAD 70x140 homok
2 db: 9000 Ft
5990 /db
Megtakarítás 24%
gold

A törölköző típusa

A törölközőket felhasználási módjuk alapján típusokba soroljuk.

 • Törölköző - A hagyományos törölközők minden otthon fontos kellékei. 
 • Fürdőlepedő - A fürdőlepedők nagyobb méretűek a hagyományos törölközőknél. Ennek köszönhetően nedvszívó képességük is jobb, ráadásul hatékonyabban melegen tartanak. A tengerpartra vagy a medence partjára is ideális választás; méretének köszönhetően leterítve biztos, hogy kényelmesen elférsz majd rajta.
 • Vendégtörölköző - a vendégtörölközők valamivel kisebbek, mint a hagyományos törölközők, így rendkívül helytakarékosak, mégis praktikusak, ha vendégek érkeznek az otthonodba.
 • Gyerek törölköző - A gyerekek a színes, pua törölközőket részesítik előnyben kedvenc mesefigurájukkal, focistájukkal vagy aranyos mintákkal.
 • Strandtörölköző - A strandtörölközők általában több célt szolgálnak; nem csak szárítkozásra használjuk őket, de plédként is a partra leterítve. A strandtörölközők vidám színekkel és mintákkal járulnak hozzá a kirándulásunkhoz, és könnyen beférnek a bőröndbe.
 • Arctörlő kendő - Az arctörlő kendőknek két típusa van: mosdókesztyű, amely könnyen a kézre húzható, vagy pedig mosdókendő, amely egy kisméretű, puha törölköző. Az arctörlő kendők arc- vagy késmosáshoz is ideálisak, könnyen hordozhatóak és rendkívül praktikusak a fürdőszobában.

Tudjon meg többet

Karácsonyi ajándék ötletek mindenkinek

Reflektorfényben: törölköző szettek

Varázsold az otthonod wellness fürdővé

Teremts nyárias hangulatot a fürdőszobádban