Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Minőségi törölközők a fürdőszobában több színben

Törölköző útmutató

Egy hosszú és fárasztó nap után nincs is jobb annál, mint venni egy frissítő zuhanyt vagy relaxálni a kádban egy jó könyvvel. Főként, ha utána beburkolózhatunk egy puha és meleg törölközőbe, amely nem csak segít nekünk megszárítkozni, de a megfázástól is megvéd. De vajon mire kell odafigyelnünk, amikor új törölközőket vásárolunk?

Törölközők egy ülőkén egy fürdőszobában
Törölköző KARLSTAD 70x140 mályva
2 db: 9000 Ft
5990 /db
Megtakarítás 24%
gold
Törölköző TORSBY 50x90 világosszürke
2 db: 3700 Ft
2490 /db
Megtakarítás 25%
plus

A törölközők funkcionális és esztétikai célokat is ellátnak egyszerre. Segítségükkel kíméletesen száríthatjuk a bőrünket és hajunkat, és megóvhatjuk magunkat a megfázástól. Emellett pedig dekorációs elemként is kiválóak; néhány színes vagy mintás darabbal felfrissíthetjük fürdőszobánkat, és színt csempészhetünk a térbe anélkül, hogy megzavarnánk az összhangot. 

A törölközők különböző fajtái számos méretben, minőségben, színben és mintázattal kaphatóak, így van néhány szempont, amelyet érdemes megfontolnunk a vásárlás előtt:

 • Méret
 • Típus
 • Anyag
 • Dizájn: szín és minta
 • Minőség

A törölköző mérete

A törölközők számos különböző méretben kaphatóak, amely döntő szerepet játszik azok felhasználási módját illetően. A kisebb törölközők ideálisak arc- vagy kéztörlőként, míg a nagyobb méretűek zuhanyzás vagy fürdés utáni szárítkozáshoz. Azonban a törölközőket számos más célra is használhatjuk; például leterítve a tengerparton, a medence szélén vagy a szaunában. Kínálatunk a 14x20 cm-es kis mosdókesztyűktől egészen a 100x150 cm-es fürdőlepedőkig terjed.

A leggyakoribb törölköző méretek a következőek:

 • 15x20 cm: A hagyományos mosdókesztyű mérete, amely zuhanyzás és fürdés közben használható tisztálkodáshoz
 • 28x30 cm vagy 30x30 cm: Mosdókendő méret, arctörlő kendőnek, illetve smink lemosáshoz és arcmosáshoz tökéletes. Egyes éttermekben ilyen méretű törölközőket helyeznek ki a vendégek számára, amelybe bele tudják törölni a kezüket, és minden használat után kimossák.
 • 30x50 cm vagy 40x60 cm: Kisméretű törölköző, ideális kéztörlőnek
 • 50x90 cm vagy 50x100 cm: Közepes méretű törölköző, amely már alkalmas fürdés utáni törölközéshez, de nagyobb méretű kéztörlőként is remekül használható.
 • 65x130 cm vagy 70x140 cm: A hagyományos méretű fürdőlepedő, amellyel fürdés vagy zuhanyzás után kényelmesen meg lehet törölközni, illetve magadra is tudod tekerni, hogy melegen tartson.
 • 100x150 cm: Nagy méretű fürdőlepedő, amellyel nem csak megtörölközni lehet, de kényelmesen bele is tudod bugyolálni magad.
Csíkos törölköző pultra terítve és jacquard szövésű törölközők egymás mellé felakasztva
Törölköző SEGERSTA 50x100 lila KRONBORG
2 db: 6500 Ft
4490 /db
Megtakarítás 27%
gold
Törölköző STIDSVIG 50x100 világosbarna KRONBORG
1450 Ft/db
3690 /db
Megtakarítás 60%
gold

A törölköző anyaga

Törölközőink pamutból készülnek, és néhány termékünk újrahasznosított pamutot is tartalmaz. A pamut rendkívül puha, jó nedvszívó képességű anyag, amely könnyen szárad és kíméletesen bánik a bőrrel. A SCANDINAVIAN SENSE márka törölközői mind a Global Organic Textile Standard (GOTS) igazolásával rendelkeznek, ami biztosítja, hogy a környezetvédelmi korlátozásoknak megfelelő, környezetbarát gazdálkodásból származnak az alapanyagok.

Dizájn: szín és minta

Amennyiben már eldöntöttük, milyen méretű és típusú törölközőt szeretnénk, nem maradt más hátra, mint a dizájn kiválasztása. Ez nagyban függ a már meglévő törölközőinktől; hozzájuk illő színt és mintát szeretnénk, esetleg más árnyalatot? Milyen a fürdőszoba stílusa, és mely színek jelennek meg már benne? Természetesen amennyiben például letisztult fürdőszobával rendelkezünk, nem kell ezen a vonalon maradnunk a törölközők esetében is, bátran színt varázsolhatunk otthonunkba, vidám textíliákkal feldobva teret. 

Minőség

A törölközők minősége elsőszámú szempont azok megvásárlásakor. A JYSK-nél három különböző kategóriába soroljuk a törölközőket: BASIC, PLUS és GOLD. Ezen kategóriák segíthetnek nekünk megtalálni az igényeinknek megfelelő törölközőt, és a költségvetésünknek megfelelően választanunk.

A törölköző súlya is a minőséghez köthető - minél nehezebb egy törölköző, annál jobb a nedvszívó képessége, mivel vastagabb az anyag, és/vagy a törölköző mérete is nagyobb. Ez azonban attól is függ, a törölközőt mire szeretnénk használni; utazáskor például egy vékonyabb törölköző könnyebben elfér a poggyászban, és hamarabb is szárad meg.

Olvasd el itt, hogyan moshatod ki új törölközőidet, hogy azok puhák maradjanak.

Különböző színű törölközők egymás mellé felakasztva
Fürdőlepedő KARLSTAD 70x140 zöld
2 db: 9000 Ft
5990 /db
Megtakarítás 24%
gold
Törölköző KARLSTAD 70x140 mályva
2 db: 9000 Ft
5990 /db
Megtakarítás 24%
gold
Törölköző KARLSTAD 70x140 homok
2 db: 9000 Ft
5990 /db
Megtakarítás 24%
gold

A törölköző típusa

A törölközőket felhasználási módjuk alapján típusokba soroljuk.

 • Törölköző - A hagyományos törölközők minden otthon fontos kellékei. 
 • Fürdőlepedő - A fürdőlepedők nagyobb méretűek a hagyományos törölközőknél. Ennek köszönhetően nedvszívó képességük is jobb, ráadásul hatékonyabban melegen tartanak. A tengerpartra vagy a medence partjára is ideális választás; méretének köszönhetően leterítve biztos, hogy kényelmesen elférsz majd rajta.
 • Vendégtörölköző - a vendégtörölközők valamivel kisebbek, mint a hagyományos törölközők, így rendkívül helytakarékosak, mégis praktikusak, ha vendégek érkeznek az otthonodba.
 • Gyerek törölköző - A gyerekek a színes, pua törölközőket részesítik előnyben kedvenc mesefigurájukkal, focistájukkal vagy aranyos mintákkal.
 • Strandtörölköző - A strandtörölközők általában több célt szolgálnak; nem csak szárítkozásra használjuk őket, de plédként is a partra leterítve. A strandtörölközők vidám színekkel és mintákkal járulnak hozzá a kirándulásunkhoz, és könnyen beférnek a bőröndbe.
 • Arctörlő kendő - Az arctörlő kendőknek két típusa van: mosdókesztyű, amely könnyen a kézre húzható, vagy pedig mosdókendő, amely egy kisméretű, puha törölköző. Az arctörlő kendők arc- vagy késmosáshoz is ideálisak, könnyen hordozhatóak és rendkívül praktikusak a fürdőszobában.

Tudjon meg többet

Karácsonyi ajándék ötletek mindenkinek

Karácsonyi ajándék ötletek mindenkinek

Reflektorfényben: törölköző szettek

Reflektorfényben: törölköző szettek

Varázsold az otthonod wellness fürdővé

Varázsold az otthonod wellness fürdővé

Teremts nyárias hangulatot a fürdőszobádban

Teremts nyárias hangulatot a fürdőszobádban