Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Lámpások és egy erkély kávézó székekkel, kerti kisasztallal és kaspókkal télen

Téliesítsd az erkélyed vagy teraszod

A hideg és sötét évszakok eljövetelével is kihozhatjuk a legtöbbet erkélyünkből vagy teraszunkból. Száraz időben tökéletes helyszíne lehet a baráti összejöveteleknek vagy kinti sütögetéseknek, rossz időjárás esetén pedig ideális például a téli dekoráláshoz.

Összegyűjtöttünk néhány tippet, amellyel a legtöbbet kihozhatod erkélyedből vagy teraszodból. Olvasd el tippjeinket alább.

1. Építs búvóhelyet

Ha ősszel és télen is ugyanúgy időt szeretnél tölteni az erkélyeden vagy teraszodon, mint a melegebb évszakokban, ültess néhány fát, amelyek védelmet nyújtanak a szél és hideg ellen.. Ha nem megfelelő az időjárás a kertészkedéshez, akkor pedig nyugodtan használhatsz műfákat vagy műnövényeket magas kaspókban elhelyezve.

2. Kellemes meleg környezet

Győződj meg róla, hogy mindig legyen néhány pléd vagy takaró a közelben, és helyezz egy otthonos szőnyeget a földre. A szőnyegek remek hőszigetelő rétegként funkcionálnak, ami megakadályozza a hideg levegő felfelé áramlását.

3. Tedd othonossá

A fényfüzérek és lámpások elengedhetetlen kellékei a téli dekorációknak. Ne csak karácsonykor használd őket, hanem akár már a hidegebb és sötétebb évszak beköszöntével aggasd fel őket a kinti korlátra, és élvezd a hangulatos fény látványát a nappalidból.

4. Főzz a szabadban

A szabadban való főzéskor nem kell aggódnod a főzéssel járó füst és zsíros foltok miatt, ráadásul a friss kerti fűszernövényeid is karnyújtásnyira vannak. Izzítsd be a grillt és süss együtt a barátaiddal vagy a családoddal. Használj műanyag dobozokat a hozzávalók és a konyhai kellékek tárolásához, hogy ne kelljen oda-vissza rohangálnod a konyha és az erkély vagy terasz között, ha szükséged lenne valamire.

5. Helytakarékos megoldás

Az erkély vagy terasz egy praktikus megoldás lehet holmijaid tárolására, amelyek odabent már nem férnek el. Bizonyosodj meg róla, hogy a tárolási megoldás, amit választottál, megvédi dolgaidat az esőtől és a fagytól.

Útmutató a megfelelő kerti tároló/párnatartóhoz

6. Teregess odakint

Egy fedett erkély vagy terasz ideális lehet ruháid kiteregetéséhez. Bár hosszabb idő szükséges a ruhák megszáradásához, mint az év melegebb hónapjaiban, a hő, a pára és a légmozgás együttese nagyban elősegíti a ruhák száradását. Fagypont alatt nem javasolt :)

Tudjon meg többet

Útmutató: Az ideális napernyő kiválasztása

Útmutató: Az ideális napernyő kiválasztása

Az ideális kerti ülőgarnitúra kiválasztása

Az ideális kerti ülőgarnitúra kiválasztása

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása

Útmutató: Hogyan válaszd ki a megfelelő kerti széket

Útmutató: Hogyan válaszd ki a megfelelő kerti széket