Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Karsten és Louise az asztalnál az új paplanokról és párnákról beszélgetnek

A megfelelő paplan és párna hatása az alvásra

8 hete meglátogattuk a Lykke családot. Megtudtuk, hogyan alszanak általában és a család minden tagja számára biztosítottuk az optimális paplant és párnát. Most, 2 hónappal később elérkezett a kísérlet következő lépése: alvásszakértőnk megint meglátogatja a Lykke családot, hogy megtudja, hogyan alszanak az új ágyneművel. Vajon nyugodtabbak az éjszakáik? És hogyan változtak meg a nappalok?

"Annyira örülök az új paplanomnak! Nagyon jól alszom vele" - felel azonnal a csupa mosoly Louise.

Louise régebben, 10-12 alkalommal is felébredt éjjelente, de az új paplannal és párnával nyugodtan végigalussza az éjszakákat (kivéve, ha a kislányok valamiért felébresztik).

"A paplan nagyon kellemes, valósággal körülöleli az embert. Csodás érzés, és már sosem fázom éjjel."

Alvásszakértőnk kérdésére arról, hogy jobban alszik-e, Louise azonnal válaszol: "Igen, mostanában nagyon jól alszom! Nagyon örülök az új paplanomnak és párnámnak." Louise reggelei is sokkal kipihentebben és energikusabban indulnak: "Sokkal jobban alszom, mint régen."

A gyermekpaplan jó választás volt

Louise és Karsten nyolcéves lánya, Thit igazi hajnali pacsirta, aki általában nagyon korán szokott felkelni. "Thit lassan kezd ráérezni, hogy milyen csodás tud lenni az alvás. Néha már nekünk kell felkelteni" - Meséli mosolyogva Louise. "Régebben nehéz volt rábírni, hogy végigaludja az éjszakákat, de most már csak akkor kel fel éjjel, ha rosszat álmodik." Louise és Karsten nem veszik biztosra, hogy ez egyedül a párna és a paplan érdeme, de az ágynemű egészen biztosan segített megteremteni a jó alvás kereteit. 

"Nagyon szeretek az új paplanomon aludni" - mondja a kétéves Uma. Nem a takaró alatt alszik, hanem maga köré csavarja, egy kis "búvóhelyet" építve magának. A paplan annyira jól lélegzik, hogy Uma többé nem ébred fel éjszakánként.

A nyári paplanokat egész évben használhatod

Karsten tapasztalata a paplanával egy kicsit más volt. "Az új paplan mindig csodás érzés, és ez a paplan könnyű és kellemes" - mondja. A párna nagyon jól bevált, de a paplanhoz időbe telt hozzászoknia. Úgy tűnik, ez a paplan egy kicsit túl meleg volt Karsten számára, és egy ideig még inkább egy nyári paplant kellene használnia. A megfelelő idő arra, hogy téli paplanra váltsunk, személyenként változik, és Karsten esetében a november egy kicsit még túl korán volt. Karsten kapott egy hűvösebb paplant, és azóta nagyon jól alszik.


A megfelelő paplan és párna fontossága

"Sokkal fontosabbnak tartjuk az alvást, mint régebben. Ha nem kaptunk volna ennyi információt a vásárlás előtt, belementünk volna egy kompromisszumba, ami további rossz alvást jelentene" összegzik a tapasztalataikat Lykke-ék. Louise csillogó szemmel hozzáteszi: "Nemrég elmentem egy kisebb utazásra egy barátnőmmel, és komolyan mérlegeltem, hogy magammal vigyem a párnámat. Azelőtt sosem volt ilyen."

Ezzel egy időre magukra is hagyjuk a nyugodtan alvó Lykke famíliát. A következő találkozáskor arra fogunk koncentrálni, hogy hogyan aludjunk jól egész évben.

Nézd meg, te hogyan alszol

Kíváncsi vagy, milyenek a te alvási szokásaid? Alvástesztünk segít meghatározni az alvásod általános minőségét.

 

Tudjon meg többet

Paplan útmutató

Párna kalauz

Egy súlyozott paplan segíthet a jobb alvásban

Küldd nyári vakációra a téli paplanodat

Keresse meg az Önhöz legközelebb eső JYSK áruházat

Kérjen tanácsot és segítséget a JYSK munkatársaitól, és fedezze fel áruházaink széles választékát.