Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Dupla napozóágy fapadlós teraszon

Hogyan válasszuk ki a legjobb napozóágyat

Ha lazításra vágysz egy meleg nyári napon, mi sem jobb módja, mint elnyúlni egy napozóágyon, és egész nap kényelmesen pihenni. Vásárlás előtt viszont vannak bizonyos szempontok, amiket érdemes figyelembe venni: Hová szeretnéd elhelyezni a napozóágyat? Szeretnéd majd mozgatni? Milyen stílusú és színű napozóágyat szeretnél? Olvass tovább, és hagyd, hogy segítsünk a választásban.

Hová szeretnéd elhelyezni a napozóágyat?

Olyan teraszod van, amelyen egész nap élvezheted a napsütést? Esetleg egy kert, ahol feküdhetsz az árnyékban? Bárhová helyezheted az új napozóágyad, viszont bizonyos modelleket érdemesebb szilárdabb talapzatra helyezni, mintsem a fűre. Ehhez figyeld meg a napozóágy lábait, és válassz kis egy olyat, ami erős, stabil lábakkal vagy vázzal rendelkezik, így nem süpped bele a fűbe.

Szeretnéd majd mozgatni a napozóágyat?

Amennyiben a nap folyamán szeretnél végig a napsütésen, vagy épp ponthogy árnyékban maradni, és emiatt állandóan költöznöd kell a napozóágyaddal együtt, akkor értékelni fogsz egy kisebb súlyú, vagy épp kerekekkel felszerelt napozóágyat. Ezt egyszerűen megemelheted a végénél, és könnyen átguríthatod a célhelyre.

Kerekekkel felszerelt fa napozóágy egy tengerparti erkélyen

Találd meg a hozzádillő stílust

Ha találsz olyan napozóágyat, amely stílusban és színben is passzol a már meglévő kerti bútoraidhoz, és még a kertben is elfér, akkor könnyű dolgod van. Amennyiben viszont kontrasztot szeretnél vinni otthonod külterébe, érdemes szem előtt tartanod, milyen anyagú bútort választasz. Egy fonott napozóágy például romantikus és meghitt megjelenést sugároz, míg egy fából vagy fémből készült darab modernebb hatással van a kertedre.

A szín fontos szerepet játszik a napozóágy funkcionalitásában. Egy fehér vagy világos színű darab nem vonz be annyi hőt, mint egy sötétebb modell. Ezért érződik gyakrabban kellemesebbnek, amikor először ráülünk vagy -fekszünk.

Funkciók és felszerelések

Amikor új napozóágyat vásárolsz, odafigyelned rá, hogy az ne csak egy kényelmes bútor legyen, amin lepihenhetsz. Ha például olvasni is tervezel rajta, a karfák elég előnyös döntésnek bizonyulnak.

Egyes napozóágyak elsősorban ülésre lettek tervezve, míg más modelleket megdönthetsz vagy -emelhetsz. Nem jön rosszul egy olyan napozóágy sem, amely 2 pozíciónál többe is dönthető.

A megfelelő méret kiválasztása

Egy délután a napozóágyon még kellemesebb, ha valaki csatlakozik hozzád. Ha szereted a társaságot, ez a dupla napozóágy ideális két fő részére. A bútor két részére tehető egymás mellé (és egy heveder segítségével úgy is marad), vagy akár el is különítheted őket egymástól, és egy kávézó kisasztalt is betehetsz közéjük.

 

 

 

Gondolkoztál már a teljes berendezésen?

Amennyiben a nulláról szeretnéd bebútorozni a teraszod vagy erkélyed, itt a lehetőség, hogy egységes és hangulatos megjelenést hozz létre. Egyes napozóágyak bizonyos kollekciók részei, így biztos lehetsz benne, hogy illk a kerti berendezésedhez.

Olvasd el tippjeinket a megfelelő kerti garnitúra kiválasztásához.

 

Tudjon meg többet

Útmutató: Az ideális napernyő kiválasztása

Útmutató: Az ideális napernyő kiválasztása

Az ideális kerti ülőgarnitúra kiválasztása

Az ideális kerti ülőgarnitúra kiválasztása

Trambulinok: 7 fontos szempont vásárlás előtt

Trambulinok: 7 fontos szempont vásárlás előtt

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása