Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
ILBRO polcok

Tippek a hálószobád rendben tartásához

A sűrű napi menetrendbe nehezen lehet beilleszteni a rendrakást. Főleg ha az egy olyan szobára vonatkozik, amit főleg csak alvásra használ az ember. Ilyenkor hajlamosak vagyunk arra, hogy mindent szanaszét dobálunk, és persze a felgyülemlett ruhakupacot és a papírok tengerét már senkinek sincs kedve rendbe rakni. Megelőzheted ezt a végkimenetelt az alábbi tippekkel!
 

1. Fél óra csodákra képes

Minden héten iktass be magadnak fél órát, amikor szemeteszacskóval gyűjtögeted a kukába valót, elpakolod a dolgaidat a helyükre, vagy akár kiválogatod azokat a régen használt cuccokat, amik már nem kellenek. Persze nem kell mindent kidobni, elég ha sikerül szabad helyet varázsolnod magadnak. És ne felejtsd: az ágy alá is be kell ám kukkantani!

Minél több ideig csinálod, annál rutinosabbá fog majd válni az időközönkénti rendrakás.

2. Minek ide tárolódobozok, amikor lehet "tárolóágyad"? 

 

Miért ne kombinálnád a kényelmest a hasznossal, ha van rá lehetőséged? Például ez a DREAMZONE® GOLD C50-es ágy is azt bizonyítja, hogy a helytakarékosságnak igenis vannak elegáns megoldásai. Ennek segítségével tárolhatsz minden olyan holmit, aminek nem találtál eddig pontos helyet, így csak zavaró tényezőként láb alatt voltak. 

 

 


Ha szeretnél az ágy melletti tárolásnál maradni, a polcokat ajánljuk. Ha az ágy magasságában helyezed el őket, tökéletes éjjeli „szekrényként” szolgálnak, ráadásul a földön sem foglalnak el helyet.

 

 

3. Elég a ruhákból

Nem elég nagy a szekrényed, ezért inkább mindent a széken tárolsz? Nem kell egy új drága ruhásszekrény ahhoz, hogy ez a probléma megoldódjon. Elég, ha beruházol egy JENNET ruhafogasra, így akármit ráakaszthatsz: legyen szó nadrágról, pólóról meg persze táskákról.

2 percnyi hajtogatás senkinek sem ártott eddig...

...így valószínűleg neked se fog. Tudjuk, hogy a nap végén már a hátad közepére sem kívánod a ruháid elpakolását, de képzeld el, hogy egy-két hét után már mennyit kell elpakolni! Hajtogasd össze a ruháidat, akaszd fel őket vagy tedd be a szennyesbe: ezzel senki másnak, csakis magadnak teszel szívességet.

Fél évente lomtalaníts  

Ha nincs is annyi bútorod, hogy minden 6. hónapban kidobj valamit, attól még biztos akadnak olyan dolgok, amik használaton kívül vannak már. Elég ha csak a kiszakadt zoknikra vagy kinyúlt pólókra gondolsz. Na és akkor itt jönnek a kifogások: „Olyan sok időt vesz ez igénybe!”. Tudod miért? Mert feltételezhetően évek óta nem dobtál ki használhatatlan tárgyakat. Ha ezt fél évente megismételed, garantáltan kevesebb időbe fog kerülni.

Persze nem kell mindent kidobni. Amihez emlékek fűződnek, azoktól mindig nehéz megszabadulni...de ezeknek is lehet egy rendszerezett helye. Ha például a régi szerelmes leveleket és képeket gyűjtögeted, tedd őket bele egy mappába, így nem lesznek szétszóródva a komódodban.

A ruhákkal persze már más a helyzet. Mi van ha hirtelen újra divatba jönnek? Vagy sajnálod kidobni, pedig tudod, hogy sosem fogod hordani? Az előbbi kérdésre egyszerű a válasz: hát ne dobd ki a ruháidat. Ha a ruhadarab még mindig jó rád és nincs rossz állapotban, nyugodtan tartsd meg, hiszen igazad van, a retro már most is hódít. Az utóbbira meg az eladás, az elajándékozás vagy az adományozás a megoldás.

Ezt persze akármivel megteheted: cipők, táskák, nadrágok... ne sajnáld!

4. A sok kis kacatból egy nagy zavaró kacat lesz

A ruhásszekrényednél nem szabad megállni: nézz körül a komódjaidban, polcokon, könyvesszekrényekben. Mind-mind rejthetnek olyan elfeledett tárgyakat, amik már csak a helyet foglalják. Ennek fényében persze érdemes ezektől is megszabadulni. Itt is fennállnak különböző opciók: a kisgyerekek mindig örülnek a régi ékszereknek vagy elhasznált autókáknak, így miért ne tennéd őket is boldoggá, és ütnél le két legyet egy csapásra?

 

5. Az utolsó simítás  

Ha már úgy érzed, végeztél, tekints körül még egyszer: "Minden a helyén van? Tényleg minden olyanra szükségem van, amit megtartanék?" Ha a válasz „nem”, akkor sajnos még mindig van egy kis dolgod. De ha a rendrakást beosztod, egyáltalán nem fog soknak tűnni.


Ne feledd: rend a lelke mindennek!

 

Tudjon meg többet

Beszerzőnk kedvenc ágyneműi

Beszerzőnk kedvenc ágyneműi

Újítsd meg a hálószobád ágyneműhuzatokkal

Újítsd meg a hálószobád ágyneműhuzatokkal

Alakítsd át a hálószobád költséghatékonyan

Alakítsd át a hálószobád költséghatékonyan

Hogyan gondoskodj a paplanodról

Hogyan gondoskodj a paplanodról