Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Fürdőtörülközők lógnak akasztókon

Tartsd magad melegen zuhanyzás után

Hogyan lehet elkerülni, hogy megfázzunk, miután kiléptünk a kellemes meleg zuhany alól? Több megoldás is létezik, és mint mindig, a tervezés a kulcs. A zuhany alól kilépve a testhőmérsékletünk magasabb, mint általában, a hajunkon és bőrünkön maradt forró víz miatt. Amikor a víz elkezd elpárologni, csökken a testhőmérsékletünk, emiatt pedig fázni kezdünk. Íme néhány tipp, hogy a zuhany alól kilépve se fázz meg:

1. Készülj fel a zuhanyra

Zuhanyzás előtt nedvesítsd be a zuhanyfüggöny széleit, hogy az a csempéhez tapadhasson, így megelőzheted, hogy a hideg függöny hozzád érjen.

A zuhanyzás végéhez közeledve állítsd a vizet kis lépésekben egyre hidegebbre, hogy a zuhanyzóból kilépve a testedet ne érje hirtelen a hűvösebb levegő. Akár a zuhanyfüggöny szélét is elhúzhatod egy kicsit, így a kiáramló pára felmelegítheti a fürdőszoba többi részét is.

2. Használj két törülközőt

Minél gyorsabban szárítkozol meg, annál kisebb az esély a megfázásra. Zuhanyzáskor készíts oda két törülközőt, egyet a hajad, egyet pedig a tested számára. Ha egy törülközőt használsz, az hamar átnedvesedhet, így a hajad áttörlése után valószínűleg már nem lesz kellemes használni, mivel nem tud már annyi vizet felszívni és gyorsan megszárítani.

3. A megfelelő törülköző kiválasztása

A puha és vastag törülközők sokkal praktikusabbak, valamint nagyobb nedvszívó hatással rendelkeznek, mint a vékonyabb fajták, így ideálisak a szárítkozáshoz.

Olvasd el a törülköző útmutatónkat.

4. Használj száraz és meleg törülközőt

Győződj meg róla, hogy a törülközőid megfelelően megszáradtak-e az utolsó zuhanyzásod óta. Minél vastagabb egy törülköző, annál több idő szükséges a megszáradásához. Nedves törülközőt használni nagyon kellemetlen érzés, ráadásul könnyen meg is fázhatsz a zuhanyod után.

Ha van rá lehetőséged, a törülkőzőket terítsd ki egy fűtött törülközőtartóra, vagy egy radiátor közelébe, így mindig kellemes meleg törülközőt használhatsz.

5. A törülközők megfelelő elhelyezése

A törülközőidet a zuhanytól karnyújtásnyi távolságon belülre helyezd el, hogy ne kelljen sokáig vacognod, miután kijöttél a forró víz alól. Ráadásul minél közelebb vannak a zuhanyzóhoz, annál jobban felmelegíti őket a meleg pára és gőz. 

6. Törülközz helyesen

Szárítsd meg magad gyorsan a törülköző egyik felével, majd fordítsd át és használd a másik oldalát. Ha vastagabb törülközőt használsz, átfordításkor még kellemesen száraz lesz az anyag.

7. Helyezd a ruháidat és papucsodat a zuhanyzóhoz közel

Ne feledkezz meg a fürdőköpenyedről és a papucsodról, amikor a fürdőszobába tartasz, sőt ha lehet, helyezd őket a zuhanyzóhoz minél közelebb. A forró zuhany melegen tartja őket számodra, hogy minél kényelmesebb legyen a víz alól kilépve. 

Egy kényelmes fürdőköpeny praktikus lehet mikor kilépsz a zuhany alól és ahelyett hogy szaladnod kéne felöltözni, több időd marad nyugodtan elvégezni a zuhany utáni pihentető testápolási rutinodat.

 

Jó zuhanyzást!

Tudjon meg többet

Karácsonyi ajándék ötletek mindenkinek

Karácsonyi ajándék ötletek mindenkinek

Törölköző útmutató

Törölköző útmutató

Reflektorfényben: törölköző szettek

Reflektorfényben: törölköző szettek

Varázsold az otthonod wellness fürdővé

Varázsold az otthonod wellness fürdővé