Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Praktikus erkély ötletek

Praktikus erkély dekorációs ötletek

Praktikus erkély ötletek

Ha szerencsés vagy, és van egy erkélyed, akkor az első lépéssel már meg is vagy, hogy egy kellemes és relaxáló teret hozz létre magadnak. A megfelelő kiegészítőkkel, a saját ízlésed szerint formálhatod át erkélyedet, ahol élvezheted majd a kellemes nyári napokat. Olvasd tovább inspiráló erkély ötleteinket – kisebb erkélyekhez is adunk tippeket.

Étkezés az erkélyen

Ha az erkélyed tervezésénél egy étkező rész is szerepel, úgy számtalan napsütéses óra vár még rád. Legyen nagy vagy kicsi az erkélyed, rengeteg kerti bútor felel meg szükségleteidnek. Kisebb erkélyekhez persze kisebb méretű bútorokat érdemes választani, míg a tágasabb erkélyeken a nagyobb méretű kerti bútorok is elférnek.

A funkcionalitás létfontosságú a legjobb erkély ötletek megvalósításában. Annak ugye semmi értelme, ha az erkély bútorai úgy össze vannak zsúfolva, hogy minden helyet elfoglalnak és így éppen nekünk nem marad már helyünk. Válassz könnyű és színes kávézó szettet, ha kisebb erkélyed van és nem kell nagy létszámú, erkélyre tervezett vacsorákkal számolnod. Pár barátot így is kényelmesen meg tudsz majd vendégelni, és csak minimális helyet foglal majd el a bútorod. 

Ha egy kicsivel több hely áll a rendelkezésedre, akkor már komolyabb kényelmi funkciókat nyújtó kerti bútorokban is gondolkodhatsz. Ebben az esetben egy kagyló szék vagy akár egy napágy is jó ötlet lehet.

Erkély ötletek

Szabadtéri szentély egy fedett erkélyen

Ha olyan helyen laksz, ahol az erkélyek túl közel vannak egymáshoz, akkor minden bizonnyal szeretnéd egy kicsit elfedni a sajátodat az idegen tekintetek elől. Ha másért nem, akkor azért, hogy nyugodtan napozhass. Rengeteg nagyszerű lehetőséged van az erkélyed elkerítésére. Használhatsz napvitorlát, napernyőt vagy árnyékolót. Egyúttal a napsugaraktól is védelmet kaphatsz.

Relaxálás egy kényelmesen kialakított erkélyen

Ha a relaxálás nálad elsődleges szempont, akkor egy jó függőágy kihagyhatatlan. A kényelmes pihentetés mellett a legjobb dolog egy függőágyban, hogy könnyedén el lehet pakolni. Ezért egy függőágyat még egy kis erkélyen is könnyen fel lehet szerelni.

Gyakran apró kiegészítőkkel hozhatjuk létre a leghangulatosabb és otthonosabb teret. Lehet egy lámpás, izzósor, madáretető, virágok, kaspók vagy pár díszpárna és pléd. Bármit felhasználhatsz, amitől kényelmesebb és kellemesebb hely lesz az erkélyed. Csak olyan anyagokat válassz, amelyek bírják, ha huzamosabb ideig kültéren vannak.

 Erkély ötletek dekor kiegészítők

Ötletek kisebb erkélyekre

Ha kevés hely áll rendelkezésedre az erkély megtervezésénél, akkor érdemes listát írnod arról, hogy mik a legfontosabbak. Nyilván nem lesz elég helyed egy napágyhoz meg egy komplett kerti garnitúrához, kaspókkal, stb. Egy apró trükk, amivel nagyobbnak láttathatod a kis erkélyt, ha kisebb, levegősebb bútorokat használsz. A kisszékek vagy lábtartók praktikusak, mert pakolni is lehet rájuk és ülésre is alkalmasak.

Lehet, hogy csak egy széknek van helyed, de akkor legalább választhatsz egy gyönyörű, könnyű kerti széket, ami azonnal feldobja majd az erkélyedet.

Még egy jó ötlet, ha jól és egyben hasznosan ki tudod használni az erkély oldalait. Ezzel egyúttal helyet is fel tudsz szabadítani, hogy könnyebb legyen mozogni az erkélyen. Az oldalfalakon pedig fűszernövényeket vagy virágokat akaszthatsz fel virágkaspókban. Szintén nagyszerű kiegészítők a lámpások vagy szolárlámpák.

Most, hogy kialakítottad a saját stílusodnak megfelelő erkélyt, már nincs más hátra, mint hogy lepihenj és egy kellemes ital mellett hátradőlve gyönyörködj munkád gyümölcsében.

Tudjon meg többet

Útmutató: Az ideális napernyő kiválasztása

Útmutató: Az ideális napernyő kiválasztása

Az ideális kerti ülőgarnitúra kiválasztása

Az ideális kerti ülőgarnitúra kiválasztása

Trambulinok: 7 fontos szempont vásárlás előtt

Trambulinok: 7 fontos szempont vásárlás előtt

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása