Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Hogyan válasszunk kerti bútort

Hogyan válasszunk kerti bútort

Hozzon ki többet a nyárból a megfelelő kerti bútor kiválasztásával. Kerti bútor sok különböző anyagból is készülhet, ami mégis hasonlónak tűnik. Ebben az útmutatóban bepillantást kap abba, hogy mire érdemes odafigyelni és milyen lehetőségei vannak, hogy megfelelően tudjon választani, mikor új kültéri bútordarabok vásárlását tervezi.

  • Kényelem
    A kerti bútornak akkor is kényelmesnek kell lennie, mikor órákig ülünk benne. A kerti széknek ezért alátámasztást kell biztosítani a hátnak és a lábaknak is. A kerti bútor magassága is megfontolandó, mert fontos szerepet játszik abban, hogy a megfelelő alátámasztást biztosítsa a testünknek és jól tudjunk pihenni. Például a szék karfája elég magasan van ahhoz, hogy pihentesse az alkarját? Érdemes sok időt rászánni a kipróbálásra vásárlás előtt, így igazi kényelemhez juthatunk rövid és hosszú távon is.
  • Funkcionalitás
    Megfelel kerti bútora annak a célnak amiért vásárolta? Az összecsukható vagy rakásolható bútorok különösen praktikusak, mert a lehető legkevesebb helyet foglalják el és könnyen mozgathatók. Ezen felül érdemes lehet ellenőrizni, hogy a székek betolhatók-e az asztal alá, ezzel több helyet hagyva, amikor nincsenek használatban.
  • Karbantartás
    A karbantartást nem igénylő bútor ideális, főleg, ha Ön azok közé tartozik, akiknek a nyár a hosszú pihenős napokat jelenti, és nem szeretnének időt vesztegetni a kerti bútor karbantartására. Ezért érdemes vásárláskor átgondolni a bútor anyagát. Hatalmas különbségek lehetnek az anyagok karbantartásigényei közt.

Összegyűjtöttünk alább egy rövid leírást a különböző kerti bútor anyagválasztékról a JYSK-ben:

Műfa kerti bútor

A Jutlandia mesterséges fa széria karbantartásmentes, időjárásálló és egész évben kint maradhat. A műfa UV-védett anyag a fa gyönyörű megjelenésével és erős szerkezetével. Ötvözi a dizájnt, a funkcionalitást és a tartósságot. A bútorok könnyen tisztíthatók szappannal és vízzel. 

Műfa kerti bútor, asztal 4 székkel a kertben

Alumínium kerti bútor

A Jutlandia Alumínium sorozat karbantartást nem igénylő, időjárásálló és egész évben kint maradhat. Minden alumínium bútorunk minőségi bevonattal rendelkezik, mely hatékonyan véd a karcolásoktól és foltoktól. Az alumíniumból készült kerti bútorok könnyűek és ezért egyszerűen mozgathatók. A bútorok könnyen tisztíthatók szappannal és vízzel. 

Kerti bútor alumínium vázzal asztal 4 székkel

Keményfa kerti bútor

A Jutlandia Keményfa sorozatban robosztus bútorok találhatók klasszikus skandináv dizájnban. A JYSK keményfa bútorai mind FSC® (FSC® N001715) tanúsítvánnyal rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a bútorok felelősségtudatos erdőgazdálkodásból származó fából készültek, biztosítva a tisztességes feltételeket a vadon élő állatok és az emberek számára. A bútor élettartama olajos kezeléssel növelhető. 

kerti bútor keményfa asztal 4 székkel

 

Műanyag kerti bútor

A műanyag kerti bútorokhoz alacsony áron juthatunk hozzá, anélkül, hogy kompromisszumot kéne kötni a minőség és a kényelem között. A műanyag bútor UV védett polipropilénből készül. Ez egy tiszta és nagyon erős típusú műanyag, melyen nem jelennek meg szürke foltok és sok évig tartja az eredeti színét. A bútorok könnyen tisztíthatók szappannal és vízzel.

kerti bútor műanyag szék és kis kávézó asztal
 

Tudjon meg többet

Útmutató: Az ideális napernyő kiválasztása

Útmutató: Az ideális napernyő kiválasztása

Az ideális kerti ülőgarnitúra kiválasztása

Az ideális kerti ülőgarnitúra kiválasztása

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása

Útmutató: Hogyan válaszd ki a megfelelő kerti széket

Útmutató: Hogyan válaszd ki a megfelelő kerti széket