Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Egy nő függönyöket húz be egy világos ablak előtt

A függönyök segíthetnek kívül tartani a zajt, a hőséget és a hideget is

Előfordult már veled, hogy azon gondolkoztál, hogyan tartsd hűvösen a házat a nyári nagymelegben? Vagy épp ellenkezőleg, hogyan zárd ki a hideget a téli hónapokban? Esetleg gyakran zavarja az alvásodat a kinti forgalom zaja? A függöny ugyan nem csodaeszköz, de mindenképpen segíthet jelentősen csökkenteni ezeket a problémákat.

A szigetelő függönyök előnyei

A dekorációs funkciójuk mellett a függönyök számos előnnyel szolgálhatnak te és az otthonod számára. A függönyök különböző típusai - elsősorban a fényzáró függönyök - a következő előnyökkel rendelkezhetnek:

  • Hőszigetelő függönyök
    A függönyök egy bizonyos típusa, a hőszigetelő függöny fényvisszaverő hátsó réteggel rendelkezik, ennek köszönhetően pedig különösen jól tükrözi vissza a napfényt. A napsugarak kizárására a fényzáró függönyök is ideálisak, de más fényzáró ablaköltözetők is rendkívül praktikusnak bizonyulnak, ha a napfényt és a hőmérsékletet nem akarod beengedni a helyiségbe.
  • Hőszigetelés a hideg ellen
    A vastag függönyök az anyaguk vastagságának köszönhetően remekül kizárják a hideget az otthonodból. A behúzott vastag függönyök megelőzik a hideg levegő beáramlását a helyiségbe, kényelmet és meleget biztosítva a hálószobában, nappaliban, vagy otthonod bármely másik helyiségében a téli hónapokban.
  • Hangszigetelő vagy hangtompító függönyök
    A vastag és nehéz anyagú függönyök egy másik előnye, hogy a vastag anyag lehetővé teszi a hangelnyelés képességének javítását. Ez megnehezíti a hang beszűrődését a függönyön keresztül, aminek köszönhetően a helyiség csendes és zajtalan marad. A függönyök nem képesek teljesen kizárni a zajt, viszont rendkívül hatékonyan tompítják a hangot.

Az olyan vastag függönyök, mint az ANHOLT és az AUSTRA többek, mint dekorációs elemek az otthonodban: segítenek kizárni a zajt és a hőt, magánszférát és kényelmet teremtenek, és akár térelválasztóként is ideálisak.

HERDLA hőszigetelő függöny

A HERDLA függöny ideális választás, ha szigetelni szeretnéd az otthonodat. A speciális hátsó részének köszönhetően segít kizárni a hideget és a meleget egyaránt. A vastag anyag tompítja a zaj beszűrődését, így ideális hálószobába, nappaliba vagy otthonod bármely más helyiségébe.

Nem szeretnéd teljesen besötétíteni a szobát? Válassz dimout függönyt!

Amikor szigetelő függönyökről van szó, a fényzáró függöny ideális választás, ha minél jobban ki akarod zárni a fényt. Azonban ha szeretnél valamennyi napsugarat is beengedni, de mégis árnyékosan hagyni a szobát, az olyan dimout függönyök, mint az AMUNGEN, rendkívül praktikusak lehetnek. Az AMUNGEN számos különböző színben elérhető, így könnyen megtalálhatod az otthonodhoz illő darabot.

Szürke dimout függöny egy hálószobában

A választékunkban függönyök és rolók széles választékát találod. Ha nem vagy biztos benne, melyik lenne a megfelelő választás számodra, keress fel egy JYSK áruházat és kérd az ott dolgozóink segítségét - szívesen segítenek neked megtalálni a számodra tökéletes függönyt vagy rolót.

Tudjon meg többet

Nyugalmat árasztó, elegáns skandináv dekoráció

Nyugalmat árasztó, elegáns skandináv dekoráció

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

A beszerző kedvenc lakástextilei

A beszerző kedvenc lakástextilei